ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ζυμαρικά κοράλλι
  • 70 cl κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί Camembert
  • 1 σφηνάκι βερμούτ λευκό
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κύβος ζωμός μοσχαριού
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • 5-6 φέτες δραμινό παστράμι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα με τον κύβο του μοσχαριού και το θυμάρι.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον πελτέ, το βερμούτ και το camembert κομμένο σε μικρούς κύβους.
  3. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  4. Αφαιρούμε το θυμάρι και περνάμε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός.
  5. Προσθέτουμε το παστράμι.
  6. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.
  7. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
  8. Ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε τέσσερα πυρίμαχα σκεύη και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αέρα και γκριλ) για 6-7 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσουν.
  9. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Polly Maggoo.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα