«Δεν θα μας εκβιάζει μια μικρή ασήμαντη χώρα με το 2% μόλις του Ακαθάριστού Εγχώριου Προϊόντος της Ευρωζώνης... πετάξτε την έξω»
Ο επικεφαλής του ευρωφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» Μπερντ Λούκε βρήκε ευκαιρία και κραυγάζει κατά της Ελλάδας.
«Η απερχόμενη κυβέρνηση της «ανίερης» συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ευρισκόμενη σε πλήρη αδυναμία να ακυρώσει την ερχόμενη Αλλαγή, αναζητά και πάλι θεαματικές… πρωτοβουλίες της τελευταίας στιγμής, με εμένα στο επίκεντρο, για να ανατρέψει υπέρ της το κλίμα»
Μετά τις νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών, ο φυλακισμένος Άκης, ως «Ντρέιφους» της οδού Τράκα.
«Ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο… Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων, έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη προς την υπογραφή»
Ουάσινγκτον καλεί Αθήνα. Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τον λογαριασμό που πρέπει να πληρωθεί μέχρι δραχμής.
«Δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις… Δεν πρέπει, βέβαια, να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι «ανυπόφορα»
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ξορκίζει ανάλαφρα το κακό, αγανακτώντας από ασφαλή απόσταση.
«Και οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να προσέξουν να μην υπόσχονται πριν από τις εκλογές περισσότερα απ’ ό,τι μετά μπορούν να τηρήσουν… οι συμφωνίες είναι δεσμευτικές»
Βερολίνο καλεί Κουμουνδούρου. Ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε κλείνει με τον Αλέξη Τσίπρα ραντεβού για τη Δευτέρα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μια λέσχη που έχουν λόγο μόνο οι εκλεκτοί. Καιρός πια ο λόγος μας να μην αφορά μόνο την οικονομική συμπαράσταση και ο λόγος των εταίρων μας μόνο την ελληνική εξαίρεση.
Από τη σκήτη της Αναγνωστοπούλου ξεπροβάλλει και ο Κώστας Σημίτης (που οι μεγάλες του σιωπές λένε πιο πολλά από τα μικρά του «παρών»).
«Παρατήρησα το εξής φαινόμενο: ότι όλα τα κυρίαρχα μέσα τραγουδούν ένα τραγούδι. Δεν υπάρχει χώρος για να τραγουδήσεις κάτι άλλο, όπως συνέβαινε το 2007, 2006, 2005 κ.λπ.»
Ο Γιώργος Αυγερόπουλος, με αφορμή το νέο του ντοκιμαντέρ για την κρίση, για το hit των 8 που αποθέωνε το Μνημόνιο.
«Θα έπρεπε να... χειροκροτηθώ για την επιλογή μου αυτή, γιατί... ανέδειξα το νησί σε πρώτο πλάνο διεθνώς»
Νησί δεν είναι μόνο η Σπιναλόγκα… Ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά σοβαρά στην ερώτηση «γιατί επιλέξατε το Καστελόριζο για το Μνημόνιο».
σχόλια