ΥΛΙΚΑ

  • Για τη μαρινάδα κοτόπουλου: 100 γρ. πάστα Aji panca
  • 50 ml ξίδι λευκό
  • 20 γρ. Aji Amarillo πάστα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 4 μπούτια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα
  • Για την κινόα: 100 γρ. λευκή κινόα
  • Μισή πιπεριά ροκότο
  • 1 ντομάτα τύπου κοκόνα
  • Μισό κρεμμύδι
  • Λίγο κόλιανδρο
  • Λίγη σόγια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα υλικά της μαρινάδας και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ημέρα.
  2. Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε την κινόα για 11 έως 12 λεπτά, σουρώνουμε και κρυώνουμε.
  3. Κόβουμε την ντομάτα και την πιπεριά σε μέγεθος ζαριού.
  4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το κόλιαντρο.
  5. Ψήνουμε το κοτόπουλο στη σχάρα και από τις δύο πλευρές για 15 λεπτά.
  6. Λίγο πριν να είναι έτοιμο, βάζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, την ντομάτα, την πιπεριά ροκότο και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Ρίχνουμε την κινόα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σόγια στην ποσότητα που θέλουμε.
  7. Σερβίρουμε το κοτόπουλο και συνοδεύουμε με κινόα.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Nikkei.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα