Ζιμπάμπουε: Διακοπή ρεύματος βύθισε το κοινοβούλιο στο σκοτάδι εν ώρα ομιλίας

Ζιμπάμπουε: Διακοπή ρεύματος βύθισε το κοινοβούλιο στο σκοτάδι εν ώρα ομιλίας Facebook Twitter
Φωτογραφία: ZBC News
0

Μια διακοπή ρεύματος βύθισε το κοινοβούλιο της Ζιμπάμπουε στο σκοτάδι την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Μτούλι Νκούμπε ολοκλήρωνε την ομιλία του για τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Τα φώτα τρεμόπαιξαν και έσβησαν, αφήνοντας έτσι κορυφαίους αξιωματούχους όπως ο πρόεδρος Έμερσον Μανανγκάγκουα, ο αντιπρόεδρος Κονστανίνο Τσιουένγκα και τα μέλη του κοινοβουλίου να κάθονται στο σκοτάδι.

Η διακοπή ρεύματος στο κοινοβούλιο είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της συνεχιζόμενης κρίσης που αντιμετωπίζει η Ζιμπάμπουε επί του παρόντος. Στο αφρικανικό κράτος, οι 12ωρες διακοπές ρεύματος είναι πια καθημερινό φαινόμενο, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας που έχει παραλύσει την παραγωγή ενέργειας στο φράγμα Kariba, την κύρια πηγή ενέργειας της χώρας.

Έτσι, καθώς έσβηναν τα φώτα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν ότι η διακοπή ήταν μια εύστοχη μεταφορά για την κατάσταση της χώρας.

Ο Τζορτζ Μανάγια, εκπρόσωπος της Αρχής Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ζιμπάμπουε (Zesa) δήλωσε στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο ZimLive ότι η διακοπή ρεύματος δεν είχε προγραμματιστεί και υποστήριξε ότι συνέβη εξαιτίας ενός κεραυνού.

Όπως είπε, το κοινοβούλιο είχε τη δική του ειδική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία εξαιρείται από τις διακοπές ρεύματος.

Πριν σβήσουν τα φώτα, ο υπουργός Οικονομικών Μτούλι Νκούμπε δήλωσε ότι ο γεωργικός τομέας θα συρρικνωθεί κατά 15% φέτος λόγω της ξηρασίας.

Ωστόσο, προέβλεψε ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 6% το επόμενο έτος λόγω της πρόβλεψης βροχοπτώσεων άνω του μέσου όρου.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άστεγες τρανς γυναίκες κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση σε καταφύγια στις ΗΠΑ

Διεθνή / Οι άστεγες τρανς γυναίκες κινδυνεύουν να μην έχουν πρόσβαση σε καταφύγια στις ΗΠΑ

Όσα προγράμματα χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ, θα προσφέρουν πλέον υπηρεσίες σε Αμερικανούς με βάση το φύλο τους κατά τη γέννησή τους καθώς σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν «μόνο δύο φύλα»
LIFO NEWSROOM
Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία θα κοστίσει $3,1 τρισ. στους Ευρωπαίους

Διεθνή / Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία θα κοστίσει $3,1 τρισ. στους Ευρωπαίους

Η βασική ερώτηση που τίθεται είναι αν η ΕΕ θέλει να αναδειχθεί ως γεωπολιτική δύναμη ή αν θα συνεχίσει να λειτουργεί κυρίως ως οικονομική ένωση. Η έλλειψη αποφασιστικότητας, πάντως, θα αφήσει το πεδίο ελεύθερο σε Τραμπ και Πούτιν να καθορίσουν τις εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ θέλει να καταργήσει ολόκληρες υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ - «Είναι σαν να αφήνεις ζιζάνια»

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ θέλει να καταργήσει ολόκληρες υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ - «Είναι σαν να αφήνεις ζιζάνια»

«Αν δεν ξεριζώσεις τα ζιζάνια, τότε είναι εύκολο αυτά να ξαναφυτρώσουν» δήλωσε ο Μασκ αναφερόμενος στην αναμόρφωση της αμερικανικής κυβέρνησης 
LIFO NEWSROOM
Οι Ευρωπαίοι θεωρούν τις ΗΠΑ «αναγκαίο εταίρο» και όχι «σύμμαχο», σύμφωνα με έρευνα

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι θεωρούν τις ΗΠΑ «αναγκαίο εταίρο» και όχι «σύμμαχο», σύμφωνα με έρευνα

Το 50% των ερωτηθέντων συμμερίζεται αυτή την άποψη, ενώ η πλειοψηφία όσων ερωτήθηκαν σε χώρες παραδοσιακά κοντά στις ΗΠΑ, όπως η Δανία, η Γερμανία και η Πολωνία, φαίνεται να απομακρύνεται από την ιδέα μιας σταθερής συμμαχίας
LIFO NEWSROOM