Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας η ExxonMobil για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας η ExxonMobil για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται η ExxonMobil για τις πρώτες δύο διερευνητικές γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ. 

Αυτό έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της εταιρείας για την Ελλάδα, τη Ρωσία και την Κασπία, Τρίσταν Άσπρεϊ, στο φόρουμ, που διοργάνωσε στη νέα έδρα του Bloomberg στο Λονδίνο, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Άσπρεϊ διευκρίνισε ότι οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν εντός του τέταρτου τριμήνου του έτους -χωρίς να είναι σε θέση να δώσει ακριβείς ημερομηνίες- και θα συνεχιστούν με την αλλαγή του χρόνου.

Κληθείς να σχολιάσει τις απειλές της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil ανέφερε ότι η εταιρεία ήταν ενήμερη για την «ιδιαίτερη» γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή από την αρχή, προσθέτοντας ότι είναι θέμα, η λύση του οποίου αφορά τις κυβερνήσεις.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην Κύπρο», συμπλήρωσε ο κ. Άσπρεϊ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε» του απάντησε

Διεθνή / Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε», του απάντησε

«Τους είπες ότι ένα χρόνο αφότου γυρίσαμε το "L.A. Confidential" πέταξες στη Σαβάνα μόνο και μόνο για να περάσεις χρόνο μαζί μου;» συνέχισε o Σπέισι σε βίντεο, με το οποίο απάντησε στις νέες καταγγελίες
LIFO NEWSROOM