ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χόρτα εποχής (βλίτα, σπανάκι, σέσκουλα, ραδίκια)
  • 200 γρ. φασόλια χάντρες
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 200 γρ. φέτα Ηπείρου τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό για 30 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  2. Πλένουμε και βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό για 10 έως 15 λεπτά και σουρώνουμε.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να γυαλίσουν.
  4. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα χόρτα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την ντομάτα και το κρασί.
  5. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο και την φέτα.
  7. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας με άνηθο και φέτα.
  8. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.


Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα