Μικρά μοσχάρια ηλικίας μόλις δύο εβδομάδων δέχονται γροθιές και κλοτσιές από υπαλλήλους σε μονάδες.Τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι σκληρά και σοκάρουν.
Οι ακτιβιστές παρακολούθησαν περισσότερα από 5.000 μοσχάρια σε 23 φορτηγά οχήματα στη διαδρομή από την Ιρλανδία έως τον γαλλικό σταθμό ελέγχου στο Tollevast, όπου τα ζώα υποτίθεται ότι βρίσκουν ανάπαυση και τροφή βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ. Όμως οι κανόνες όχι απλά δεν τηρούνται, αλλά τα ζώα σέρνονται από τα αυτιά τους και οι εργάτες τα πετάνε δεμένα με σκοινιά. Ορισμένα ζώα στο βίντεο είχαν τραυματιστεί τόσο σοβαρά που στο βίντεο καταγράφονται να καταρρέουν από τον πόνο και δεν μπορούν να σηκωθούν.
Το βίντεο που τραβήχτηκε στο σταθμό ελέγχου τον Μάρτιο φαίνεται να δείχνει ότι ένας εργαζόμενος ρίχνει ένα μοσχάρι στο πάτωμα και το ποδοπατά. Ο Nicola Glen, εκπρόσωπος του Eyes on Animals, ο οποίος συνυπέγραψε την έρευνα, δήλωσε: «Είναι συγκλονιστικό να βλέπουμε πώς αυτά τα ευάλωτα ζώα, που ακόμη δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και εξαρτώνται από τις μητέρες τους υφίστανται τρομακτική βία κατά τη μεταφορά τους».
Στο βίντεο, οι εργαζόμενοι στον σταθμό ανάπαυλας που υποτίθεται πως είναι πιστοποιημένος, χτυπάνε τα πρόσωπα των μοσχαριών σε πλαστικές ταΐστρες. Τα ζώα, απελπισμένα για γάλα μετά από ένα μακρύ ταξίδι με λίγο νερό, ξυλοκοπούνται διαρκώς. Ένας εργαζόμενος σέρνει ένα μοσχάρι από τα αυτιά του. Η αναφορά λέει μάλιστα πως πολλά από τα μικρά ζώα φτάνουν στον σταθμό σε σημείο εξάντλησης και υποφέρουν από αφυδάτωση.
Η βία στο βίντεο διερευνάται από τη γαλλική αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες συνέλαβε έναν εργαζόμενο ο οποίος αντιμετωπίζει δύο χρόνια φυλάκισης. Η υπόθεση φωτίζει τον κρυμμένο - και συχνά άγριο - κόσμο της μεταφοράς ζώων, σύμφωνα με τις ομάδες της καμπάνιας για τα δικαιώματά τους. Τα ζώα αυτά ξεκίνησαν από την Ιρλανδία με προορισμό τη Γαλλία και από εκεί προβλέπεται να εξαχθούν στην ΕΕ. Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό που καταγράφουν, λένε.
Τα βίντεο έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις και οι οργανώσεις ζητούν από την ιρλανδική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε εξαγωγή μέχρι να γίνει πλήρης έρευνα όλης της διαδρομής και της διαδικασίας που ακολουθείται.
σχόλια