Ανδρέας Λαγός: «Καμία συνεργασία δεν έχω ξεχάσει και εύχομαι να μην ξεχάσω ποτέ»

Ανδρέας Λαγός: «Καμία συνεργασία δεν έχω ξεχάσει και εύχομαι να μην ξεχάσω ποτέ»

Ο nomad chef και Chef ambassador του Campari μας μιλά για τις τέσσερις συνταγές που δημιούργησε για να συνοδεύσουν φέτος κάθε μας Campari Tonic την ώρα του aperitivo.

ADVERTORIAL

Για μερικούς ανθρώπους, το φαγητό αφορά πολλά περισσότερα από τη γεύση - όπως την επικοινωνία και τη χαρά του να μοιράζεσαι. Αυτά τουλάχιστον σημαίνει για τον Ανδρέα Λαγό, nomad chef και Chef Ambassador του Campari, που φέτος μας παρουσιάζει τέσσερις συνταγές που έχουν χαρακτηρίσει το aperitivo hour του φετινού καλοκαιριού.

 

Ο Ανδρέας Λαγός έμαθε όλα όσα γνωρίζει για τη μαγειρική από τη μητέρα και τη γιαγιά του, μεγαλώνοντας στη Σάμο, μέσα σε ολάνθιστους κήπους, χωράφια και οπωρώνες. Η ομορφιά των παραδοσιακών αξιών και των αγνών, φυσικών υλικών, είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εκείνον, ενώ η επαγγελματική του εμπειρία μέσα σε μερικές από τις πιο γνωστές κουζίνες εστιατορίων τον έχει διδάξει πως το φαγητό αφορά στην επικοινωνία και στο να περνάμε καλά. Χρησιμοποιεί τον όρο «nomad» για να εκφράσει τη φιλοσοφία του, μια φιλοσοφία που τον ταξιδεύει έξω από τα όρια της κουζίνας ενός εστιατορίου και να επικοινωνεί τη φιλοσοφία και την ιεροτελεστία της μαγειρικής σε όσους την αναζητούν.

 

Ανδρέας Λαγός: «Καμία συνεργασία δεν έχω ξεχάσει και εύχομαι να μην ξεχάσω ποτέ»

 

Φέτος, ο Ανδρέας Λαγός δημιούργησε τέσσερις μοναδικές συνταγές εμπνευσμένες από το Campari Tonic, για να το συνοδεύσουν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγαπημένου όλων, Aperitivo Hour. Εμείς, μιλήσαμε μαζί του για όλα όσα τον ενέπνευσαν να τις δημιουργήσει, αλλά και τις γεύσεις που βρίσκονται ανάμεσα στις all-time favorites του.

 

—Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με τη μαγειρική;

Δυσκολεύομαι να προσδιορίσω το ποια - αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως από πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να είναι στην κουζίνα είτε δίπλα στη μαμά μου είτε στην γιαγιά μου και να βοηθάω.

 

—Τι ήταν αυτό που σε έκανε να θέλεις να ακολουθήσεις αυτόν τον χώρο επαγγελματικά;

Η οικογένεια, οι αναμνήσεις, οι γεύσεις της γης και της πρώτης ύλης. Όταν όλα αυτά ενώνονται αρμονικά αναδύονται ευτυχισμένοι άνθρωποι.

 

—Τι σημαίνει να είσαι «nomad chef»;

Ο όρος «nomad» μεταφράζει τη δυνατότητα που μου δίνει η μαγειρική να συνδυάσω αρμονικά διαφορετικά στοιχεία, χώρους, κατατάσσεις και ανησυχίες δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία. Η ανάγκη μου για αναζήτηση και εξέλιξη με οδήγησε να «ταξιδέψω» έξω από τα στενά όρια της κουζίνας ενός εστιατορίου και δημιούργησα την δική μου φιλοσοφία για την μαγειρική και το φαγητό. Έτσι γεννήθηκε το concept «Nomad chef by Andreas Lagos».

 

—Υπάρχει μια μαγειρική εμπειρία στην καριέρα σου ως τώρα που να έχεις ξεχωρίσει;

Υπάρχουν πολλές εμπειρίες που έχω ξεχωρίσει, μία από αυτές είναι η συνεργασία μου με το Kensington Palace όχι μόνο γιατί μετέφερα την μαγειρική κουλτούρα της Ελλάδας σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, αλλά και γιατί γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με ποιότητα και ευγένεια και ήθος.

 

—Μια συνεργασία που δεν θα ξεχάσεις;

Καμία συνεργασία δεν έχω ξεχάσει και εύχομαι να μην ξεχάσω ποτέ, γιατί έχω καταφέρει να επιλέγω τις συνεργασίες μου καθώς και τους ανθρώπους που συνεργάζομαι. Μόνο έτσι μπορεί να βγει το αποτέλεσμα που συνάδει με την δική μου μαγειρική φιλοσοφία.

 

—Τι σε ενέπνευσε για τη δημιουργία των συνταγών σου που θα συνοδεύουν το Campari Tonic;

Το ίδιο το Campari Tonic με οδήγησε και με ενέπνευσε. Η ποιότητα του, ο μινιμαλισμός του, το πάθος του είναι χαρακτηριστικά που προσπάθησα να συνδυάσω και να δημιουργήσω αυτόν τον γευστικό συνδυασμό.

 

—Τι είναι αυτό που κάνει ένα Campari Tonic να ξεχωρίζει, γευστικά; Τι περιλαμβάνει το ιδανικό aperitivo ritual;

Το Campari Τonic είναι μία συνειδητή επιλογή την οποία έχω κάνει τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος αυτής της επιλογής είναι πως από την πρώτη ακόμα γουλιά κατανόησα πως έχει εξαιρετική πρώτη ύλη, κατάλαβα τι γευόμουνα και τι απολάμβανα. Κατάλαβα όλα τα συστατικά και για να στο πω απλά, αισθάνθηκα ασφαλής για την επιλογή μου. Το ιδανικό aperitivo ritual γίνεται το απόγευμα και περιλαμβάνει ένα Campari Tonic σε συνδυασμό με γευστικά tapas.

 

Ανδρέας Λαγός: «Καμία συνεργασία δεν έχω ξεχάσει και εύχομαι να μην ξεχάσω ποτέ»

 

—Υπάρχει ένας συνδυασμός γεύσεων που θα έβαζες πρώτο στη λίστα σου με τις all-time favorites;

Ένας; είναι πολλοί και διαφορετικοί. Σαλάτα με buratta, βασιλικό και ξύσμα από λεμονιού, επίσης, ceviche με θαλασσινά και εσπεριδοειδή.

 

—Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει ένα πιάτο να αναδειχθεί γευστικά και οπτικά;

Ένα πιάτο για να αναδειχθεί θέλει αγάπη, γνώση, απλότητα και κατανόηση όλων των γεύσεων από τον άνθρωπο που το απολαμβάνει. Εν ολίγης να μπορεί κάποιος να καταλάβει όλα τα συστατικά που υπάρχουν για να μπορεί να απολαύσει αυτό το ταξίδι.

 

—Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο chef που κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα;

Να ακολουθήσει το πάθος του, να μην συμβιβαστεί με τις μετριότητες, να μην σταματήσει να εξελίσσεται, να ταξιδέψει και να είναι έτοιμος να δουλέψει πολύ μα πάρα πολύ για να έχει διάρκεια.

 

Tip για το πώς να φτιάξετε το τέλειο Campari Tonic:

Συνδυάστε 40ml Campari με 120ml Schweppes Tonic Water, σ’ ένα ποτήρι balloon γεμάτο πάγο. Γαρνίρετε με 1 φέτα λάιμ.

 

 

 

Απολαύστε υπεύθυνα.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon