«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει δικαίωμα να λέει ότι είναιαριστερός, γιατί δεν υπάρχει Αριστερά του χρηματιστηρίου, των ιδιωτικώνπανεπιστημίων, της ανασφάλιστης εργασίας και των “τρομονόμων”».
Πίσω από τις σκληρές λέξεις κρύβεται ο θριαμβευτής του Σαββατοκύριακου Αλέξης Τσίπρας.
«Επιμένω, η στάση η δική μας -έντιμων ανθρώπων- απέναντι στη Siemens είναι, “κυρία Siemens, δεν σε θέλουμε στην Ελλάδα αν δεν μας πεις πού τα έδωσες και ας έχουν παραγραφεί, δεν έχει σημασία. Να ξέρουμε τι κάνουμε”».
O Στέφανος Μάνος ζητάει τα απλά και πιο δύσκολα.
«Φαίνεται δεν χρησιμοποιεί ο ίδιος το μετρό, εμείς που το χρησιμοποιούμε θέλουμε να είναι όπως στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αυτό το “νταβατζηλίκι” ορισμένων βολεμένων δεν περνάει πια στην ελληνική κοινωνία, ας το καταλάβουν επιτέλους».
Ιστορίες του μετρό. Η Φωτεινή Πιπιλή τα «ρίχνει» στον σκληρό πρόεδρο των εργαζομένων στο μετρό.
«Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν με την ευγενική συμβολή του “πνευματικού κόσμου”, θα αλλάξουν με οδοφράγματα, με μαζική καταστροφή των τηλεοπτικών δεκτών και με ανατροπή των διεφθαρμένων κυβερνήσεων. Τώρα».
Αύριο μια άλλη χώρα. Η Σώτη Τριανταφύλλου δείχνει το δρόμο για την πραγματική αλλαγή του σκηνικού.
«Η σύγκρουση ισχύος και δικαίου βρίσκεται πίσω από το διαχρονικό και διεθνές φαινόμενο της διαφθοράς, είτε πρόκειται για το “μαύρο” πολιτικό χρήμα είτε πρόκειται για τη συναλλαγή της οικονομικής με την πολιτική ελίτ».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για το χρήμα κάτω από το τραπέζι.
«Αν ήξερε τι εστί ορθοδοξία ο καινούργιος αρχιεπίσκοπος, θα έπρεπε να αποσυρθεί στο Άγιο Όρος και να προΐσταται από εκεί σαν αόρατο σύμβολο ή σημείο αναφοράς, προσευχόμενος και ζωγραφίζοντας την Κοίμηση της Θεοτόκου, εκ του φυσικού».
Περί πίστεως από τον Ευγένιο Αρανίτση.
«Δεν μου αρέσει ο πόνος, αλλά προτιμώ να πονάω, παρά να μη νιώθωτίποτα. Μπορώ να διαχειριστώ τον πόνο, ενώ η χαρά σε ακουμπάει γιαλίγο, αλλά το να είσαι αναίσθητος το θεωρώ απαράδεκτο».
Η ζωή είναι σκληρή. Ο Σον Πεν για τον πόνο που δίνει δύναμη...
σχόλια