Σλοβακία: Προφυλακίστηκε ο 71χρονος που πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο

Απόπειρα δολοφονίας Φίτσο: Προφυλακιστέος ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης Facebook Twitter
Το σημείο που έγινε η απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο, φωτ.: ΕΡΑ
0

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 71χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο

Ο λογοτέχνης Γιουράι Τζιντούλα, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, όπως αναμένονταν κρίθηκε προφυλακιστέος από το ποινικό δικαστήριο. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι εφεσίβλητη. 

Ο παρ' ολίγον δολοφόνος του Ρόμπερτ Φίτσο, έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπρατισλάβα. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται πως υποστήριξε, αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ρόμπερτ Φίτσο γιατί διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησής του. «Διαφωνώ με την πολιτική της κυβέρνησης. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκκαθαρίζονται», φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση της υγείας του Ρόμπερτ Φίτσο

Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Ρόμπερτ Φίτσο την Παρασκευή  διήρκεσε δύο ώρες ενώ στόχος ήταν να αφαιρεθεί ο νεκρός ιστός από τα πολλαπλά τραύματα που προέκυψαν από τους πυροβολισμούς. 

Σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είχε σαν αποτέλεσμα να βελτιώσει τις πιθανότητες ανάρρωσής του, χωρίς όμως η κατάσταση της υγείας του να του επιτρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα. 

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Διεθνή / Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Ο Ηamdan Ballal, ένας από τους τέσσερις σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ που καταγράφει την καταστροφή των χωριών στη Δυτική Όχθη, βρίσκεται κρατούμενος - Η ανακοίνωση των IDF και τα αίματα που βρέθηκαν στο σπίτι του
LIFO NEWSROOM