Τραμπ κατά Φάουτσι, μετά την προειδοποίηση για την άρση των μέτρων -Πάνω από 84.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Τραμπ κατά Φάουτσι, μετά την προειδοποίηση για την άρση των μέτρων -Πάνω από 84.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στον δρ. Άντονι Φάουτσι, μετά την προειδοποίηση για τους κινδύνους της γρήγορης άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Ο Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος στην task force του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, προειδοποίησε μιλώντας στη Γερουσία ότι με πρόωρη άρση των μέτρων περιορισμού υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν νέες εξάρσεις του ιού.

«Για μένα αυτή δεν είναι μια αποδεκτή απάντηση», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με την επιφυλακτικότητα που εξέφρασε ο Φάουτσι για το άνοιγμα των σχολείων.

«Εξεπλάγην από την απάντησή του. Δεν είναι μια αποδεκτή απάντηση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα σχολεία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Το μόνο πράγμα που θα ήταν αποδεκτό θα ήταν να δώσουμε στους μεγαλύτερους δασκάλους και καθηγητές λίγες περισσότερες εβδομάδες προτού επιστρέψουν», συμπλήρωσε ο Τραμπ, σημειώνοντας ότι τα στατιστικά για τον κορωνοϊό είναι «αρκετά εντυπωσιακά» σε ό,τι αφορά τα παιδιά.

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει πλέον τους 84.000. Μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 1.813 θάνατοι, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό από το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, καταγράφηκαν πάνω από 22.000 νέες περιπτώσεις και το σύνολο φτάνει στα 1,39 εκατομμύρια.

Πάντως, αρκετές πολιτείες προχωρούν στην άρση των μέτρων περιορισμού. Την Παρασκευή θα ανοίξουν τμήματα της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ. Πάντως, στην Ουάσινγκτον τα μέτρα παρατάθηκαν έως τουλάχιστον τις αρχές Ιουνίου. «Γνωρίζουμε ότι η βιαστική άρση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα», δήλωσε η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μιούριελ Μπάουζερ.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ/ AFP

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής : Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Διεθνή / Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής: Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Η ΕΕ επιμένει ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός πρέπει να αποτελεί μέρος μιας συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας, συνοδευόμενης από ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Διεθνή / Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Η ένταση στη Ρουμανία έχει κορυφωθεί από τον Δεκέμβριο, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενο πιθανή ρωσική παρέμβαση υπέρ του ακροδεξιού Καλίν Γκεοργκέσκου
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Διεθνή / Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Η συζήτηση για τον παιδικό καρκίνο επανέρχεται στο προσκήνιο, με την επιστημονική κοινότητα να καλεί για περισσότερη έρευνα στις αιτίες της αύξησης των περιστατικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των περιβαλλοντικών επιδράσεων
LIFO NEWSROOM
Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: «Ενθαρρύνει το να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα»

Διεθνή / Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: Οι απειλές του ενθαρρύνουν το Ισραήλ να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με το τελεσίγραφό του για απελευθέρωση των ομήρων επιδιώκει να υπονομεύσει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
LIFO NEWSROOM