Τουρκικό υπουργείο Άμυνας για εισβολή στην Κύπρο: «Μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ»

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας για εισβολή στην Κύπρο: «Μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ» Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Το γνωστό πλέον στίχο «μη με καλείς τόσο εγκάρδια, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα», του τραγουδιού του Γιασάρ Οζέλ, το οποίο έχει κάνει «καραμέλα» το ερντογανικό καθεστώς εδώ και χρόνια, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε μία από τις τρεις back to back αναρτήσεις του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, για την 50ή επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο.

Στο κείμενο της πρώτης ανάρτησης σημειώνεται ακόμη: «Στην 50ή επέτειο της "Ευτυχισμένης Ειρηνευτικής Επιχείρησης" (σ.σ. sic) τιμούμε με ευλάβεια, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και τους βετεράνους του ηρωικού στρατού μας που έβαλαν τέλος στην καταπίεση που βίωναν οι Τούρκοι ομογενείς μας στην Κύπρο. Αύριο περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς μας στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 50 πλοίων».

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μία αρμάδα και εναέρια μέσα να προσεγγίζουν μία ακτή και κλείνει με την εικόνα του Μωάμεθ Β΄ του Πορθητή να εισέρχεται στην Κωνσταντινούπολη.

Στη δεύτερη ανάρτηση, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κοινοποιεί ένα βίντεο από την επίσκεψη του υπουργού Γιασάρ Γκιουλέρ στα Κατεχόμενα, συνοδεία του Τούρκου ΑΓΕΕΘΑ Μετίν Γκιουράκ, του ΑΓΕΝ, Ερτζουμέν Τατλίογλου, τον ΑΓΕΣ Σλετσούκ Μπαϊρακτάρογλου και τον ΑΓΕΑ Ζίγια Τζεμάλ Καντίογλου.

Στην τρίτη του ανάρτηση το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και άλλο βίντεο, που έδειχνε μεταξύ άλλων εικόνες από την τουρκική εισβολή το 1974 αλλά και σημερινές εικόνες του στρατού, συνοδευόμενο από στίχους άλλου ταγουδιού του Φερχάτ Γκιοτσέρ, το οποίο γράφτηκε για τα 50 χρόνια από την εισβολή.

«Ευτυχισμένη 50η επέτειος της “Επιχείρησης Χαρούμενη Ειρήνη”, όπου οι ηρωικές Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έφεραν ειρήνη και ασφάλεια στην Κύπρο. Τιμούμε τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό και νιώθουμε πάντα τον πόνο των συμπατριωτών μας που δολοφονήθηκαν άγρια από την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση», γράφεται, με σαφή αναφορά στην ΕΟΚΑ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM