Terra Creta: Το αυθεντικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, όπως πρέπει να είναι
Εδώ το ελαιόλαδο δεν είναι απλά ένα προϊόν, αλλά ένα πολύτιμο αγαθό που αντικατοπτρίζει ολόκληρη την ψυχή της Κρήτης.
ADVERTORIAL
Κάθε φορά που χρησιμοποιώ το Terra Creta στην κουζίνα μου, συμβαίνει κάτι σχεδόν μαγικό: νιώθω πραγματικά σαν να μεταφέρομαι στις ελαιώνες του Κολυμβαρίου.
Μία μόνο σταγόνα αρκεί, άλλωστε, να καταλάβεις γιατί η Terra Creta είναι τόσο αγαπητή και πολυβραβευμένη παγκοσμίως- επειδή το μοναδικό άρωμα, η δυνατή γεύση και η εξαιρετική ποιότητα αυτού του ελαιόλαδου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.
Κι αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή και την πρώτη επαφή με αυτό το μοναδικό προϊόν, όταν επισκεφτείς το Κολυμβάρι Χανίων, έναν τόπο όπου η ελαιοκαλλιέργεια δεν είναι απλώς μια παράδοση, αλλά μια τέχνη που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.
Εκεί ακριβώς, ανάμεσα στις αρχαίες ελιές των Βουβών, είναι που νιώθεις όχι μόνο την ιστορία και την ψυχή αυτού του τόσο ξεχωριστού τόπου να σε περιβάλλουν, αλλά συνειδητοποιείς επίσης τον λόγο που η Terra Creta, με σεβασμό στη γη και τους ανθρώπους της, συνεχίζει εδώ και τόσα χρόνια την παραγωγή ενός ελαιολάδου, που έχει αναγνωρίζεται διεθνώς κι έχει αγαπηθεί παγκοσμίως για την ποιότητά του.
Ο λόγος για το Grand Cru μονοποικιλιακό ελαιόλαδο από Κορωνέικη ποικιλία, που δεν είναι απλώς το κορυφαίο στον κόσμο, σύμφωνα με το EVOO World Ranking, αλλά και η έκφραση της απόλυτης φροντίδας και της αγάπης για την ελαιοκαλλιέργεια!
Από τον ελαιώνα στο πιάτο: Η ζωντανή κληρονομιά του Terra Creta
Η δική μας επίσκεψη σε αυτόν τον σπάνιο τόπο ξεκίνησε με έναν περίπατο ανάμεσα στους αρχαίους ελαιώνες, όπου τα δέντρα, αιώνιοι μάρτυρες της ιστορίας, μας υποδέχθηκαν με την ομορφιά και τη γαλήνη τους.
Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο υπερσύγχρονο ελαιοποιείο, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά κάθε βήμα της διαδικασίας ελαιοποίησης, από τη στιγμή που οι ελιές συλλέγονται μέχρι τη στιγμή που το πολύτιμο ελαιόλαδο συσκευάζεται, ενώ ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία που μάθαμε είναι η ταχύτητα και η ακρίβεια με την οποία γίνεται, καθώς μέσα σε μόλις 12 ώρες από τη συγκομιδή, οι ελιές μετατρέπονται σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προκειμένου ο καρπός διατηρεί όλη του τη φρεσκάδα και τα αρώματα.
Αποτέλεσμα ένα 100% ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που δεν είναι απλώς ένα προϊόν, αλλά μια γευστική εμπειρία που φέρνει τη γη της Κρήτης στο τραπέζι μας και μάλιστα χρησιμοποιώντας βιώσιμες πρακτικές που τιμούν το περιβάλλον, αφού η επιλογή των συσκευασιών -είτε γυάλινες είτε μεταλλικές- διασφαλίζει ότι το ελαιόλαδο φτάνει σε εμάς με όλα τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά αναλλοίωτα.