6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις

6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις Facebook Twitter
Το Mailo’s The Pasta Project θα σε κάνει φανατικό, όπως και να έχει, γιατί αυτό που προσφέρει είναι μοναδικούς συνδυασμούς pasta με τις σάλτσες που επιθυμείς κάθε φορά.
0

Mailo's The Pasta Project

Mailo’s Peristeri - Πώς το φρέσκο ζυμαρικό έφτασε να ειναι το καλύτερο street food ever

Αν βρεθείς στην περιοχή του Περιστερίου, μπορεί να δεις να κάνει βόλτες ένα σκυλάκος διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Είναι ο Mailo που κυκλοφορεί πάνω στα χαρακτηριστικά κουτάκια και μοιράζει fresh pasta & fresh sause γεύσεις. Ένα spot που έχει κατακτήσει την καρδιά των lovers του είδους. Το Mailo’s The Pasta Project θα σε κάνει φανατικό, όπως και να έχει, γιατί αυτό που προσφέρει είναι μοναδικούς συνδυασμούς pasta με τις σάλτσες που επιθυμείς κάθε φορά. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε rigatoni, casarecce και campanelle –όλα φτιαγμένα από ιταλικό σιμιγδάλι– και να συμπληρώσεις με τη σάλτσα της αρεσκείας σου.

Στο μενού θα βρεις τη Philadelphia Chicken από Philadelphia και κοτόπουλο, μπρόκολο και πέστο λιαστής ντομάτας, την Beef Ragu, με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, λιωμένο σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με μυρωδικά, αλλά και το φοβερό Confused Pastitsio με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά και κρεμώδη μπεσαμέλ τυριών. Όλα λαχταριστά και πεντανόστιμα, με τις εκλεκτές πρώτες ύλες να κάνουν τη διαφορά από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις Facebook Twitter

Γιατί μπορεί το Mailo’s The Pasta Project να τιμά την ιταλική κουζίνα, ταυτόχρονα όμως συνδυάζει και τα καλύτερα υλικά από διαφορετικές χώρες, ώστε το γευστικό αποτέλεσμα να είναι αυτό ακριβώς που πρέπει. Ελληνικά κρέατα, ιταλική παρμεζάνα και γαλλική κρέμα γάλακτος βρίσκουν τη θέση τους σε συνταγές που εκτελούνται μπροστά στα μάτια σου για να αυξάνουν την προσμονή.

Θα τις απολαύσεις στα τραπεζάκια, delivery ή take away. Το Mailo’s φέρνει στο Περιστέρι ένα concept τόσο παιχνιδιάρικο όσο και ο σκυλάκος που συνοδεύει το λογότυπό του. 

Αιμίλιου Βεάκη 62, Περιστέρι, 216 9397992, Κολωνάκι, Ν. Σμύρνη, Χαλάνδρι, Κύπρος, Μαρούσι και Γλυφάδα, Facebook: Mailo’s, Instagram: mailos_pasta

NORMA AΘENS gastropub

Γαστρονομία και διασκέδαση σε έναν χώρο που θέλεις να επισκεφθείς.

6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις Facebook Twitter

Μπορεί η Norma να μην είναι ένα συνηθισμένο food spot, αλλά σίγουρα καταφέρνει να γίνει συνήθεια όταν αναζητάς έναν ιδιαίτερο χώρο για να απολαύσεις μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Το gastro bar που άνοιξε τις πόρτες του καλοκαίρι συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με μια φάνκι φιλοσοφία, δημιουργώντας έναν προορισμό που έχει να σου προσφέρει κάτι ιδιαίτερο κάθε στιγμή της ημέρας, αφού οι προτάσεις ξεκινούν από το πρωί με ξεχωριστές προτάσεις brunch.

Το μενού που υπογράφει ο σεφ Νίκος Καραθάνος βασίζεται στη γευστική μνήμη της ελληνικής παράδοσης, εμπλουτίζοντάς το με δημιουργικές επιρροές από τη σύγχρονη γαστρονομία. Αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεσαι αμέσως και το εκτιμάς ακόμα περισσότερο καθώς γεύεσαι τις δημιουργίες. Στα must try είναι τα spring rolls χορτόπιτα, ο μουσακάς τηγανητό ραβιόλι αλλά και ο τόνος κανταΐφι με φιδέ αρωματισμένο από γεμιστά. Η παράδοση παρουσιάζεται σε μια νέα εκδοχή σε έναν χώρο που δεν επιβάλλει dresscode και σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου, καθώς απολαμβάνεις ένα γαστρονομικό ταξίδι.

6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις Facebook Twitter

Εκτός από τις ετικέτες των κρασιών, στο Norma θα βρεις μια εκπληκτική λίστα με κοκτέιλ που επιμελείται ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος για να συνοδεύσεις τα πιάτα αλλά και να συνεχίσεις τη βραδιά σου μετά το γεύμα. Τα ελληνικά αποστάγματα βρίσκουν και εδώ τη θέση τους μέσα σε πρωτότυπες μείξεις. Πρέπει να δοκιμάσεις το Glorious Punch με ρούμια, τζίντζερ και χυμό από εσπεριδοειδή, αλλά και το Pears for fears με ουίσκι, μπαχαρικά και αχλάδι. Η μουσική στο Norma παίζει τον δικό της ρόλο και μάλιστα εξαιρετικά, αφού οι σόουλ και φάνκι ήχοι είναι στην κατάλληλη ένταση, όσο απολαμβάνεις τις γεύσεις, και δυναμώνουν καθώς η διασκέδαση παίρνει το ύφος groovy βραδινών στιγμών.

Στο Norma κάθε στιγμή έχει το δικό της ενδιαφέρον, καθώς γαστρονομία και διασκέδαση συνδυάζονται σε έναν χώρο που, αν μη τι άλλο, θα επισκεφθείς χωρίς να το πολυσκεφτείς.

Αιμιλίου Βεάκη 19, Περιστέρι, 210 574 4562, Facebook: Norma Athens, Instagram: norma.athens

Hong Kong pan-asian food

Ένα food spot στο Περιστέρι συγκεντρώνει όλη τη γευστική κουλτούρα της Ασίας.

6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις Facebook Twitter

Ίσως έχεις ακούσει για την πολυπολιτισμικότητα του Χονγκ Κονγκ. Αν όχι, τότε το Hong Kong στο Περιστέρι θα σου δώσει μια εικόνα και πολύ περισσότερο μια γεύση για ό,τι συμβαίνει σε εκείνη τη γωνιά της Ασίας όπου Νεπαλέζοι, Φιλιππινέζοι, Καντονέζοι, Βιετναμέζοι και Ιάπωνες συναντιούνται στην ίδια κουζίνα. Και μάλιστα η συνάντηση αυτή συμβαίνει μέσα σε μικρά μαγαζιά που πρέπει να ξετρυπώσεις, για να ανακαλύψεις γευστικά διαμάντια.

Αυτόν τον γαστρονομικό θησαυρό έφεραν μαζί τους η Τζο και ο Στάθης, που, αφού πέρασαν από τις κουζίνες σε πολλά μέρη του κόσμου –ανάμεσά τους και το Χονγκ Κονγκ–, δημιούργησαν στην Αθήνα ένα στέκι με συνταγές από διαφορετικές χώρες της Ασίας. Αν προσθέσεις στο πολυσυλλεκτικό μενού τη χειροποίητη φροντίδα που κρύβεται πίσω από κάθε παρασκευή –ακόμα και τα ψωμάκια είναι home made–, μπορείς να καταλάβεις ότι εδώ η γευστική εμπειρία ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και συνδυάζει την ασιατική κουζίνα με την ελληνική φροντίδα και το αυθεντικό μεράκι.

6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις Facebook Twitter

Τα bao buns του Hong Kong είναι ήδη περίφημα, οπότε δεν παίζει να μην τα δοκιμάσεις από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Εξαιρετικό και το sushi, με συνταγές που έχουν τις ρίζες τους σε διαφορετικές χώρες, άρα το πιο πιθανό είναι ότι δεν τις έχεις ξαναδοκιμάσει. Μπορείς να συνοδεύσεις με κάποιο από τα κρασιά της λίστας ή με ένα από τα signature cocktails που ετοιμάζονται με μαγειρική τέχνη και φέρουν το δικό τους asian twist.

Στον χώρο με τη φωτεινή και μοντέρνα ατμόσφαιρα οι εντυπωσιακές τοιχογραφίες του Nathan Makris με την Ασιάτισσα Balu σε μεταφέρουν κυριολεκτικά σε σκηνικό animated παραμυθιού. Άλλωστε, όλη η εμπειρία στο Hong Kong μοιάζει να έχει προσγειωθεί από μια άλλη παραμυθένια διάσταση, όπου διαφορετικοί πολιτισμοί συναντιούνται για να απολαύσουν ένα πραγματικά γευστικό φαγητό.

Θηβών 153, Περιστέρι, 210 5759259, hongkongathens.gr, Facebook: hongkongathens, Instagram: hongkongathens 

Burger's Hood

Το burger spot του Περιστερίου που ήρθε για να μείνει.

6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις Facebook Twitter

Η αυθεντικότητα είναι σημαντική αξία που δύσκολα συναντάς πλέον. Γι’ αυτό, όταν μια ιδέα είναι όντως original, το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή. Το Burger’s Hood είναι ένα αυθεντικό american style burger spot που φέρνει στο Περιστέρι τη γαστρονομική κουλτούρα της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Ο χώρος με τους μεγάλους ξύλινους πάγκους, το industrial cozy ύφος και τις έξυπνες τοιχογραφίες σε υποδέχεται με American based πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα στη δική μας γευστική προτίμηση.

Ο σεφ Στέργιος Πατσάκας που δημιούργησε το Burger’s Hood επιμελείται ένα μενού που θα σε εντυπωσιάσει σε γεύση και ποσότητα –ετοιμάσου για επικές μερίδες–, με κύριο χαρακτηριστικό τις εξαιρετικές πρώτες ύλες. Ανάμεσα στα must try είναι το Truffle Βurger με μπιφτέκι, ντομάτα, iceberg, αυγό, ρόκα, κατσικίσιο τυρί και μαγιονέζα με λάδι τρούφας, αλλά και το δυνατό Jalapeno Βurger με μπιφτέκι, jalapenos, iceberg, ντομάτα, τσένταρ, μπέικον, tartar sauce και BBQ sauce.

6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις Facebook Twitter

Όλες οι προτάσεις περιέχουν μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά που πλάθεται καθημερινά, ενώ οι χειροποίητες σάλτσες είναι ένα από τα συστατικά της νοστιμιάς που θα σου προσφέρει κάθε πιάτο του Burger’s Hood. Εξαιρετική και η κατηγορία steak με επιλογές όπως οι μαριναρισμένες BBQ πανσέτες ή τα Jack Daniel’s pork chops που συνοδεύονται με δροσερή coleslaw.

Ό,τι κι αν δοκιμάσεις, θα καταλάβεις γιατί αυτό το στέκι του Περιστερίου, παρότι ήρθε μέσα στην καραντίνα, κατέκτησε αμέσως μια θέση στην καρδιά μας. Θα απολαύσεις τις γεύσεις του, είτε στον εσωτερικό χώρο, είτε στα τραπεζάκια έξω, είτε όπου αλλού θέλεις, με την υπηρεσία delivery μεσώ efood και Wolt. Σε κάθε περίπτωση, από την πρώτη μπουκιά θα νιώσεις γιατί δικαιοσύνη θα πει «burgers for all».

Παπαδιαμάντη 2, Περιστέρι, 210 5718988, Facebook: Burger’s Hood, Instagram: burgers_hood

Arch beer house

Εδώ θα ζήσεις μια εμπειρία pairing ανάμεσα σε γεύσεις και ζύθους.

6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις Facebook Twitter

To πρώτο πράγμα που μπορείς να πεις για το Arch είναι πως ήταν πάντα εκεί. Ένα όνομα που γράφει τη δική του ιστορία στο Περιστέρι από το 1993, πρώτα ως Rock café bar και από το 1997 ως μια μπιραρία που τιμά ολόκληρη την κατηγορία «ζύθος». Σήμερα το Arch, στο οποίο συνυπάρχουν η πρώτη και η δεύτερη γενιά, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία pairing ανάμεσα σε γεύσεις και ζύθους. Και το πετυχαίνει μέσα από την εξαιρετική συνεργασία του team της κουζίνας και της beer sommelier του Arch. H ενημερωμένη λίστα από μπίρες περιλαμβάνει ετικέτες που έρχονται απ’ όλο τον κόσμο και καλύπτουν όλα τα γούστα, παρουσιάζοντας ακόμα και σπάνιες προτάσεις.

Όσο για το food menu, θα πρέπει να δοκιμάσεις το κότσι που σιγομαγειρεύεται σε μπίρα Stout για 6 ώρες στον φούρνο, τα Lion Ribs αλλά και τη φανταστική Irish Pie με μοσχάρι ή τις σούπες εποχής που κάθε τόσο εναλλάσσονται. Στο εορταστικό μενού, που έρχεται για να εντυπωσιάσει, θα βρεις και χριστουγεννιάτικες προτάσεις ζύθου, τις βαρελίσιες Delirium Noel, St Bernandus Christmas Ale, Voreia Berrel Aged Stout, και την εμφιαλωμένη St Peter’s Brewery Winter Ale. H ομάδα του Arch είναι άκρως ενημερωμένη και σου προτείνει επιλογές που ταιριάζουν στις προτιμήσεις σου, οπότε μπορείς να αφεθείς άφοβα στα χέρια τους.

6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις Facebook Twitter

Η μουσική συμπληρώνει αριστοτεχνικά την όλη εμπειρία, με πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές από τη ροκ σκηνή και DJs που εναλλάσσονται καθημερινά στα decks. Το Arch, που μοιάζει με αυστριακό σαλέ, έχει στολιστεί ήδη και είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό αυτές τις μέρες. Ένας χώρος που συνεχίζει να γράφει ιστορία, και μάλιστα με έναν δικό του μοναδικό τρόπο. 

Εθνικής Αντιστάσεως 91-93, Περιστέρι, 6936 164441, Facebook: Arch Beer House (official page), Instagram: archbeerhouse

Oh My Cake

Μια εμπειρία γεύσης που τρώγεται με το κουτάλι.

6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις Facebook Twitter

Το κέικ είναι η γεύση που συνδέει τους μεγάλους με τα μικρά παιδιά ή, ακόμα καλύτερα, συνδέει όλους εμάς με το παιδί που κάποτε ήμασταν. Η παιδική ανάμνηση του κέικ, που όλοι κάποια στιγμή βοηθήσαμε στην προετοιμασία του, υπήρξε η αφορμή για την ιδέα του Oh My Cake που υλοποίησαν οι Σάββας Ζαφειρόπουλος, Σταύρος Κανατάς και Κατερίνα Χατζηαγγελή, σε συνεργασία με τις Μάγια Βέρρα και Βάνα Πετρακογιάννη, όλοι φίλοι από παλιά. Ίσως γι’ αυτό το Oh My Cake κατάφερε να ξεχωρίσει, παρουσιάζοντας κάτι εντελώς διαφορετικό.

Εδώ θα βρεις το μοναδικό Cake Cream, μαλακό κέικ –μοιάζει με ζύμη, μόνο που είναι ψημένο– που σερβίρεται σε κυπελλάκι –δύο σκουπ είναι μία μερίδα– και ολοκληρώνεται με τα υλικά που θα επιλέξεις εσύ, από πραλίνες και ζεστή σοκολάτα μέχρι πουρέδες φρούτων, cream cheese ή παγωτό και για γαρνίρισμα τρούφα, τριμμένο μπισκότο ή ξηροί καρποί. Εκτός από τα κλασικά βανίλια και σοκολάτα, must try είναι το red velvet με την παραδοσιακή αμερικανική συνταγή αλλά και το carrot cake, ενώ κάθε τόσο οι συνταγές αλλάζουν ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών.

6 μαγαζιά στο Περιστέρι που αξίζει να ξέρεις Facebook Twitter

Εδώ τίποτα δεν είναι κονσερβοποιημένο και καθένας επιλέγει τον συνδυασμό γεύσης που επιθυμεί. Φυσικά, αυτό το «φεστιβάλ κέικ» δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τη slice εκδοχή του, η οποία προσφέρεται σε μια σειρά από επιλογές και ολοκληρώνεται με τα dressings και toppings που επιθυμείς για να δημιουργήσεις τη νοστιμιά που ονειρεύεσαι. Είναι πράγματι ονειρεμένη η εμπειρία στο Oh My Cake, αρκεί να αφεθείς στη μαγεία του κέικ που τρώγεται με το κουτάλι, θυμίζοντάς σου κάτι από παιδική σκανταλιά. 

Δελφών 33, Περιστέρι, 210 5712300, Facebook: Oh my cake_gr, Instagram: Ohmycake_gr. Delivery τηλεφωνικά με δικά τους μέσα όπως και μέσα από τις πλατφόρμες efood, Box και Wolt.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ