Νέος Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό; - Άγνωστη ασθένεια έχει σκοτώσει 143 ανθρώπους

Συναγερμός στη ΛΔ Κονγκό: Άγνωστη ασθένεια έχει σκοτώσει 143 ανθρώπους Facebook Twitter
Από την άγνωστη ασθένεια στο Κονγκό περισσότερο έχουν πληγεί γυναίκες και παιδιά / φωτ.: ΕΡΑ
0

Μία άγνωστη ασθένεια κόστισε τη ζωή σε 143 ανθρώπους στη νοτιοδυτική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τον Νοέμβριο, ενημέρωσαν το Reuters οι τοπικές αρχές.

Όπως δήλωσαν χθες ο Ρεμί Σακί, ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Κουάνγκο, και ο τοπικός υπουργός Υγείας Απολινέρ Γιουμπά, όσοι προσβλήθηκαν από αυτή εμφάνισαν συμπτώματα σαν αυτά της γρίπης, περιλαμβανομένου υψηλού πυρετού και έντονης κεφαλαλγίας.

Ιατρική ομάδα έχει σταλεί στην πληγείσα περιοχή Παντζί για να συλλέξει δείγματα και να τα αναλύσει προκειμένου να ταυτοποιήσει τη νόσο.

Η κατάσταση είναι υπερβολικά ανησυχητική καθώς ο αριθμός των μολυσθέντων συνεχίζει να αυξάνεται, δήλωσε στο Reuters ο αρχηγός της κοινωνίας των πολιτών Σεφοριέν Μαντζαντζά. «Το Παντζί είναι μια επαρχιακή υγειονομική περιφέρεια και έτσι υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια των φαρμάκων», είπε ο ίδιος.

Οι Σακί και Γιουμπά συμπλήρωσαν ότι άνθρωποι που μολύνονται από αυτή τη νόσο πεθαίνουν στα σπίτια τους εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας.

Τοπικός επιδημιολόγος δήλωσε ότι περισσότερο έχουν πληγεί από τη συγκεκριμένη νόσο γυναίκες και παιδιά.

Εκπρόσωπος του ΠΟΥ δήλωσε σήμερα ότι ο οργανισμός αυτός των Ηνωμένων Εθνών δέχτηκε προειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα και συνεργάζεται με το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του ΛΔ Κονγκό για περαιτέρω διερεύνηση της κατάστασης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νόμο του 1930 της «Μεγάλης Ύφεσης» των ΗΠΑ οι αμοιβαίοι δασμοί Τραμπ

Διεθνή / Με νόμο του 1930 της «Μεγάλης Ύφεσης» των ΗΠΑ οι αμοιβαίοι δασμοί Τραμπ

Ο εμπορικός νόμος του 1930 είναι περισσότερο γνωστός για τις μαζικές αυξήσεις των δασμών των ΗΠΑ και τα επακόλουθα αντίποινα που, σύμφωνα με τους οικονομικούς ιστορικούς, επιδείνωσαν τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ καταργεί εποπτικές αρχές για να προωθήσει ανεμπόδιστα το σύστημα πληρωμών «Χ Money»

Διεθνή / Το σύστημα πληρωμών «Χ Money» του Έλον Μασκ και γιατί καταργεί τις εποπτικές αρχές

Οι τραπεζικές υπηρεσίες «μεταναστεύουν» στο διαδίκτυο χωρίς σαφή ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή για την επίβλεψή τους και ο Έλον Μασκ θέλει να γίνει κυρίαρχος των ψηφιακών πληρωμών
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Άγγελοι με κομμένα φτερά: Μπορεί η μάρκα εσωρούχων Victoria's Secret να κερδίσει τη Gen Z;

Διεθνή / Άγγελοι με κομμένα φτερά: Μπορεί η μάρκα εσωρούχων Victoria's Secret να κερδίσει τη Gen Z;

Η αμερικανική μάρκα που έχτισε μια αυτοκρατορία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με εξωφρενικές επιδείξεις και μια προκλητική εικόνα πρέπει τώρα να κερδίσει μια νεότερη γενιά αγοραστών που ενδιαφέρεται περισσότερο για την συμπερίληψη, την άνεση και τη βιωσιμότητα
LIFO NEWSROOM