4 μέρη για τα γλυκά των Χριστουγέννων

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Το ζαχαροπλαστείο Despina είναι η σταθερή αξία που γίνεται σημείο αναφοράς και για τα γλυκά των Χριστουγέννων.
0

Despina

Σημείο αναφοράς και για τα γλυκά των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε αν το μιλφέιγ είναι ένα γλυκό συνυφασμένο με τα ζαχαροπλαστεία Despina. Απλώς όλοι ξέρουμε ότι, όταν θέλεις να απολαύσεις τη γεύση του, τα βήματά σου θα σε οδηγήσουν εδώ. Όμως, πέρα από τα αυτονόητα, στο ζαχαροπλαστείο Despina θα βρεις και τις καλύτερες τούρτες, εξωπραγματικά πανετόνε, σοκολάτες που κάνουν τους σιελογόνους αδένες σου να «διαμαρτύρονται απεγνωσμένα», εποχικά γλυκά βγαλμένα από μαμαδίστικους φούρνους, συνταγές για κάθε γούστο και ουρανίσκο καθώς και τους κορυφαίους κουραμπιέδες και μελομακάρονα που κυκλοφορούν στη ζαχαροπλαστική και την περίοδο των Χριστουγέννων εξυπακούεται πως έχουν την τιμητική τους.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Μη διστάσεις να κάνεις ακόμα και την πιο απαιτητική ερώτηση σε σχέση με τα πρώτης τάξεως υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γλυκών. Άσε που το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό ειναι πάντοτε πρόθυμο να προσφέρει μερικές λιχουδιές για ένα γευστικό ταξίδι, καθώς προσπαθείς να αποφασίσεις ποιο γλυκό (εκτός από μιλφέιγ) θα σου κάνει παρέα στον δρόμο για το σπίτι ή ποια γλυκιά δημιουργία θα χαρίσεις στο γιορτινό κάλεσμα. Το ζαχαροπλαστείο Despina είναι η σταθερή αξία που γίνεται σημείο αναφοράς και για τα γλυκά των Χριστουγέννων.

Κολοκοτρώνη 15 & Γυφτοπούλου, Xαλάνδρι, 210 6859000, Facebook: Despina, Instagram: despinamillefeuilles

Βάρσος Κηφισιά

Το όνομα που συνδέεται με τα Χριστούγεννα, μετά τον  Άη-Βασίλη.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Δεν ξέρω, αλήθεια, τι παίζει με τον Άη Βασίλη. Αν όμως τελικά δεν υπάρχει, το πιο κοντινό όνομα που συνδέεται με τα Χριστούγεννα είναι ο Βάρσος. Γιατί όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα θα έχεις στο μυαλό ένα κουτί γλυκά με το όνομα αυτό, να καταφθάνει στο σπίτι, σκορπώντας αρώματα από κανέλα και γαρίφαλο ή από βούτυρο και ζάχαρη.

Με μια ιστορία που ξεκινά το 1892,ο Βάρσος είναι η παιδική ανάμνηση που συνεχίζει να μας συγκινεί με τη σταθερή ποιότητα και την παραδοσιακή γεύση των γλυκών του. Τα μελομακάρονα, στολισμένα με φρέσκο καρύδι, λιώνουν στο στόμα και λιώνεις κι εσύ μαζί τους, καθώς αφήνεσαι στη γνώριμη γεύση τους. Οι κουραμπιέδες, σαν μικρά χιονισμένα στολίδια, φτιαγμένοι από αγνό βούτυρο, αναδεικνύουν την ποιότητα των υλικών και σε παρασύρουν σε κάθε μπουκιά. Όσο για τις δίπλες, αυτές έχουν τη δική τους ιστορία. Μια ιστορία που γράφεται εδώ και 129 χρόνια, προσφέροντας τη λαχταριστή γεύση τους σε γενιές και γενιές.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Ανάμεσα στις χριστουγεννιάτικες προτάσεις θα βρεις τις μοναδικές μαρέγκες του Βάρσου που θα στολίσουν το γιορτινό τραπέζι και, φυσικά, όποιο γλυκό ή κέρασμα επιθυμείς από τα πιο παραδοσιακά –δεν μπορεί να φύγεις χωρίς ένα ταψί γαλακτομπούρεκο– μέχρι τα πιο σύγχρονα από τη διεθνή ζαχαροπλαστική. Εννοείται ότι το πρωτοχρονιάτικο γεύμα θα κλείσει και φέτος με τη βασιλόπιτα του Βάρσου, που φτιάχνεται με μαγιά και έναν συνδυασμό από υλικά που την κάνουν μοναδική εδώ και χρόνια. Μια γεύση που σε κάνει να ξεχνάς ότι ψάχνεις το φλουρί και σε αφήνει να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά μαζί με τους δικούς σου ανθρώπους. Κι αυτός ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτείς τον νέο χρόνο.

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472, www.varsos.gr, Facebook: Βάρσος Κηφισιά - Varsos Kifisia, Instagram: varsos_kifisia_1892

Eleesian Chocolates

Οι γιορτές έχουν γεύση premium σοκολάτας.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Μπορείς να φανταστείς Χριστούγεννα χωρίς γλυκό; Ή, για να είμαστε πιο σαφείς, μπορείς να διανοηθείς γιορτές χωρίς τη γεύση της σοκολάτας να λιώνει στο στόμα σου; Και όταν λέμε σοκολάτα, εννοούμε την πιο premium εκδοχή της, που δεν μοιάζει σε τίποτα με οποιαδήποτε άλλη έχεις δοκιμάσει. Γιατί αυτές τις ημέρες χρειαζόμαστε όλοι μια μικρή πολυτέλεια να κάνει τη διαφορά, να μας θυμίσει ότι είναι μια ξεχωριστή περίοδος και να μας χαρίσει τη μεγαλύτερη δυνατή απόλαυση.

Οι σοκολάτες Eleesian είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Με κακάο από επιλεγμένες χώρες προέλευσης, κάθε πρόταση Eleesian είναι μια γευστική έκπληξη γεμάτη αυθεντικότητα και ουσία. Εδώ θα βρεις την branded σειρά από origin σοκολάτες με διαφορετικό ποσοστό κακάο η καθεμία αλλά και λαχταριστές μπάρες σοκολάτας, σοκολατάκια και πραλίνες που γίνονται μοναδικές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις, επιχειρηματικά δώρα και κεράσματα.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Στις πιο εντυπωσιακές προτάσεις της εποχής φιγουράρουν τα σοκολατένια χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα σοκολατένια γλειφιτζούρια που σου δημιουργούν τη λαχτάρα του μικρού παιδιού. Οι σοκολατένιες χειροποίητες δημιουργίες προσφέρονται σε συνδυασμούς που θα σε εκπλήξουν, με σοκολάτα Μαδαγασκάρης, Περού και Αγίου Δομίνικου, αλλά και σε μια σειρά από άλλες επιλογές με μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος, ενώ ξεχωριστοί είναι οι συνδυασμοί σοκολάτας Γκάνα με ελληνικό παλαιωμένο κρασί, η σοκολάτα Μπελίζ με ουίσκι Ιαπωνίας, αλλά και η σοκολάτα Ουγκάντα με παλαιωμένο ρούμι Νικαράγουας.

Μην παραλείψεις το «εθιστικό» cookie με μαύρη σοκολάτα και αλάτι που γίνεται λατρεία. Οι σοκολάτες Eleesian είναι η ίδια η γεύση των γιορτών, μια γλυκιά απόλαυση που θα σε κάνει να νιώσεις την ευτυχία των ημερών με όλες σου τις αισθήσεις.

Λεωφ. Κηφισίας 140, 210 0102334, www.eleesian.gr, Facebook: Eleesian, Instagram: eleesian_athens

La Ruche Patisserie Naturelle

Τα γλυκά των γιορτών στην πιο φυσική εκδοχή τους.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Αν κάτι μπορεί να κάνει ένα γλυκό να ξεχωρίζει, αυτό είναι η ποιότητα των υλικών του. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή ή, μάλλον, από την πρώτη μπουκιά, σε κάθε δημιουργία του La Ruche Patisserie Naturelle. Το στοιχείο της φυσικότητας είναι όχι απλώς μέρος του ονόματός του αλλά και αδιαπραγμάτευτη αξία σε κάθε γλυκιά συνταγή.

Το organic βούτυρο Νορμανδίας –ό,τι πιο premium μπορείς να βρεις στην κατηγορία αυτή– χαρίζει την ξεχωριστή του γεύση, οι βιολογικές πρώτες ύλες την εξαιρετική τους ποιότητα, η φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης το ανεπιτήδευτο άρωμά της. Αυτά είναι κάποια από τα συστατικά που θα συναντήσεις σε κάθε πρόταση του La Ruche. Και, φυσικά, ανάμεσά τους θα βρεις γιορτινά γλυκά στην πιο ποιοτική και άκρως αγνή εκδοχή τους. Εκτός από τα παραδοσιακά μελομακάρονα, μπορείς να ενδώσεις ανεπιφύλακτα και στην εκδοχή χωρίς ζάχαρη.

Γλυκά για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter

Σε κάθε περίπτωση, το άρωμα από τα μπαχαρικά και το μέλωμα με βιολογικό μέλι θα σε συγκινήσουν. Οι κουραμπιέδες μοσχομυρίζουν από το εξαιρετικό βούτυρο, ενώ στα must της εποχής είναι οι χριστουγεννιάτικοι κορμοί σοκολάτας σε τρεις παραλλαγές, με κάστανο, μπισκότο ή passion fruit για να διαλέξεις ή για να τους δοκιμάσεις όλους, που είναι και το πιο πιθανό. Εκείνο που θα σε καταπλήξει είναι το φανταστικό πανετόνε με προζύμι που «ταΐζεται» εδώ και έναν μήνα για να προσφέρει μια γεύση που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Θα το βρεις στην παραδοσιακή ιταλική version με πορτοκάλι γλασέ –χειροποίητο φυσικά – αλλά και στη λαχταριστή εκδοχή με σοκολάτα και πορτοκάλι.

Καταπληκτικό δώρο για τις εορταστικές επισκέψεις οι χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες μπάλες που μπορούν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά για λίγο, αφού δεν θα μπορέσεις να τους αντισταθείς. Το La Ruche είναι η patisserie που εκφράζει τη γλύκα των γιορτών, και μάλιστα στην πιο φυσική και γευστική μορφή της.

Γεωργίου Παπανδρέου & Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 5, Μεταμόρφωση, 216 0709607, Facebook: LΑ RUCHE patisserie naturelle, Instagram: laruche_patisserie_naturelle

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM