Τουλάχιστον 26 νεκροί και δεκάδες άρρωστοι από τοξικό ποτό στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 26 νεκροί και δεκάδες άρρωστοι από τοξικό ποτό στο Πακιστάν Facebook Twitter
EPA/SHAHZAIB AKBER (φωτογραφία αρχείου)
0

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι αρρώστησαν σοβαρά μετά την κατανάλωση τοξικού αλκοολούχου ποτού τα Χριστούγεννα, στο Πακιστάν.

Οι νεκροί -24 χριστιανοί και δύο μουσουλμάνοι- κατανάλωσαν το αυτοσχέδιο ποτό στην πόλη του Toba Tek Singh. Οι μουσουλμάνοι απαγορεύεται να αγοράσουν ή να καταναλώσουν αλκοόλ στο Πακιστάν, και οι μειονότητες χρειάζονται άδεια για να αγοράσουν ποτά.

Με τις αυστηρές ρυθμίσεις που επιβάλλονται στην πώληση αλκοόλ, τα «σπιτικά» ποτά συχνά περιέχουν δηλητηριώδη μεθανόλη. Πρόκειται για την τελευταία περίπτωση θανατηφόρας δηλητηρίασης από αλκοόλ στο Πακιστάν, μετά τους θανάτους 11 άτομων τον Οκτώβριο στην ίδια επαρχία (Παντζάμπ).

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας Mohammad Nadeem δήλωσε στο BBC ότι 40 άτομα νοσηλεύονται για πλύση στομάχου. «Οι άντρες που ανήκουν στην χριστιανική κοινότητα ήπιαν το ποτό το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου, και πήγαν σπίτι τους. Η τραγωδία χτύπησε το επόμενο πρωί, όταν πολλοί δεν σηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους, ενώ άλλοι αρρώστησαν», είπε. Όπως πρόσθεσε, από τους δύο μουσουλμάνους είχε ζητηθεί να αγοράσουν αλκοόλ για το πάρτι. Ωστόσο δεν βρήκαν από τα τοπικά μαγαζιά, γιατί είχε εξαντληθεί, και «το αγόρασαν από κάπου αλλού. Και οι δύο πέθαναν».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM