Μουσικό Μενού

Μουσικό Μενού Facebook Twitter
0
Μουσικό Μενού Facebook Twitter
Αλέξανδρος Μυράτ

Λίγοι άνθρωποι της τέχνης έχουν συνδέσει τόσο πολύ το όνομα τους με τη γαστρονομία όσο ο θρυλικός συνθέτης του Κουρέα της Σεβίλλης, Τζοακίνο Ροσίνι, που φαίνεται πως είχε μεγάλο πάθος για το καλό φαγητό.

Έτσι, την Τετάρτη, 3 Απριλίου και ώρα 20:30, μπορείτε να απολαύσετε με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ, τέσσερις λυρικούς τραγουδιστές και να γευθείτε τις γαστριμαργικές δημιουργίες του σεφ Ζαν Λουί Καψαλάς στην Αίθουσα Banquet.

Ο Ζαν Λουί Καψαλάς εμπνέεται από τη μουσική του Ροσίνι και δημιουργεί ένα μενού τριών πιάτων, τα οποία οι ακροατές θα μπορούν να γευθούν κατά τη διάρκεια των δύο διαλειμμάτων. Το μενού περιλαμβάνει: για αρχή γαρίδες και λαβράκι μαριναρισμένο με λεμονανθούς, ζουλιέν κολοκυθάκια με μελισσόχορτα, μέλι και μους γιαουρτιού. Στήθος κοτόπουλο σχάρας με κρεμμυδάκια κονφί και σάλτσα από μπαλσάμικο και τζίντζερ συνοδευόμενο από πατατούλες φούρνου με πορτοκάλι και φινόκιο για κυρίως και ως επιδόρπιο πανακότα με μάνγκο και μους σοκολάτα.

Το «μουσικό μενού» με τις ωραιότερες μουσικές από δημοφιλείς του όπερες συνοδεύεται από ένα ποτήρι λευκό κρασί «Μέτρον Άριστον», χορηγία της οινοποιίας Παπαντώνη. Η ξεχωριστή βραδιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Μετατροπίες», που στόχο έχει να προτείνει στο κοινό εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τη μουσική.

Τιμή 35 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 7282333.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT