Σε δύσκολη θέση ο Κάμερον- Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο ενώ ο ίδιος παραδέχεται και πάλι το λάθος του

Σε δύσκολη θέση ο Κάμερον- Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο ενώ ο ίδιος παραδέχεται και πάλι το λάθος του Facebook Twitter
Την ώρα που ο Κάμερον απολογούνταν για ακόμη μαι φορά, στην καρδιά του Λονδίνου οι διαδηλωτές του φώναζαν να φύγει- Dan Kitwood/Getty Images
0

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχτηκε σήμερα ότι θα "έπρεπε να είχε διαχειριστεί καλύτερα την υπόθεση των 'Panama Papers'" δηλώνοντας ότι "το λάθος είναι δικό του", δύο ημέρες μετά την ομολογία του ότι τελικά είχε μετοχές της υπεράκτιας εταιρίας του πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 2010.


"Λοιπόν, δεν ήταν μια σπουδαία εβδομάδα αυτή. Ξέρω ότι θα έπρεπε να είχα διαχειριστεί καλύτερα αυτήν την υπόθεση, μην κατηγορείτε τους συμβούλους μου, το λάθος είναι δικό μου, πήρα το μάθημά μου", δήλωσε ο Κάμερον κατά τη διάρκεια του εαρινού συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο.


Μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers την περασμένη Κυριακή, χρειάστηκε να εκδοθούν τέσσερις ανακοινώσεις με συγκεχυμένες διατυπώσεις από τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού πριν ο ίδιος αποφασίσει τελικά να παραδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης ότι είχε μετοχές σε αυτή την εταιρία που εδρεύει στις Μπαχάμες.


Εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για την άσκηση μιας καταστροφικής επικοινωνιακής πολιτικής, ο ηγέτης των Συντηρητικών είχε διαβεβαιώσει ότι δεν έκανε τίποτε παράνομο και ότι πάντοτε πλήρωνε τους φόρους του.


Ο Κάμερον επανέλαβε σήμερα την υπόσχεσή του να δώσει στη δημοσιότητα "προσεχώς" τις φορολογικές του δηλώσεις των τελευταίων ετών, κάτι πρωτοφανές για πρωθυπουργό στην ιστορία της Βρετανίας.

Σε δύσκολη θέση ο Κάμερον- Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο ενώ ο ίδιος παραδέχεται και πάλι το λάθος του Facebook Twitter
EPA


Ακριβώς την ίδια ώρα, και μόλις δύο χιλιόμετρα πιο μακριά, χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη Ντάουνινγκ Στριτ ζητώντας την παραίτησή του. "Κάμερον πρέπει να φύγεις", φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, ορισμένοι φορώντας καπέλα Παναμά και άλλοι, πιο τολμηροί, χαβανέζικα πουκάμισα, κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό.


"Ο πρωθυπουργός έχασε την εμπιστοσύνη των Βρετανών", σχολίασε χθες βράδυ ο ηγέτης της Εργατικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, χωρίς ωστόσο να ζητήσει την παραίτησή του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ