ΥΛΙΚΑ

  • 5 ποτήρια μούστος έτοιμος
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι σουσάμι καβουρντισμένο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • Κανέλα σκόνη προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά τον μούστο.
  2. Αραιώνουμε το αλεύρι με λίγο μούστο μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός.
  3. Όταν ο μούστος πάρει βράση προσθέτουμε σιγά-σιγά τον χυλό και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει το μείγμα και να βράσει για 5-7 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Ραντίζουμε με νερό τα μπολ ή τα πιατάκια, ρίχνουμε σουσάμι και σερβίρουμε τη μουσταλευριά.
  6. Γαρνίρουμε με τα καρύδια.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα