Κινητά vs εστιατόρια

Facebook Twitter
0

Κατά τη γνώμη μου, δε θέλει και πολύ φιλοσοφία: μην κοιτάς το τηλέφωνό σου όταν τρως με παρέα. Είναι αγένεια.

Θεωρώ ότι πάνω στο τραπέζι θέση έχουν μόνο τα φαγητά, άντε και οι αγκώνες. Ούτε οι τσάντες, ούτε τα κλειδιά, κυρίως όχι τα τηλέφωνα. Μην κάνεις το τραπέζι ράφι. Οι γυναίκες μπορούν να τα χώσουν όλα στην τσάντα τους και να την βάλουν κάτω από το τραπέζι. Οι άντρες έχουν τσέπες. Πήγες στο εστιατόριο για να απολαύσεις το φαγητό.

Ακόμα κι αν υπάρχει κενό στη συζήτηση, μην καταφεύγεις στην εύκολη λύση. Ντύθηκες, στολίστηκες, ίσως έκλεισες τραπέζι, θα πληρώσεις πολλά, μην περνάς την ώρα σου όπως την περνάς όταν περιμένεις στην ουρά της τράπεζας. Το να πιάσεις κουβέντα σε εστιατόριο είναι από τα πιο εύκολα πράγματα. Μπορείς να σχολιάσεις το περιβάλλον, τους διπλανούς, τη διακόσμηση, τον κατάλογο, τις τιμές, οι επιλογές δεν έχουν τελειωμό.

Το να κοιτάς το τηλέφωνο την ώρα που σου μιλάει κάποιος είναι σα να του λες «αυτό που βλέπω αυτή τη στιγμή είναι πιο ενδιαφέρον από αυτά που λες». Μπορεί και να είναι, αλλά μην το κάνεις. Είναι αγένεια. Σκέψου και τους σερβιτόρους. Πότε να έρθουν να πάρουν την παραγγελία ή να ρωτήσουν αν είναι όλα εντάξει; Τι να κάνουν αν λόγω των κινητών δε χωράνε τα πιάτα;

Αν και, παραδέχομαι ότι υπάρχουν και κάποιες γκρίζες ζώνες. Ας πούμε, μπορεί να βρίσκεσαι σε επαγγελματικό ραντεβού και θέλεις να δείξεις ότι είσαι απασχολημένος. Μπορεί όντως να πρέπει να μιλήσεις με το αφεντικό. Ή μπορεί να έχεις βγει σε αποτυχημένο ραντεβού και να θέλεις να δείξεις τη βαρεμάρα σου με τρόπο. Ομολογώ ότι είναι καλός τρόπος. Ή μπορεί να είσαι επαγγελματίας του φαγητού ή επαγγελματίας που δουλεύει στενά με το τηλέφωνο. Εντάξει. Μπορεί να είσαι στην κατάσταση «γιατί δε με παίρνει τηλέφωνο;» Κι αυτό το καταλαβαίνω. Αν και, σ’ αυτή την περίπτωση, αν πάρει και δεν απαντήσεις, μάλλον θα κερδίσεις πόντους.

Για τους υπόλοιπους, δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάνετε μαζί με τους άλλους κάτι που κάνετε καλύτερα μόνοι σας.

Διαβάζω ότι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά, όπως στο σινεμά, και απαιτούν να το βάλεις στο αθόρυβο. Μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα. Σε περίπτωση που σε παίρνει ο ατζέντης σου για να σου πει ότι έκλεισε η δουλειά, δε θα το χάσεις – σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, θα ασχοληθείς με τα μηνύματα μετά.

Εσείς τι πιστεύετε;

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ