Σαουδική Αραβία: Γυναίκες ξυλοκοπούνται από μονάδες ασφαλείας σε ορφανοτροφείο - Σοκαριστικό βίντεο

Σαουδική Αραβία: Γυναίκες ξυλοκοπούνται από μονάδες ασφαλείας σε ορφανοτροφείο - Σοκαριστικό βίντεο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ένα βίντεο από τη Σαουδική Αραβία φέρεται να αποτυπώνει άτομα υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας να επιτίθενται με αγριότητα σε ομάδα γυναικών σε ορφανοτροφείο στα νοτιοδυτικά της χώρα.

Το βίντεο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο με την κυβέρνηση να αναφέρει ότι θα γίνει έρευνα για το περιστατικό.

Όπως αποτυπώνεται, δεκάδες άνδρες ντυμένοι άλλοι με στολή ασφαλείας και άλλοι με την παραδοσιακή ενδυμασία της χώρας, κυνηγούν γυναίκες και τις χτυπούν με ξύλινα ραβδιά και δερμάτινες ζώνες. Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να σέρνει μια από τις γυναίκες από τα μαλλιά της καθώς εκείνη ουρλιάζει, ενώ ένας άλλος τη χτυπά με ζώνη.

Το ορφανοτροφείο βρίσκεται στο Khamis Mushait, μια πόλη στην επαρχία Asir, περίπου 884 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ριάντ.

Σε απάντηση στο βίντεο, ο κυβερνήτης της εν λόγω επαρχίας διέταξε τη σύσταση επιτροπής για να ερευνήσει «όλα τα μέρη» του συμβάντος και να «παραπέμψει την υπόθεση στην αρμόδια αρχή».

Το βίντεο έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το χάσταγκ «Khamis Mushait Orphans» από εχθές να είναι στα τρεντ της Σαουδικής Αραβίας.

Υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα κατήγγειλαν το βίντεο ως μια ακόμη απόδειξη της καταστολής των δικαιωμάτων των γυναικών από την κυβέρνηση της χώρας η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Με πληροφορίες από Middle East Eye

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM