Σαμ Κάρλινγκ: Ο νεότερος βουλευτής στη Βρετανία γεννήθηκε το 2002

Σαμ Κάρλινγκ: Ο νεότερος βουλευτής στη Βρετανία γεννήθηκε το 2002 Facebook Twitter
Φωτ:samcarling.org
0

«Πολιτικό σεισμό» χαρακτήρισε την εκλογή του ο νεότερος βουλευτής στη Βρετανία Σαμ Κάρλινγκ, που με διαφορά μόλις 39 ψήφους, πήρε την έδρα στο βορειοδυτικό Κέιμπριτζσαϊρ από τον παλαίμαχο βουλευτή των Συντηρητικών Σεϊλές Βάρα.  

Ο Κάρλινγκ, που εξελέγη με το Εργατικό Κόμμα, γεννήθηκε το 2002, είναι ο νεότερος βουλευτής του βρετανικού κοινοβουλίου και ο μοναδικός βουλευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο που γεννήθηκε τον 21ο αιώνα. Έχει σπουδάσει Φυσικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα «κοινά». Το 2022 συμμετείχε ως εκπρόσωπος της κοινότητας του Δυτικού Τσέστερτον στο δημοτικό συμβούλιο του Κέιμπριτζ.

Ο νέος βουλευτής μιλώντας στο BBC χαρακτήρισε την εκλογή του «πολιτικό σεισμό» αφού δεν περίμενε να νικήσει τον 63χρονο Συντηρητικό Σεϊλές Βάρα, ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής στο βορειοδυτικό Κέιμπριτζσαϊρ από το 2005 ενώ είχε χρηματίσει και υπουργός για τη Βόρεια Ιρλανδία από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο Κάρλινγκ δήλωσε πως ελπίζει περισσότεροι νέοι άνθρωποι να δείξουν ενδιαφέρον για την πολιτική και ανέφερε: «Έτσι, θα δουν τους εαυτούς τους να εκπροσωπούνται και στο κοινοβούλιο και στα τοπικά συμβούλια. Αυτό θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία».

Ο ίδιος, δήλωσε στο BBC πως θέλει η νέα κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ να αντιμετωπίσει την έλλειψη οδοντιάτρων και να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) που αναγκάζεται να εργάζεται υπερωρίες. Αν και ο Σαμ Κάρλινγκ ζει στο Κέιμπριτζ η καταγωγή του είναι από μια μικρή αγροτική πόλη στη βορειοανατολική Αγγλία, την οποία περιέγραψε ως «στερημένη».

Πριν την εκλογή του Σαμ Κάρλινγκ, ο νεότερος βουλευτής του βρετανικού κοινοβουλίου ήταν ο 25χρονος βουλευτής των Εργατικών Κιρ Μάθερ. Απόφοιτος της Οξφόρδης, ο Κιρ Μάθερ εξελέγη βουλευτής τον Ιούλιο του 2023 στις επαναληπτικές εκλογές της εκλογικής περιφέρειας Selby and Ainsty, στο Βόρειο Γιορκσάιρ, οι οποίες διενεργήθηκαν μετά την παραίτηση του βουλευτή των Συντηρητικών Νάιτζελ Άνταμς στις 10 Ιουνίου του περασμένου έτους. Ο Μάθερ στις εκλογές της 4ης Ιουλίου επανεξελέγη βουλευτής με το Εργατικό Κόμμα στην μονοεδρική περιφέρεια του Σέλμπι. 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η CIA αποκαλύπτει αρχείο της KGB: Εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες

Διεθνή / Όταν οι εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες - Το αποχαρακτηρισμένο αρχείο της CIA που έγινε viral

Μια έκθεση της CIA αποκαλύπτει την ιστορία σοβιετικών στρατιωτών που φέρεται να μετατράπηκαν σε πέτρα μετά από συνάντηση με εξωγήινο αντικείμενο, προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις και σκεπτικισμό
LIFO NEWSROOM
«Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

LiFO politics / «Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

Ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τα Τίρανα και τα Σκόπια, μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και για τις δύσκολες σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντι Ράμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM