Τρομοκρατική επίθεση η δολοφονία του βουλευτή του Μπόρις Τζόνσον

Τρομοκρατική επίθεση η δολοφονία του βουλευτή του Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
0

Τρομοκρατικό χτύπημα χαρακτήρισε η βρετανική αστυνομία την θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι στον βουλευτή των Συντηρητικών, σερ David Amess.

Ο 69χρονος μαχαιρώθηκε πολλές φορές σε εκλογική του περιφέρεια στο Λι-ον-Σι στο Έσσεξ την Παρασκευή.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι υπάρχει «πιθανό κίνητρο που συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό».

Ένας 25χρονος Βρετανός συνελήφθη στο σημείο ως ύποπτος για τον φόνο και η αστυνομία δήλωσε ότι δεν αναζητά κανέναν άλλο για τον θάνατο του βουλευτή.

Τρομοκρατική επίθεση η δολοφονία του βουλευτή του Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter

Οι δυνάμεις πιστεύουν ότι ο άνδρας ενήργησε μόνος του, αλλά οι έρευνες για τις συνθήκες του συμβάντος συνεχίζονται. Ο άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση στο Έσσεξ, πρόσθεσε η αστυνομία.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο BBC ότι είναι Βρετανός υπήκοος ο οποίος, από τις πρώτες έρευνες, φαίνεται να έχει σομαλικές καταβολές.

Ο σερ David Amess, 69 ετών, ο οποίος εκπροσωπεί το Σάουεντ Γουέστ, πραγματοποιούσε επίσκεψη στην εκλογική του περιφέρεια, όπου οι ψηφοφόροι μπορούν να συναντήσουν τον βουλευτή τους και να συζητήσουν τις ανησυχίες τους, στην Μεθοδιστική Εκκλησία Μπέλφαρς την Παρασκευή, όταν ο άνδρας του επιτέθηκε στις 12:05 τοπική ώρα.

Η Met είπε ότι οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής συνεργάζονταν με συναδέλφους από την Αστυνομία του Έσσεξ και τη Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Περιφέρειας (ERSOU).

Οι αξιωματικοί απευθύνουν έκκληση σε οποιονδήποτε έχει κάποια πληροφορία σχετικά με το περιστατικό ή σε όσους έχουν πλάνα από κάμερα ασφαλείας να επικοινωνήσουν μαζί τους.


Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ ζήτησε από όλες τις αστυνομικές δυνάμεις να επανεξετάσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας για τους βουλευτές «με άμεση ισχύ».

Η κ. Πατέλ είπε ότι η δολοφονία «αντιπροσωπεύει μια παράλογη επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία», προσθέτοντας ότι «δικαίως τίθενται ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των αιρετών εκπροσώπων της χώρας μας».

Ο σερ David Amess ήταν βουλευτής από το 1983 και ήταν παντρεμένος με πέντε παιδιά. Είναι ο δεύτερος βουλευτής που δολοφονείται τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά τη βουλευτή των Εργατικών, Jo Cox το 2016.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τον περιέγραψε ως «έναν από τους πιο ευγενικούς, ωραίους ανθρώπους στην πολιτική».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM