Starbucks στη μεθόριο: Καφές με θέα στη Βόρεια Κορέα

Starbucks στη μεθόριο: Καφές με θέα στη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
Starbucks/ Φωτ.: Getty
0

Οι λάτρεις του καφέ που θέλουν να ρίξουν μια ματιά στη ζωή στην πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου έχουν πλέον έναν ασυνήθιστο προορισμό: Το νέο κατάστημα Starbucks στη Νότια Κορέα, το οποίο προσφέρει καφέ με θέα στη Βόρεια Κορέα.

Το νέο κατάστημα βρίσκεται στον Πύργο Παρατήρησης του Πάρκου Ειρήνης Aegibong, στην πόλη Γκίμπο, μόλις 32 χιλιόμετρα βόρεια της Σεούλ και κοντά στη Ζώνη Αποστρατικοποίησης (DMZ), που αποτελεί μία από τις πιο αυστηρά φρουρούμενες περιοχές του κόσμου.

Το κατάστημα, με μόλις 30 θέσεις, προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους παρατηρώντας τις αγροτικές εκτάσεις και τα χαμηλά κτίρια της κομητείας Καέπουνγκ, στη Βόρεια Κορέα. Με τη βοήθεια κιαλιών ή κάμερας υψηλής ανάλυσης, οι επισκέπτες μπορούν να διακρίνουν ακόμη και ανθρώπους να περπατούν στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Η περιοχή όπου βρίσκεται το κατάστημα έχει ιστορική σημασία, καθώς ήταν πεδίο σφοδρών μαχών κατά τη διάρκεια του Κορεατικού Πολέμου (1950-1953). Ο δήμαρχος της Γκίμπο, Κιμ Μπιουνγκ-σου, χαρακτήρισε τη θέση «μοναδική», επισημαίνοντας τη σύνδεση με την κορεατική πολιτιστική γοητεία.

Το καφέ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας των τοπικών αρχών να αξιοποιήσουν τη συμβολική και ιστορική σημασία της περιοχής για την ενίσχυση του τουρισμού.

Αντιδράσεις επισκεπτώνΟι πρώτοι πελάτες του καφέ εκφράζουν ποικίλα συναισθήματα. Η 48χρονη Μπεκ Χέα-σουν δήλωσε: «Μακάρι να μπορούσα να μοιραστώ αυτόν τον νόστιμο καφέ με τους ανθρώπους που ζουν στη Βόρεια Κορέα».

Ο 80χρονος βετεράνος του πολέμου, Λιμ Γιονγκ-τσουλ, πρόσθεσε: «Παλαιότερα, η περιοχή είχε έναν αυστηρό και τεταμένο χαρακτήρα ασφάλειας. Τώρα, με αυτό το καφέ, νιώθω ότι υπάρχει περισσότερη ειρήνη και σιγουριά».

Η έναρξη λειτουργίας του καφέ συμπίπτει με αυξημένες εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών. Τον Ιανουάριο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επιδιώξει πλέον συμφιλίωση ή επανένωση με τη Νότια Κορέα. Τον Οκτώβριο, ο Κιμ απείλησε με χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Νότιας Κορέας, εάν δεχθεί επίθεση.

Παρόλα αυτά, το Starbucks στο Aegibong Peace Ecopark προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία σε σχέση με τις δημοφιλείς τουριστικές ξεναγήσεις στη Ζώνη Αποστρατικοποίησης, φέρνοντας τους επισκέπτες πιο κοντά στη θέα της απομονωμένης χώρας, χωρίς να περάσουν τα σύνορα.

Οι επισκέψεις στη Βόρεια Κορέα παραμένουν σχεδόν αδύνατες, αν και τουριστικές εταιρείες αναφέρουν ότι η χώρα ενδέχεται να ανοίξει περιορισμένα για διεθνείς τουρίστες μέχρι το τέλος του έτους, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια απομόνωσης λόγω της πανδημίας Covid-19.

Με πληροφορίες από CNN


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταξιδιώτες ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αγνώστους αντί να χρησιμοποιούν Airbnb ή ξενοδοχεία

Διεθνή / Ταξιδιώτες ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αγνώστους αντί να χρησιμοποιούν Airbnb ή ξενοδοχεία

Πλατφόρμες, όπως το HomeExchange και το Kindred, επιτρέπουν στους χρήστες να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με λιγότερα χρήματα - «Τα μέλη ανταλλάσσουν νύχτες και όχι δολάρια»
LIFO NEWSROOM
Στα άδυτα του Βατικανού: Πώς ο πάπας Φραγκίσκος βλέπει το τέλος να πλησιάζει και προετοιμάζει την διαδοχή του

Διεθνή / Στα άδυτα του Βατικανού: Ο πάπας Φραγκίσκος βλέπει το τέλος να πλησιάζει και προετοιμάζει την διαδοχή του

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Politico για τη μάχη της διαδοχής του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία θα είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη, ιδίως έπειτα από την πρόσφατη σύγκρουση του ποντίφικα με τον καθολικό αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Ερντογάν -Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας»

Διεθνή / Συνάντηση Ερντογάν -Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας»

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Ουκρανίας είναι αδιαμφισβήτητη στα μάτια της Άγκυρας
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλοι πρέπει να είναι εντάξει με τη συμφωνία, λέει ο Ρούμπιο, βάζοντας στο κάδρο την ΕΕ

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλοι πρέπει να είναι εντάξει με τη συμφωνία, λέει ο Ρούμπιο, βάζοντας στο κάδρο την ΕΕ

Όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή τη σύγκρουση πρέπει να είναι εντάξει με τη συμφωνία τερματισμού, δήλωσε ο Μάρκο Ρούμπιο μετά τις συνομιλίες με τον Λαβρόφ
LIFO NEWSROOM
Το πραγματικό Sucession: Μέσα στην οικογενειακή διαμάχη για τον έλεγχο της αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοχ

Διεθνή / Το αληθινό «Succession»: Μέσα στην οικογενειακή διαμάχη για την αυτοκρατορία Μέρντοχ

Η οικογένεια του μεγιστάνα των Μέσων Ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ βρίσκεται σε πολύχρονη διαμάχη για τον έλεγχο των εφημερίδων αλλά κυρίως, του τηλεοπτικού FOX News, που στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM