Τουρκία: Άδεια για κατασκευή εκκλησίας για πρώτη φορά από το 1923

Τουρκία: Άδεια για κατασκευή εκκλησίας για πρώτη φορά από το 1923 Facebook Twitter
0

Για πρώτη φορά από το 1923, από την ίδρυση δηλαδή της Τουρκικής Δημοκρατίας η κυβέρνηση της χώρας ενέκρινε την κατασκευή εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη για τη μικρή συριακή μειονότητα.

 «Θα γίνει για πρώτη φορά από την ίδρυση της Δημοκρατίας. Εκκλησίες είχαν ανακαινισθεί ή είχαν ανοίξει και πάλι για το κοινό, αλλά ως τώρα δεν είχε κατασκευασθεί καμιά καινούρια εκκλησία», εξήγησε αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Η εκκλησία, η κατασκευή της οποία θα αρχίσει μέσα στους επόμενους μήνες, πρόκειται να οικοδομηθεί στη συνοικία Γεσίλκιοϊ, στην όχθη της θάλασσας του Μαρμαρά, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το δήμο, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. Η συνοικία αυτή που είναι γνωστή στους Ευρωπαίους με την παλιά ονομασία της του Αγίου Στεφάνου, φιλοξενεί ήδη τρεις εκκλησίες: αρμενική, ελληνορθόδοξη και καθολική.

Η κατασκευή θα χρηματοδοτηθεί από ίδρυμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συριακής καταγωγής πολιτών (ορθόδοξων και καθολικών) που ζουν οι περισσότεροι στη νοτιοανατολική Τουρκία και ο αριθμός τους υπολογίζεται σε σχεδόν 20.000 ανθρώπους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM