Στη Βρετανία ο μισογυνισμός θα αντιμετωπίζεται πλέον ως εξτρεμισμός

Στη Βρετανία ο μισογυνισμός θα αντιμετωπίζεται πλέον ως εξτρεμισμός Facebook Twitter
Ντάουνινγκ Στριτ / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο ακραίος μισογυνισμός θα αντιμετωπίζεται ως μορφή εξτρεμισμού σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά σχέδια, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.

Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ, διέταξε την επανεξέταση της στρατηγικής της Βρετανίας για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, προκειμένου να καθοριστεί ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των απειλών που προέρχονται από επιβλαβείς ιδεολογίες. Η ανάλυση θα εξετάσει τον μισογυνισμό ως μία από τις ιδεολογικές τάσεις που κερδίζει έδαφος, εκτιμά η βρετανική κυβέρνηση.

Η Κούπερ δήλωσε ότι έχει σημειωθεί αύξηση του εξτρεμισμού «τόσο στο διαδίκτυο όσο και στους δρόμους μας», ο οποίος «διαρρηγνύει τον ίδιο τον ιστό των κοινοτήτων μας και της δημοκρατίας μας». Η ανασκόπηση θα εξετάσει την άνοδο του ισλαμιστικού και ακροδεξιού εξτρεμισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και ευρύτερες ιδεολογικές τάσεις, συμπεριλαμβανομένου του ακραίου μισογυνισμού ή πεποιθήσεων που εντάσσονται σε ευρύτερες κατηγορίες, όπως η βία. Θα εξετάσει επίσης τις αιτίες και τη συμπεριφορά της ριζοσπαστικοποίησης των νέων.

Η Κούπερ δήλωσε ότι η στρατηγική θα «χαρτογραφήσει και θα παρακολουθεί τις εξτρεμιστικές τάσεις» για να βρει πώς να διαταράξει και να εκτρέψει τους ανθρώπους μακριά από αυτές. Θα εντοπίσει επίσης «τυχόν κενά στην υφιστάμενη πολιτική που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την πάταξη όσων προωθούν επιβλαβείς και μισητές πεποιθήσεις και βία», είπε η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια, η δράση κατά του εξτρεμισμού έχει «αποδυναμωθεί άσχημα» τα τελευταία χρόνια. Το έργο θα δώσει πληροφορίες για μια νέα στρατηγική κατά του εξτρεμισμού, η οποία θα «ανταποκριθεί στα αυξανόμενα και μεταβαλλόμενα πρότυπα» του εξτρεμισμού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η «ταχεία επανεξέταση». Είναι μία από μια σειρά αναθεωρήσεων πολιτικής που έχουν ανακοινώσει οι Εργατικοί από τότε που ανέλαβαν την εξουσία τον Ιούλιο, συμπεριλαμβανομένης της Στρατηγικής Αναθεώρησης της Άμυνας, της αναθεώρησης των δαπανών και της αναθεώρησης του Εθνικού Προγράμματος Σπουδών.

Οι επικριτές μπορεί να ισχυριστούν ότι ορισμένες αναθεωρήσεις αποτελούν υποκατάστατο της πραγματικής δράσης, αλλά οι Εργατικοί έχουν επισημάνει ότι δεν έχει υπάρξει νέα στρατηγική για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού από το 2015 και ότι μια αξιολόγηση των νέων και αναδυόμενων απειλών έχει καθυστερήσει.

Αυτή δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που η κυβέρνηση θεωρεί τον μισογυνισμό ως μορφή εξτρεμισμού. Εδώ και μερικά χρόνια υπάρχει ανησυχία γύρω από την «κουλτούρα Incel» - μια διαδικτυακή υποκουλτούρα όπου ετεροφυλόφιλοι άνδρες, στην συντριπτική πλειοψηφία τους λευκοί και μεσοαστοί, περιγράφουν τους εαυτούς τους ως «ακούσια άγαμους» και κατηγορούν τις γυναίκες για τα προβλήματά τους.

*Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

LiFO politics / «Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

Ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τα Τίρανα και τα Σκόπια, μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και για τις δύσκολες σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντι Ράμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM