H Upstream δημιουργεί στην Ελλάδα τη νέα γενιά DevOps μηχανικών

H Upstream δημιουργεί τη νέα γενιά DevOps μηχανικών στην Ελλάδα

Η Upstream δέχεται αιτήσεις από απόφοιτους πληροφορικής και συναφών κλάδων, προκειμένου να τους εντάξει στο Start at Upstream για ένα χρόνο.

ADVERTORIAL

Η τεχνολογία τρέχει και η ενασχόληση με τους κλάδους της πληροφορικής, του προγραμματισμού, του αυτοματισμού κ.ο.κ, είναι πλέον συνυφασμένη με τη διά βίου μάθηση. Κάθε μέρα βγαίνει κάτι καινούριο, κάθε μέρα μαθαίνουμε κάτι νέο και όσοι εργάζονται σε σχετικά επαγγέλματα, το γνωρίζουν αυτό καλά.

 

Παράλληλα, δεν είναι κρυφό ότι υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των δεξιοτήτων που απαιτούν από τους υποψηφίους οι εταιρείες τεχνολογίας και των γνώσεων που αποκτούν οι σπουδαστές από τις σχολές τους. Από γλώσσες προγραμματισμού, μέχρι την ανάλυση τεράστιου όγκου δεδομένων, αλλά και εκτενείς γνώσεις διαχείρισης πληθώρας εργαλείων. Το πανεπιστήμιο δεν αρκεί για να εξοικειωθούν οι νέοι με όλες τις τεχνολογίες που θα χρειαστούν στη «φαρέτρα» τους ως χρήσιμα μέλη στην αγορά εργασίας - χρειάζονται εκπαίδευση, καθοδήγηση και εξειδίκευση.

 

Η ελληνική πολυεθνική - ηγέτιδα στην αγορά του mobile marketing Upstream φαίνεται να έχει βάλει στόχο να γεφυρώσει το χάσμα από το πανεπιστήμιο μέχρι την αγορά εργασίας και να δημιουργήσει τις νέες γενιές προγραμματιστών και μηχανικών λογισμικού. Μετά από δύο επιτυχημένους κύκλους του Start at Upstream, του προγράμματος έμμισθης πρακτικής για νέους μηχανικούς λογισμικού, η εταιρεία στρέφει τώρα το ενδιαφέρον της σε νέους μηχανικούς DevOps.

 

H Upstream δημιουργεί στην Ελλάδα τη νέα γενιά DevOps μηχανικών
Φώτ.: Μέντορες και συμμετέχοντες του δεύτερου κύκλου Start at Upstream

 

Η Upstream δέχεται αιτήσεις από απόφοιτους πληροφορικής και συναφών κλάδων προκειμένου να εντάξει πέντε εξ αυτών στο Start at Upstream για ένα χρόνο, όπου θα δεχθούν εντατική εκπαίδευση για ένα μήνα και στη συνέχεια θα ενταχθούν στις έμπειρες ομάδες των DevOps Engineers της εταιρείας, όπου και θα ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση, με πολύ καλές προοπτικές πρόσληψης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα του Glassdoor, το επάγγελμα του DevOps Engineer κατατάσσεται ως ένα από τα πέντε καλύτερα επαγγέλματα για το 2022 από άποψη μισθού και ποιότητας ζωής, ενώ υπάρχουν χιλιάδες ανοιχτές θέσεις σε όλο τον κόσμο, με μεγάλες δυνατότητες ανέλιξης και εξέλιξης.

 

«Η Upstream μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε πάνω σε υπερσύγχρονες τεχνολογίες και να μάθουμε να τις χρησιμοποιούμε σε προκλήσεις και προβλήματα που οι software engineers αντιμετωπίζουν καθημερινά στη δουλειά τους. Με το να εμβαθύνουμε σε αυτές τις τεχνολογίες και να τις χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι σε τόσες πολλές περιπτώσεις, καταφέραμε να αποκτήσουμε το know-how που τόσο χρειαζόμασταν, αλλά δεν είχαμε καταφέρει όσο ακόμα ήμασταν στο Πανεπιστήμιο», μας λέει ο Σάββας Αραβαντινός, software engineer intern και μέλος του δεύτερου κύκλου του Start at Upstream που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2022.

 

H Upstream δημιουργεί στην Ελλάδα τη νέα γενιά DevOps μηχανικών
Φώτ.: Οι συμμετέχοντες του δεύτερου κύκλου Start at Upstream

 

Μέσα από το πρόγραμμα φοιτητές που μόλις τελείωσαν τις σπουδές τους έχουν την ευκαιρία να εργαστούν κατευθείαν σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρεία, να μάθουν μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα internship με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μισθό και να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους.

 

Ο πρώτος μήνας του Start at Upstream αφορά την εκμάθηση νέων τεχνολογιών και δεξιοτήτων από τους συμμετέχοντες. Σχεδόν κάθε μέρα οι νέοι interns θα εκπαιδεύονται πάνω σε μία διαφορετική θεματική του DevOps engineering, από τον προγραμματισμό, τον αυτοματισμό, τη διαχείριση και την παρακολούθηση των παραγωγικών συστημάτων, έως και το CI/CD. «Το Start at Upstream είναι μία ολοκληρωμένη εμπειρία. Από την εκπαίδευση σε θεωρητικό πλαίσιο κατά τη διάρκεια του Bootcamp, μέχρι και τη στιγμή που φτάσαμε να λύνουμε bugs σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, η εμπειρία αυτή ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και την ίδια στιγμή συναρπαστική», εξηγεί ο Χάρης Λιβιεράτος, που κάνει την πρακτική του ως software engineer στην εταιρεία μέσα από το πρόγραμμα.

 

 

H Upstream δημιουργεί στην Ελλάδα τη νέα γενιά DevOps μηχανικών
Φώτ.: Χάρης Λιβιεράτος, Software Engineer Intern

 

Στη συνέχεια και για τους υπόλοιπους έντεκα μήνες, οι συμμετέχοντες εντάσσονται στις ομάδες των DevOps engineers της Upstream, οι οποίες συνολικά αριθμούν περί τους 20 κορυφαίους επαγγελματίες στον κλάδο. Μέσα σε αυτές δουλεύουν πάνω σε προϊόντα και υπηρεσίες, οι οποίες φτάνουν σε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων ανά τον κόσμο. Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος κάθε ασκούμενος θα έχει στο πλευρό του ως μέντορα, έναν έμπειρο DevOps engineer της Upstream, ώστε να του λύνει την οποιαδήποτε απορία και να τον βοηθά στην προσαρμογή του.

 

«Το να δουλεύεις με ένα μέντορα στην Upstream είναι σαν να έχεις ένα φίλο να μοιράζεται μαζί σου γνώσεις και καθοδήγηση. Κάθε μέρα στο Bootcamp οι μέντορες μας έδιναν χρήσιμο feedback, μας εκπαίδευαν πάνω στις καλύτερες πρακτικές της αγοράς και μας καθοδηγούσαν προς τη σωστή κατεύθυνση», μας λέει ο Μάριος Δεληβοριάς.

 

Όσον αφορά τους λόγους, για τους οποίους η Upstream σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα για τρίτη φορά, αυτοί εξηγούνται δια στόματος της, Chief Technology Officer, Ναταλίας Μίλα, επικεφαλής της ομάδας μηχανικών της Upstream: «Επενδύοντας στους ανθρώπους της  διαχρονικά, η  Upstream δίκαια έχει κερδίσει τη φήμη του φυτωρίου ταλέντου στον τομέα της τεχνολογίας. Η ανάπτυξη της εταιρείας συνδέεται άρρηκτα με την εξέλιξη των ανθρώπων της. Η επένδυση στα νέα παιδιά, ώστε να εξελιχθούν στους επαγγελματίες με την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες που χρειαζόμαστε και εμείς, αλλά και η αγορά, είναι για εμάς τόσο απαραίτητη όσο και πηγή ενέργειας».

 

«Από την εμπειρία μου στο Start at Upstream είδα ότι η ομαδική δουλειά και η νοοτροπία της συνεχούς εξέλιξης βρίσκονται στο επίκεντρο για την εταιρεία. Μέχρι και σήμερα, δεν ένιωσα ποτέ “χαμένος”, παρότι καθημερινά μαθαίνω νέα skills και τεχνολογίες. Η ομάδα μου και οι μέντορές μου είναι πάντα διαθέσιμοι να αφιερώσουν χρόνο ώστε να λύσουν τις απορίες μου και να μου προσφέρουν καθοδήγηση», συμπληρώνει ο Ηλίας Μαγγίνας.

 

Δεν θα γινόταν να μη ρωτήσουμε σχετικά με την εμπειρία της και τη Βιβή Σούλη, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της στην Upstream ως junior DevOps engineer και πλέον αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της ομάδας και μία από τους μέντορες του νέου κύκλου Start at Upstream. «Η δουλειά στην Upstream ως DevOps engineer είναι απαιτητική, αλλά την ίδια στιγμή σε αποζημιώνει. Παρότι στην αρχή ένιωθα ότι κατακλύζομαι από πληροφορίες και από όλα όσα έπρεπε να μάθω, οι τόσο θερμοί άνθρωποι της Upstream αλλά και η ευκαιρία να δουλέψω πάνω σε υπερσύγχρονες τεχνολογίες, αποτέλεσαν τελικά το τέλειο πλαίσιο για μένα, προκειμένου να έχω κίνητρο και όρεξη, να βελτιώσω τον τρόπο σκέψης μου και να εξελιχθώ στο οικοσύστημα του DevOps engineering».

 

 

H Upstream δημιουργεί στην Ελλάδα τη νέα γενιά DevOps μηχανικών
Φώτ.: Βιβή Σούλη, DevOps Engineer και μέντορας του τρίτου κύκλου Start at Upstream

 

Ουσιαστικά, η Upstream δημιουργεί μια νέα εποχή στον εργασιακό χώρο της τεχνολογίας, επενδύοντας στην τεχνολογική κατάρτιση των ανθρώπων της, χωρίς να φέρει περιορισμούς, όπως την ανάγκη για προϋπηρεσία.

 

Η επιλογή των πέντε DevOps Engineers θα γίνει κατόπιν  εξέτασης βιογραφικών, συνεντεύξεων, τεστ, αλλά και μιας ημερίδας, μέσα από την οποία θα αξιολογηθούν περαιτέρω οι τεχνικές  δεξιότητες των υποψηφίων, αλλά και τα ονομαζόμενα soft skills τους, όπως για παράδειγμα το πώς λειτουργούν μέσα σε ομάδες.

 

Μάθετε περισσότερα για το Start at Upstream και δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 8 Απριλίου στο startatupstream.com

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon