«Την έπιασα από τους γοφούς»: Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αρνείται την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης

Δίκη Ζεράρ Ντεπαρντιέ Facebook Twitter
Ζεράρ Ντεπαρντιέ © EPA/CARLOTA CIUDAD
0

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι άρπαξε από τους γοφούς μια γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση, αλλά αρνήθηκε ότι επρόκειτο για επίθεση και δήλωσε ότι τα όποια χυδαία σχόλια «που μπορεί να έκανε» ήταν λόγω της κακής του διάθεσης.

Μια ξεχωριστή μορφή του γαλλικού κινηματογράφου, ο 76χρονος Ζεράρ Ντεπαρντιέ βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς τα τελευταία χρόνια. Ο ηθοποιός αρνείται κατηγορηματικά κάθε αδίκημα και αυτή είναι η πρώτη υπόθεση για την οποία δικάζεται.

«Την έπιασα από τους γοφούς» δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο Ντεπαρντιέ, παραδεχόμενος για πρώτη φορά ότι είχε σωματική επαφή με την Αμελί Κ., διακοσμήτρια σκηνικών, και λέγοντας ότι δεν το είχε αναφέρει όταν ανακρίθηκε από την αστυνομία. «Έπιασα το γοφό της για να μην γλιστρήσω, γιατί ήμουν τόσο αναστατωμένος μαζί της, από τη ζέστη, ήταν Παρασκευή προς το τέλος των γυρισμάτων, ήμουν πολύ κουρασμένος» πρόσθεσε.

Ακούγεται κατά διαστήματα μπερδεμένος και συχνά ξεφεύγει από το θέμα του, ο Ντεπαρντιέ, καθισμένος σε μια καρέκλα καθώς μιλούσε στο δικαστήριο, είπε ότι είχε θυμώσει με την Αμελί Κ. για τη δουλειά της. Είπε ότι τα πήγαινε άσχημα και την κατηγόρησε ότι είχε σοκαριστεί από αυτό. «Δεν καταλαβαίνω γιατί να χουφτώσω μια γυναίκα» είπε στο δικαστήριο, προσθέτοντας ότι ήταν τόσο υπέρβαρος εκείνη την εποχή που κάποια από αυτά για τα οποία κατηγορείται -όπως το να παγιδεύσει την Αμελί Κ. ανάμεσα στα πόδια του- θα ήταν αδύνατον.

Τα ωμά σχόλια που έκανε τότε δεν απευθύνονταν προσωπικά σε εκείνη, είπε, αλλά αφορούσαν τη δουλειά της.

Εάν κριθεί ένοχος, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 75.000 ευρώ. Η δίκη, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα (24/3), είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, αλλά αναβλήθηκε λόγω της κακής υγείας του Ντεπαρντιέ.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον της Αμελί Κ. και μιας άλλης γυναίκας -η πλήρης ταυτότητα των οποίων προστατεύεται από τη δημοσιότητα- έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Les Volets verts (Τα πράσινα παντζούρια) το 2021.

Ο Depardieu κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην Αμελί Κ. στο πλατό της ταινίας, τη χούφτωσε, την τράβηξε προς το μέρος του και την παγίδευσε με τα πόδια του, προτού αγγίξει τη μέση, τους γοφούς, το στήθος και τα γεννητικά της όργανα, ενώ της είπε άσεμνες λέξεις. Τρία άτομα ήταν μάρτυρες της σκηνής, λένε οι εισαγγελείς. Η σεξουαλική επίθεση σε βάρος της δεύτερης γυναίκας σημειώθηκε στο πλατό και στο δρόμο.

Η δίκη είναι η πιο προβεβλημένη υπόθεση #MeToo στον χώρο των μέσων ενημέρωσης που έχει έρθει ενώπιον των δικαστηρίων στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Διεθνή / Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Ο Ηamdan Ballal, ένας από τους τέσσερις σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ που καταγράφει την καταστροφή των χωριών στη Δυτική Όχθη, βρίσκεται κρατούμενος - Η ανακοίνωση των IDF και τα αίματα που βρέθηκαν στο σπίτι του
LIFO NEWSROOM