Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη για τη νοτιοδυτική Συρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη για τη νοτιοδυτική Συρία Facebook Twitter
0

Εκτάκτως θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το πρωί της Πέμπτης, με θέμα την κατάσταση στην νοτιοδυτική Συρία. 

Τη σύγκληση του Συμβουλίου ζήτησε η Σουηδία, που προεδρεύει σε αυτό για τον Ιούλιο, και το Κουβέιτ, όπως τόνισε η σουηδική διπλωματική αντιπροσωπεία.

Στη νοτιοδυτική Συρία μαίνεται μια επιθετική εκστρατεία του συριακού στρατού, με τη στήριξη της Ρωσίας, ενάντια στους Σύρους αντάρτες, η οποία έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό περίπου 300.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μεταξύ 270.000 και 330.000 Σύρων έχουν τραπεί σε φυγή από τις 19 Ιουνίου εξαιτίας των βομβαρδισμών που μαίνονται.

Στο μεταξύ, η Ιορδανία διατηρεί κλειστά τα σύνορά της με τη Συρία, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες Σύροι να έχουν εγκλωβιστεί.

«Περίπου 95.000 εκτοπισμένοι έχουν φθάσει κοντά στα ιορδανικά σύνορα αφού διέφυγαν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού στον νότο» της Συρίας, μιας χώρας που βρίσκεται σε πόλεμο από το 2011, ανέφερε νωρίτερα ο διοικητής της βόρειας στρατιωτικής περιοχής της Ιορδανίας, ο στρατηγός Χάλεντ αλ-Μασάιντ.

Ο ίδιος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι αρχές φοβούνται την παρουσία «μαχητών που διείσδυσαν μεταξύ των εκτοπισμένων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM
«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM