Chardonnay Single Vineyard «Κούτσουρα Νο 6»
Ένα μοναδικό κρασί από επιλεγμένο αμπελοτόπι, καρπός του συναρπαστικού terroir της Αιγιάλειας.είο
ADVERTORIAL
Αιγιάλεια: Ορεινοί όγκοι, πεζούλες-μπαλκόνια που βλέπουν στον Κορινθιακό, μικροί, δύσβατοι κλήροι με την κλίση του εδάφους να ξεπερνά το 30% και υψόμετρο που φτάνει μέχρι και τα 1.100 μέτρα. Εδώ τίποτα δεν είναι εύκολο και βιαστικό. Ο τόπος καθοδηγεί την καλλιέργεια με σεβασμό στους κύκλους και στους ρυθμούς της φύσης.
Γοητευμένοι από το συναρπαστικό terroir της Αιγιάλειας, η Θεοδώρα Ρούβαλη και ο Antonio Ruiz Panego, δυο οινοποιοί με πολύτιμη διεθνή εμπειρία, δημιουργούν με αφοσίωση, τέχνη και γνώση κρασιά με προσωπικότητα που αντανακλά την ποικιλία και τον τόπο. Δίνουν έμφαση στην αμπελουργία και στην αειφόρο βιολογική καλλιέργεια και δημιουργούν έναν πρότυπο αμπελώνα, τον πιο ορεινό της Ελλάδας, στο Σύρραχο, πάνω από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.
Το βαρυτικό οινοποιείο τους, ένα από τα λίγα παγκοσμίως, ακολουθεί την κλίση της πλαγιάς και εξασφαλίζει ήπιες και αργές διαδικασίες που αξιοποιούν τη δύναμη της βαρύτητας.
Το βαρυτικό οινοποιείο τους, ένα από τα λίγα παγκοσμίως, ακολουθεί την κλίση της πλαγιάς και εξασφαλίζει ήπιες και αργές διαδικασίες που αξιοποιούν τη δύναμη της βαρύτητας. Εστιάζουν είτε σε αυτόχθονες ποικιλίες της περιοχής, όπως ο ορεινός ερυθρωπός Ροδίτης, η μαυροδάφνη Τσιγκέλω, η Κυδωνίτσα, το Λαγόρθι και το Ασύρτικο, είτε σε διεθνείς ποικιλίες που έχουν προσαρμοστεί άριστα στις ορεινές επικλινείς πλαγιές της Αιγιάλειας (Riesling, Viognier, Chardonnay, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon).
Ανάμεσα στους πολλούς μικρούς κλήρους, η Θεοδώρα και ο Antonio επιλέγουν το αμπελοτόπι με το όνομα «Κούτσουρα Νο 6» στα 850 μέτρα υψόμετρο. Εκεί, βαθιά ριζωμένα στο χώμα της ορεινής αυτής γης, τα παλιά κλήματα Chardonnay δίνουν τους πιο πολύτιμους καρπούς τους, με χειρωνακτική φροντίδα για το κάθε κλήμα ξεχωριστά, βιολογική καλλιέργεια και μικρές αποδόσεις. '
Και όταν έρθει η ώρα, το κρασί επιστρέφει πάλι στη γη. Η βαρυτική οινοποίησή του εξασφαλίζει μια αργή κάθοδο με φυσική και αβίαστη ροή. Το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες του σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και για τουλάχιστον άλλους 12 μήνες, μετά την εμφιάλωση, στην υπόγεια κάβα του οινοποιείου. Διαμορφώνει έτσι μια πληθωρική και λαμπερή προσωπικότητα που συνδυάζει αρμονικά τα αρώματα των εσπεριδοειδών με νότες μελιού, φουντουκιού, μανιταριών και βουτύρου.
Το Chardonnay Single Vineyard είναι το πρώτο από μια σειρά σπάνιων κρασιών της Οινοθήκης Ρούβαλη. Κρασιά ιδιαίτερης φροντίδας από επιλεγμένα αμπελοτόπια που έχουν κάτι διαφορετικό να μας αφηγηθούν σε λίγες, μοναδικές φιάλες.
#newrelease #limited_edition #rouvalis_oenotheque #slopesofAigialeia