Θανατική ποινή για τους Μαροκινούς που αποκεφάλισαν νεαρές τουρίστριες

Θανατική ποινή για τους Μαροκινούς που αποκεφάλισαν νεαρές τουρίστριες Facebook Twitter
Η Louisa Vesterager Jespersen Maren Ueland, τα δύο θύματα των Μαροκινών που βρήκαν τραγικό θάνατο
2

Την θανατική ποινή αποφάσισε σήμερα το αντιτρομοκρατικό δικαστήριο του Μαρόκου για τους τρεις άνδρες που αποκεφάλισαν δύο Σκανδιναβές τουρίστριες τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι δράστες δολοφόνησαν με άγριο τρόπο τις νεαρές τουρίστριες δρώντας στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων, ο Αμπντεσαμάντ Ετζούντ, ένας πλανόδιος μικροπωλητής 25 ετών, ομολόγησε ότι οργάνωσε την εκδρομή του θανάτου, μαζί με δύο συνεργούς του, τον 27χρονο μαραγκό Γιουνές Ουαζιγιάντ και τον 33χρονο Ρασίντ Αφάτι, ο οποίος βιντεοσκόπησε τη δολοφονία.

Η 24χρονη Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, φοιτήτρια από τη Δανία και η φίλη της, η Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, δολοφονήθηκαν ενώ έκαναν κάμπινγκ σε μια απομονωμένη περιοχή στον Άνω Άτλαντα, σε μια ορεινή περιοχή του νότιου Μαρόκου που προτιμούν πολλοί πεζοπόροι. Οι δράστες τις αποκεφάλισαν και ανάρτησαν το βίντεο σε social media.

Θανατική ποινή για τους Μαροκινούς που αποκεφάλισαν νεαρές τουρίστριες Facebook Twitter
Abdessamad Ejjoud, Rachid Afatti και Younes Ouaziyad, οι τρεις που καταδικάστηκαν σε θανατική ποινή

Ως ύποπτοι για τις δολοφονίες και για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα είχαν προσαχθεί σε δίκη, στο Σαλέ, κοντά στο Ραμπάτ, συνολικά 24 άνδρες. Εκτός από τους τρεις που καταδικάστηκαν σε θάνατο, στους υπόλοιπους 21 επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από πέντε χρόνια μέχρι και ισόβια. Μεταξύ αυτών είναι και ένας Ισπανοελβετός, που ασπάστηκε το Ισλάμ και σήμερα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει αθώος.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τους τρεις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για τις δολοφονίες, καθώς και έναν τέταρτο συνεργό τους, να αποζημιώσουν με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ντιρχάμ (περίπου 190.000 ευρώ) τους γονείς της Μάρεν Ούλαντ. Απέρριψε όμως το αίτημα της οικογένειας της Γέσπερσεν η οποία ζητούσε αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων ντιρχάμ (930.000 ευρώ) από το μαροκινό κράτος για την "ηθική ευθύνη" του στη δολοφονία.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM