Στήριξη Μοσκοβισί στον Μακρόν: Δηλώνει υπέρ των κυρώσεων σε χώρες της ΕΕ που αρνούνται να δεχθούν μετανάστες

Στήριξη Μοσκοβισί στον Μακρόν: Δηλώνει υπέρ των κυρώσεων σε χώρες της ΕΕ που αρνούνται να δεχθούν μετανάστες Facebook Twitter
0

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι στηρίζει την πρόταση να επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις εναντίον των χωρών της ΕΕ που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε ότι η μεταναστευτική πίεση που δέχεται η ΕΕ δεν είναι ίδια με αυτή που αντιμετώπισε το 2015 και ότι όσες χώρες ισχυρίζονται κάτι τέτοιο «δεν λένε την αλήθεια».

Ο Μακρόν εξέφρασε επίσης τη στήριξή του στην πρόταση να επιβάλλονται κυρώσεις στις χώρες της ΕΕ που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες.

«Μάλλον τη στηρίζω», σχολίασε ο Μοσκοβισί δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος πρόσθεσε μάλιστα ότι η τρέχουσα κρίση είναι περισσότερο πολιτική παρά μεταναστευτική.

«Η πιο οξεία μεταναστευτική κρίση είναι πίσω μας. Το 2015 περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ήρθαν στην ήπειρό μας και ζήτησαν άσυλο. Κυρίως ήρθαν στην Ελλάδα από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν», εξήγησε ο Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη άρχισε να μειώνεται από το 2016. Το 2016 περίπου 369.000 μετανάστες ήρθαν στην Ευρώπη, ενώ το 2017 ο αριθμός μειώθηκε σε περίπου 140.000 ανθρώπους.

Από την αρχή του έτους 28.000 μετανάστες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει στην Ευρώπη, επεσήμανε ο Μοσκοβισί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM