Υγεία & Σώμα Οι νέες δίαιτες-εξπρές, τα διατροφικά λάθη και το άγχος αν «τρώμε καλά» Υπάρχει ιδανικός τρόπος για να χάσουμε βάρος; Τις απορίες λύνει ο διαιτολόγος-διατροφολόγος και γυμναστής Λάμπρος Μουλίνος. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 19.11.2024
Υγεία & Σώμα Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί» Δυο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς. ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Γεύση Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη; Βραβευμένα εστιατόρια καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης. ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
19.11.2024 Υγεία & Σώμα Οι νέες δίαιτες-εξπρές, τα διατροφικά λάθη και το άγχος αν «τρώμε καλά» Γιάννης Πανταζόπουλος 19.11.2024 Υπάρχει ιδανικός τρόπος για να χάσουμε βάρος; Τις απορίες λύνει ο διαιτολόγος-διατροφολόγος και γυμναστής Λάμπρος Μουλίνος. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
12.11.2024 Υγεία & Σώμα Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί» Λασκαρίνα Λιακάκου 12.11.2024 Δυο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς. ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
10.11.2024 Γεύση Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη; Βασίλης Οικονομίδης 10.11.2024 Βραβευμένα εστιατόρια καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης. ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
8.11.2024 Διεθνή Οι κακές διατροφικές συνήθειες έχουν υγειονομικό κόστος 8.000 δισεκατομμύρια δολάρια LifO Newsroom 8.11.2024 «Συναγερμό» σήμανε η ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) - Ζητά «επείγουσα δράση» για την αναμόρφωση αγροδιατροφικών συστημάτων LIFO NEWSROOM
5.11.2024 Οπτική Γωνία Ο υδράργυρος στον τόνο και ο πανικός που πια μας κούρασε Λασκαρίνα Λιακάκου 5.11.2024 Η διατροφική κόπωση που συλλογικά έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια είναι απίστευτη. ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
2.11.2024 Τech & Science Έρευνα: Η διατροφή στα 40 μας επηρεάζει το πόσο υγιείς είμαστε στα 70 LifO Newsroom 2.11.2024 Αν τρως καλά τώρα, μπορεί να ζήσεις καλύτερα αργότερα, είναι το συμπέρασμα της έρευνας του Χάρβαρντ LIFO NEWSROOM
31.10.2024 Ελλάδα Αμερικανίδα διαιτολόγος ταξίδεψε στην Ελλάδα και βρήκε «τον παράδεισο του φαγητού» LifO Newsroom 31.10.2024 Η Λόρεν Μάνακερ μοιράστηκε με τους αναγνώστες της τα γαστρονομικά μαθήματα που αποκόμισε από την επίσκεψη στη χώρα μας LIFO NEWSROOM
24.10.2024 Τech & Science Είναι μύθος τo μυστικό μακροζωίας στην Ικαρία; Οι New York Times αποδομούν το ζήτημα LifO Newsroom 24.10.2024 Γιατί αμφισβητείται το φαινόμενο της μακροζωίας στις λεγόμενες «μπλε ζώνες» - Οι μύθοι και η πραγματικότητα LIFO NEWSROOM
17.10.2024 Τech & Science Ποιο φαγητό πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε κατάθλιψη LifO Newsroom 17.10.2024 Τι προτείνει ένας ψυχίατρος και νευρολόγος LIFO NEWSROOM
18.9.2024 Οπτική Γωνία Πώς να οργανώσεις τη φοιτητική σου κουζίνα και tips για το φαγητό στην Αθήνα Λασκαρίνα Λιακάκου 18.9.2024 Μεταξύ μαθημάτων, εξάωρων καφέδων και πάρτι, ο διατροφικός προγραμματισμός σπανίως είναι προτεραιότητα. ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
10.9.2024 Υγεία & Ευεξία Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στην πρόκληση του καρκίνου The LiFO team 10.9.2024 Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι πολλές αντιλήψεις σχετικά με την ορθή διατροφή πρέπει να αναθεωρηθούν, όπως εκείνη για τα ψάρια και τα κόκκινα κρέατα. THE LIFO TEAM
29.8.2024 Οπτική Γωνία Η ακροδεξιά, το ζυμωτό ψωμί και η ηθική του φαγητού Λασκαρίνα Λιακάκου 29.8.2024 Αν θέλουμε να δούμε το φαγητό απλώς και μόνο ως «αυτό που χρειάζεται το σώμα μας για να τραφεί», απέχουμε απ’ το να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος. ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
28.8.2024 Τech & Science Τα φυτικά υποκατάστατα κρέατος είναι πιο υγιεινά και πιο φιλικά για το περιβάλλον από το ίδιο το κρέας LifO Newsroom 28.8.2024 Λιγότερες θερμίδες, λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και περισσότερες φυτικές ίνες LIFO NEWSROOM
1.8.2024 Εκπαίδευση Μια καριέρα στο ευ ζην: Το πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου για εξειδικευμένους διατροφολόγους The LiFO team 1.8.2024 Το τετραετές πρόγραμμα Διατροφής και Διαιτολογίας προσφέρει θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, με προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση. THE LIFO TEAM
12.7.2024 Living Ακόμα και σήμερα ο κόσμος χλευάζει τους χορτοφάγους The LiFO team 12.7.2024 Οι χορτοφάγοι εξακολουθούν να κάνουν κάποιους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα, επειδή επιλέγουν κάτι άλλο από την κουλτούρα της αφθονίας. THE LIFO TEAM
8.7.2024 Τech & Science Κι όμως, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να τρώει κανείς σνακ LifO Newsroom 8.7.2024 3+1 συμβουλές από τους ειδικούς για να πάρετε ενέργεια όταν πεινάτε και να αποφύγετε θερμίδες - Κάθε πότε να τρώτε σνακ - Τι να κάνετε αν πεινάτε τη νύχτα LIFO NEWSROOM
31.5.2024 Τech & Science Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με 23% μείωση της θνησιμότητας LifO Newsroom 31.5.2024 «Η πιστή τήρηση της μεσογειακής διατροφής συσχετίστηκε με ένα συνολικά πιο υγιές προφίλ βιοδεικτών» υπογράφουν οι ερευνητές LIFO NEWSROOM
22.5.2024 Radio Lifo Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη; Μερόπη Κοκκίνη 22.5.2024 Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
21.5.2024 Υγεία & Σώμα Η κοιλιοκάκη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή διατροφική αλλεργία Αλεξία Σβώλου 21.5.2024 Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το gluten test και την κοιλιοκάκη, για την πιο διαδεδομένη τροφική δυσανεξία που ταλαιπωρεί το 1% του πληθυσμού της Ευρώπης. ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
8.5.2024 Υγεία & Σώμα Τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνουν όσοι ξεκινούν τώρα να γυμνάζονται Επιμέλεια: Τατιάνα Τζινιώλη 8.5.2024 Χρειάζονται απλώς μερικές μικρές τροποποιήσεις ώστε να έχετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη κατά τη διάρκεια της άσκησης. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ