Μαραθώνιος ρεβεγιόν

Μαραθώνιος ρεβεγιόν Facebook Twitter
0

αλάτσι

Βρασίδα 13, Χίλτον, 210 7210501-2
Και φέτος το Αλάτσι υποδέχεται τις γιορτές με γνήσια προϊόντα Κρήτης και παραδοσιακές γεύ-σεις προσαρμοσμένες στις εορταστικές μέρες. Ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος θα τιμήσει τη γαστρονομική παράδοση της Κρήτης με τον καλύτερο τρόπο.
*Αγριογούρουνο με σελινόριζα και ασκολύμπρους, ελάφι με κάστανα και γλυκό κρασί από τη Μονή Αγίας Τριάδας και με χανιώτικα εορταστικά κεράσματα.

almaz

Τριπτολέμου 12, Γκάζι, 210 3474 763
Στο λαμπερό Almaz η διεύθυνση ετοίμασε υπέροχα μενού με πολύ κέφι και δημιουργικότητα. Η ιδανική εκκίνηση για μια γιορτινή βραδιά στο Γκάζι.
*Φιλέτο μόσχου με σάλτσα από γλυκό κρασί, άγρια μανιτάρια, πουρέ κίτρινης κολοκύθας και πατάτες με δεντρολίβανο, μους σοκολάτας με μανταρίνι.

αθήρι

Πλαταιών 15, Κεραμεικός 210 3462 983
Στο αγαπημένο μας Αθήρι το χριστουγεννιάτικο μενού είναι άλλη μια επιτυχία του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση. Όλα θα ξεκινήσουν με ένα ποτήρι σαμπάνιας Brut Deutz και μετά θα ακολουθήσει μια πανδαισία με μεσογειακά αλλά κυρίως ελληνικά υλικά.
*Φιλέτο από βουβάλι Κερκίνης με πουρέ γλυκοπατάτας, μους σοκολάτας με σορμπέ ρόδι και σάλτσα φραγκοστάφυλο.
Tιμή: 50 ευρώ

αρχοντικό

Έβρου 40, Αμπελόκηποι, 210 7777742
Εδώ θα γιορτάσουμε με τρόπο παραδοσιακό. Παραδοσιακό και υπέροχο.
*Γεμιστή σπιτική γαλοπούλα, γαρδουμπάκια, σκοπελίτικη τυρόπιτα και κεφτεδάκια της γιαγιάς.
Tιμή: 30 ευρώ

avalon

Λεωκορίου 20 και Σαρρή, Ψυρρή, 210 3310572
Στο αγαπημένο στέκι μοναστηριακού στυλ στου Ψυρρή, τα εορταστικά μενού θα είναι a la carte για ακόμη περισσότερη ποικιλία.
*Φιλέτο πάπιας σοτέ με αγριοκέρασα και κρέμα Cointreau συνοδευόμενο από πατάτες τορνεντό και καραμελωμένα μήλα.
Χαριλάου Τρικούπη 50 και Δηληγιάννη, Κεφαλάρι, 210 6231719
Στο πολυτελές Avalon North του Κεφαλαρίου το μενού θα είναι άκρως γαργαλιστικό για όλες τις αισθήσεις. Cheesecake καπνιστής πέστροφας, μια επιλογή από ζαρκάδι ή φιλέτο και ένα σουφλέ σοκολάτας Valhrona για το τέλος θα σας εξασφαλίσουν μια ονειρεμένη παραμονή Χριστουγέννων.
*Zαρκάδι Μπρεζέ με άγρια μανιτάρια και κοκκάρι, συνοδευόμενο από μύτες σπαραγγιών al buro και πουρέ κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς.
Τιμή: 60 ευρώ (Χριστούγεννα)

baccarat

Γιατράκου 21, Μεταξουργείο 210 5245934
Μέσα σε ένα εστιατόριο με εντυπωσιακό ντεκόρ θα γευτείτε όλα τα καλά που ετοίμασαν για σας οι σεφ του εστιατορίου. Πολυτέλεια, κομψότητα και σπουδαίες γεύσεις. That’s it!
*Καραβίδα σοτέ με σπαράγγια σε σάλτσα σαμπάνιας.

barba lazaros

Ζησιμοπούλου 24α, Παλαιό Φάληρο, 210 9403003
Και για τα δύο ρεβεγιόν ο Barba Lazaros μας εκπλήσσει με τα υπερπολυτελή μενού του. Αναφέρουμε τυχαία λέξεις που αναγράφονται στο μενού: καπνιστό χοιρινό, ζαρκάδι, αγριοκέρασο, σκαλοπίνια. Το μενού είναι αριστούργημα ολόκληρο πάντως!
* Ραβιόλια ζαρκαδιού με σάλτσα κατσικίσιου τυριού και μανιτάρια πορτσίνι.
Tιμή: 60 ευρώ (Χριστούγεννα), 70 ευρώ (Πρωτοχρονιά)

βαρούλκο

Πειραιώς 80, 210 5228400
Και στα δύο ρεβεγιόν θα σας δεχτούν με ένα ποτήρι σαμπάνια Devaux Blanc de noir, ενώ για το μενού ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου έχει κάνει θαύματα με τα θαλασσινά, όπως πάντα.
*Γαρίδες με μονοράβιολο και προσούτο και καραβίδες με φιλέτο πιτσούνι.
Tιμή: 90 ευρώ (Χριστούγεννα), 95 ευρώ (Πρωτοχρονιά)

βυζαντινό

Ξενοδοχείο Hilton, Βασ. Σοφίας 46, 210 7281400
Μέσα από τη μαγική θέα της μεγάλης τζαμαρίας θα σερβιριστεί πλουσιότατος μπουφές την παραμονή Χριστουγέννων (με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής) και για την παραμονή Πρωτοχρονιάς ένα πλήρες παραμυθένιο μενού με χαβιάρι beluga, μαύρη τρούφα, σορμπέ σαμπάνιας, κρέατα και θαλασσινά.
*Σολομός σε κρούστα πιπεριών με ριζότο αρωματισμένο με pernod
Tιμή: 155 ευρώ (Χριστούγεννα), 195 ευρώ (Πρωτοχρονιά)

γεύσεις με ονομασία προελεύσεως

Κηφισίας 317, Κηφισιά, 210 8001402
Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου προτείνει γεύσεις με έντονο ελληνικό άρωμα που θα συνδυαστούν υπέροχα με κάποιο από τα κρασιά της ενδιαφέρουσας οινικής λίστας.
*Τραγανοί λαχανοντολμάδες με φρέσκιες γαριδούλες και φιλετάκια μυρσίνης σε «αυγολέμονο» αυγοτάραχου με μοσχολέμονο.
Τιμή: 75 ευρώ (Χριστούγεννα), χωρίς το κρασί

γκαλερί του μεζέ

Δημοσθένους 18 & Μεγ.Αλεξάνδρου, 12132 Περιστέρι, 210 5720047-8, 210 5720292
Με Kir Royal θα ξεκινήσετε και τα δύο ρεβεγιόν. Για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων το μενού θυμίζει υπέροχα εστιατόρια της Ευρώπης και για την Πρωτοχρονιά είναι ό,τι πιο γιορταστικό!
*Γλυκιά βελουτέ κολοκύθας με κρουτόν παρμεζάνας και μαύρο σουσάμι, αγριογούρουνο διπλομαριναρισμένο σε τεντούρα με σάλτσα μήλου και φρούτα του δάσους.

cibus

Αίγλη Ζαππείου, 210 3369364
Στο ρεβεγιόν Χριστουγέννων θα υποδεχτούν τους καλεσμένους με ένα κοκτέιλ για την περίσταση. Ακολούθως ο Χρύσανθος Καραμολέγκος ετοίμασε ένα μενού με θαλασσινά, φουα γκρά και λαχταριστά επιδόρπια, που ταιριάζει σε urban βασιλιάδες.
*Σαρλότ σοκολάτας γάλακτος με σάλτσα από φράουλα και τζίντζερ με καραμελωμένα αμύγδαλα.
Τιμή: 95,00 ευρώ.

che buenos aires

Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρή, 210 3239063
Λάμψη και γοητεία από την παράδοση της Αργεντινής. Ατμοσφαιρικός χώρος με λάμψεις χρυσού και με το tango να δίνει τον τόνο στο εορταστικό κλίμα. Και στα δύο ρεβεγιόν θα σας υποδεχτούν με σαμπάνια Santa Fiorentina. Μετα ακολουθεί και στις δύο περιπτώσεις ένα δαντελωτό μενού με λαχταριστά εδέσματα που έχουν αναφορά την Αργεντινή αλλά δεν στέκονται μόνο εκεί. Το αργεντίνικο κρέας είναι πρωταγωνιστής και εδώ είναι το καλύτερο μέρος για να το δοκιμάσετε! Η βασιλόπιτα την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είναι σπιτική.
*Φιλέ μινιόν από φημισμένο μοσχαράκι γάλακτος Αργεντινής, με ριζότο με χειμωνιάτικη μαύρη τρούφα.
Tιμή: 70 ευρώ (Χριστούγεννα), 80 ευρώ (Πρωτοχρονιά), χωρίς κρασί.

cosca

Πραμάντων 10, Κουκάκι, 210 9210229
Για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο η σύγχρονη τρατορία ετοίμασε ένα καταπληκτικό μενού Χριστουγέννων με 7 πεντανόστιμα και πολύ προσεγμένα πιάτα. Στην πόρτα θα σας υποδεχτούν με απεριτίφ και καναπεδάκια.
*Antipasti di Mare, αγριογούρουνο με τρία είδη μανιταριών, λαχταριστά σορμπέτο και βεβαίως πανετόνε που μυρίζει μέχρι έξω!

culto all day lounge bar

Λασκαράτου 13, Άνω Πατήσια, 210 2288441
Ο σεφ του Culto Χρήστος Ελευθερίου ανοίγει μια βεντάλια γευστικών απολαύσεων με εκλεπτυσμένες αλλά και γιορταστικές γεύσεις- από αγριογούρουνο Mπρεζέ μέχρι χοιρινό καρέ γεμιστό με αποξηραμένα φρούτα και τάρτα με γκοργκοντζόλα, καρύδια και μεθυσμένα σύκα. Μετά το φαγητό θα ακολουθήσει πάρτι με χορευτική mainstream μουσική - χωρίς να λείπουν φυσικά και οι αγαπημένες αναφορές στις προηγούμενες δεκαετίες.
*
(Χριστούγεννα): Χοιρινό καρέ γεμιστό με αποξηραμένα φρούτα και σερβιρισμένο με πατάτες σε σος Dijon και καροτάκια τουρνέ.
Tιμή: 60 ευρώ (Χριστούγεννα) και 60 ευρώ (Πρωτοχρονιά)

divine

Λεωφ. Κηφισίας 293, Κηφισιά, 210 8010810
Ο δημιουργικός chef Βασίλης Τζίμας προτείνει ένα μενού που πατάει στο κλασικό γαλλικό με σπουδαίες προσθήκες. Η γαλοπούλα των Χριστουγέννων θα είναι γεμιστή με κουκουνάρι, πορτοκάλι και αρωματισμένη πανσέτα με βούτυρο τρούφας, ενώ την Πρωτοχρονιά το δείπνο θα αρχίζει με σούπα σαμπάνιας με τυρί camembert. Σκεφτείτε τι ακολουθεί μετά!
* Scallops με μέλι και χυμό από εσπεριδοειδή σε φωλιά από κανταΐφι
Τιμή: 70 ευρώ

el bandoneon

Βιργινίας Μπενάκη 7, πλ. Μεταξουργείου, 210 5224346
Με άρωμα Αργεντινής και ερωτικό tango από τους David και Carolina από το Buenos Aires. Στο τραγούδι η Nadina σε ένα χώρο με θεατρικό ντεκόρ. Στο El Bandoneon και μόνο οι αργεντίνικες ονομασίες των εδεσμάτων είναι μια γιορτή!
*Αργεντίνικο φιλέτο με bombon risotto, ζελατίνα από amaretto, κονφίτ κυδώνι και αφρός από Malbec, καρέ από baby χοιρινό με 12ωρο ψήσιμο ροτί με λευκά καραμελωμένα κρεμμύδια και πουρέ κόκκινης φακής και μουσελίνα καπνιστή μελιτζάνα.
Tιμή: 120 ευρώ

εν αιθρία

Βρυούλων 4, πλ. Ν. Φιλαδέλφιας, 210 2582 751
Στο ζεστό και δημιουργικά φτιαγμένο χώρο του Εν Αιθρία τα εδέσματα της εορτινής περιόδου είναι εκλεκτά και πολλά. Από το αλά καρτ μενού θα επιλέξετε με δυσκολία, αφού όλα είναι υπέροχα.
*Πρασινάδες μαριναρισμένες σε βινεγκρέτ σιναπόσπορου με καρπάτζιο σολομού και κάστανα, μπουκίτσες ελαφιού με άρωμα φρούτων του δάσους και τάρτα σοκολάτας με Kahlua και φραμπουάζ.

θαλαsea

Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, 210 3210005
Σε ένα νεοκλασικό στην Πλάκα που έχει ανακαινιστεί, το Θαλαsea δίνει μαθήματα εξαιρετικής σχέσης ποιότητας/τιμής στο φαγητό. Πρωταγωνιστής στην κουζίνα ο αστακός, που παίζει σε πολλές εκδοχές. Στο ισόγειο, το μπαρ δίνει αφορμές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Το μενού για την παραμονή Χριστουγέννων είναι ένας μακρύς κατάλογος από ονειρεμένα εδέσματα. Ίσως ένα από τα καλύτερα της πόλης. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Θαλαsea θα ανοίξει στις 2 το βράδυ με πάρτι για τη νέα χρονιά και πρωινό για όσους παραμείνουν!
* Κοτολέτες από δαγκάνες αστακών παναρισμένες σε βιλερουά με lime και ποικιλία μυρωδικών βουτηγμένες σε ζεστή μπισκ από συμιακό γαριδάκι με μάνγκο και κονιάκ Napoleon.
Tιμή: 85 ευρώ (Χριστούγεννα)

fishbar

Zησιμοπούλου 2, Γλυφάδα, 210 9680100
Με ένα ποτήρι prosecco «Τeresa Rizzi» θα ξεκινήσει το ρεβεγιόν στο Fishbar της Γλυφάδας. Και στα δυο ρεβεγιόν θα μπορείτε να απολαύσετε σολομό αλλά και φιλέτο χοιρινό με σος σύκου, σουσάμι και λαχανικά καραμελέ (την Πρωτοχρονιά) και κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου (τα Χριστούγεννα).
* Σολομός φιλέτο με σος σαμπάνιας και baby λαχανικά.
Tιμή: 75 ευρώ(Χριστούγεννα) και 75 ευρώ (Πρωτοχρονιά).

ιστιοπλοϊκός

Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084
Η καλόγουστη αίθουσα του εστιατορίου είναι ριζικά ανανεωμένη σε μίνιμαλ ύφος και θαλασσινή ατμόσφαιρα. Μουσική από DJ. Στο μενού των Χριστουγέννων πρωταγωνιστής είναι το αντρεκότ σε κρούστα μυρωδικών με ντοφινουάζ λαχανικών ενώ στο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς τα εδέσματα είναι ανάλογα της μέρας!
* Φιλέτο μόσχου σοτέ με σάλτσα «ζιγκαρά» και φωλιά μελιτζάνας γεμιστή με κονκασέ πατάτας και τομάτας. Θα σας υποδεχτούν με ωραίο αφρώδη οίνο!
Tιμή: 55 ευρώ (Χριστούγεννα), 60 ευρώ (Πρωτοχρονιά).

καλλίστη γεύσις

Ασκληπιού 137, Νεαπολη, 210 6453 179
Στην υπέροχη σάλα με τα ονειρικά διαχωριστικά και τα λευκά τραπεζομάντηλα προτιμήστε να περάσετε το ρεβεγιόν Χριστουγέννων σας.
*Σούπα σελινόριζας με κύμινο, χοιρινό φούρνου με σύκα, κόκκινες γλυκοπατάτες. Κρασί και θυμάρι, πουτίγκα λευκής σοκολάτας με σάλτσα μαστίχας.
Tιμή: 45 ευρώ.

king george palace

Πλ. Συντάγματος
Το πολυτελέστατο ξενοδοχείο έχει πλήρες πρόγραμμα για όλα τα ρεβεγιόν αλλά και τις υπόλοιπες μέρες. Κρατάμε τον πρωτοχρονιάτικο μπουφε στο Grand Ballroom. Διαβάζοντας το μενού, σκέφτεσαι πως αυτό είναι η αποθέωση των εορταστικών εδεσμάτων!
*Δεκάδες σαλάτες, κρύα πιάτα, κρέατα και επιδόρπια θα στολίσουν το μπουφέ του King George. Καλκάνι σχάρας με δεντρολίβανο και ελαιόλαδο, ριζότο μαύρης τρούφας με παρμεζάνα. And the list goes on…

kitchen bar

Μαρίνας Ζέας, 210 4522338
Οι γευστικές επιλογές του executive chef Χρήστου Τζιέρα είναι η αποθέωση της ελληνικής κουζίνας. Τα Χριστούγεννα το γεύμα θα συνοδεύουν οι μελωδίες της ορχήστρας του Kitchen Bar. Τον καινούργιο χρόνο εδώ τον υποδέχονται με το απόλυτο ελληνικό πάρτι της χρονιάς. Λίγο μετά τη μία και μέχρι να βγει ο ήλιος! Και εννοείται πως θα κάτσουμε και για πρωινό.
Τιμή: 50 ευρώ (Χριστούγεννα), 60 ευρώ (Πρωτοχρονιά).
Στο Χαλάνδρι, Κ. Βάρναλη 6, 210 6892015
Γαστρονομικές προτάσεις του chef και στον πάνω όροφο οι In Da Slot, ένα συγκρότημα από την Ολλανδία για μια βραδιά με funk, soul και jazzy ακούσματα είναι η χριστουγεννιάτικη πρόταση και για την παραμονή Πρωτοχρονιάς ένα μοναδικό πάρτι με τον Λάμψη 92.3! Guest DJ η ραδιοφωνική παραγωγός του σταθμού Άννα Μαρία Ψέμμα.
Τιμή: 45 ευρώ (Χριστούγεννα), 55 ευρώ (Πρωτο-
χρονιά).
Στη Μαρίνα Αλίμου, λεωφ. Ποσειδώνος 3, Καλαμάκι, 210 9812004
Αλλάξτε τον χρόνο με τους Juke Box, ένα ακόμη μουσικό συγκρότημα από παιδιά του X-Factor.
Tιμή: 68 ευρώ

le petit sommelier

Ζαΐμη 6 & Δήμητρος, Π. Φάληρο, 210 9842 344
Κάτω από τα μαγευτικά φωτιστικά της σάλας του πανέμορφου εστιατορίου θα δοκιμάσετε ένα ξεχωριστό μενού φτιαγμένο με πολύ όρεξη την παραμονή Χριστουγέννων. Πολυτέλεια και υλικά άριστης ποιότητας είναι οι πρωταγωνιστές εδώ. Ανυπομονούμε για το Plateau «Delices de mer»!
* Ένα σφηνάκι βότκα θα προηγηθεί και μετά ακολουθεί το ζαρκάδι με χειμωνιάτικη γαρνιτούρα!

nargile

Χαρ. Τρικούπη 50, Κεφαλάρι, 210 8083333
Περιβάλλον κομψό και ευχάριστο που ακολουθεί τη μοντέρνα αισθητική. Η Μέση Ανατολή θα συναντήσει την κεντρική Eυρώπη με ένα μενού πολύ δημιουργικό, φτιαγμένο ειδικά για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς απολαύστε ένα λιβανέζικο μενού φτιαγμένο ειδικά για την περίσταση.
* Σολομός μαριναρισμένος με παντζάρι, θυμάρι και ούζο. Σερβίρεται με πατατούλες «red bliss» ποσέ και σάλτσα μεσογειακών αρωματικών.
Tιμή: 70 ευρώ (Χριστούγεννα), 70 ευρώ (Πρωτοχρονιά)

olive garden

Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, 210 3838511
Μια «υπερπαραγωγή» γεύσεων και εκπλήξεων υπόσχεται το εστιατόριο Olive Garden με τον κήπο με τα ελαιόδεντρα πάνω από τη λαμπερή Αθήνα. Άγριοι λαγοί, τρούφες, χήνες γεμιστές και πολλά άλλα είναι όσα θα περιμένουν τους Αθηναίους στην κομψή ταράτσα.
* Πέρδικα γεμιστή με άγρια μανιτάρια σε σαλάτα με σελινόριζα και λευκή πικραλίδα.
Tιμή: 98 ευρώ (Χριστούγεννα), 130 ευρώ (Πρωτοχρονιά)

οινοπάθεια

Αγ. Παρασκευής 79 και Διογένους , Χαλάνδρι, 210 6850686
Αισθησιακός και ατμοσφαιρικός χώρος που δημιουργεί ένα φιλόξενο meeting point γευστικής και οινικής απόλαυσης. Το μενού των γιορτών ένα celebration της γαστρονομίας. Γαλοπούλα γεμιστή, φρέσκα χόρτα και βότανα και ζηλευτά γλυκά θα τραβήξουν τους πάντες προς Χαλάνδρι!
* Μπαρμπούνι ψημένο με τα λέπια του, πουρές από κουνουπίδι, μαύρα «βότσαλα» και σάλτσα αγγουριού.
Tιμή: 90 ευρώ (Χριστούγεννα), 100 ευρώ (Πρωτοχρονιά)

παλιά γειτονιά

Aν. Ζίννη 31 και Δημητρακοπούλου, Κουκάκι-Φιξ, 210 9220583, 6948 576586
Τρία διαφορετικά μενού δημιούργησε για μας η παρέα της «Παλιάς γειτονιάς»στο Κουκάκι. Σαλάτες, ποικιλία ορεκτικών, ενώ για κυρίως μπορείτε να διαλέξετε από ψαρονέφρι, σολομό και φιλέτο γαλοπούλας. Στην τιμή περιλαμβάνεται κι ένα μπουκάλι κρασί.
* Φιλέτο σολομού με άνηθο και σουσάμι με σος ολαντέζ.
Tιμή: 30, 35, 40 ευρώ (αναλόγως το μενού) για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

πατάτα

Ωγύγου 13 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 210 3310730
Με αφορμή την πατάτα που κυριαρχεί στο μενού σε πολλές και διαφορετικές αλλά γευστικές και ντελικάτες εμφανίσεις, ο φιλόξενος και γουστόζικος χώρος θα γεμίσει με ζωντανές μουσικές.
* Black Angus Rib Eye από την Ιρλανδία με σάλτσα gravy και γλυκοπατάτες και πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο.
Tιμή: 38 ευρώ (Χριστούγεννα)

πισίνα

Ακτή Θεμιστοκλέους 25, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 4511324,
Προσεγμένη διακόσμηση που παραπέμπει στα ‘60s και εκπληκτική θέα στη Μαρίνα Ζέας. Ρεβεγιόν Χριστουγέννων με ζωντανή μουσική από το group Eva Kesselring. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς ζωντανή μουσική από το group Cristina Fontana & C. Kladas Quartet. Πολυτελέστατα μενού και για τις δύο βραδιές με ευρωπαϊκές επιρροές και σπουδαίες πρώτες ύλες.
* Αρνάκι ρολό αρωματισμένο με θυμάρι, σάλτσα πορτοκάλι και καρέ πατάτας σοτέ.
Tιμή: 55 ευρώ (Χριστούγεννα), 58 ευρώ (Πρωτοχρονιά)

robin’s hood

Βασ. Γεωργίου 34, Χαλάνδρι, 210 6834907 & 210 6812 840
Και τα δύο εορταστικά μενού του Robin’s Hood ξεκινούν με μια χειμωνιάτικη σούπα: κολοκύθα και κάστα. Ήδη αυτό σε προετοιμάζει για την πανδαισία που ακολουθεί.
* Φιλέτο Chateubriand με γέμιση από φουά γκρα και σάλτσα καλβάντος, ριζότο με ποικιλία μανιταριών, μους από καβούρι σε καναπεδάκια με baby shrimps και αγγουράκια.

tiki

Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη, 210 9236208
Εξωτισμός και ρετρό ‘50s για όσους δέχονται τις γιορτές με πιο χιπ τρόπο. Εδώ τα κοκτέιλ καταναλώνονται ασταμάτητα και το μενού είναι ένας μούλτι κούλτι παράδεισος.
* Τούρτα λαχανικών με μοτσαρέλλα και σάλτσα βασιλικού, σπανάκι με καρυδόψιχα, φλοίδες καρότου, φρέσκο μανιτάρι, ροκφόρ και βινεγκρέτ και μοσχάρι με μάνγκο!

vardis restaurant

Ξενοδοχείο Πεντελικόν, Δηληγιάννη 66, Κεφαλάρι, 210 6230650-6
Οι λάτρεις της κλασικής πολυτέλειας βρίσκουν καταφύγιο σε αυτό το εστατόριο. Ο κατάλογος είναι μακρύς για τα γιορτινά δείπνα. Βελούδινες σούπες μανιταριών, ποταμίσιες καραβίδες και χιονισμένες πάβλοβες θα κάνουν τα ρεβεγιόν στο Vardis μοναδικά.
* Χριστουγεννιάτικη μπάλα λευκής σοκολάτας με σορμπέ λάιμ, αρωματισμένο με καρύδια και μαρμελάδα φρούτα του δάσους.
Tιμή: 190 ευρώ (Χριστούγεννα), 210 ευρώ (Πρωτοχρονιά)

χρύσα

Αρτεμισίου 4 & Κεραμεικού 210 3412 515
Στο νέο της χώρο (που είναι πολύ chic) θα γευτείτε σπέσιαλ δημιουργίες, πάντα στην κλασική φιλοσοφία του εστιατορίου: μεσογειακή κουζίνα με γαλλικές πινελιές!
* Φιλέτο πάπιας με φραγκοστάφυλα, σούπα από κολοκύθα και μους σοκολάτας.

zinc

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο, 210 8953183
Τέλειο δείπνο και μετά βόλτα στη θάλασσα. Και στα δύο ρεβεγιόν θα σας υποδεχτούν με σαμπάνια. Ακολουθεί ένα πανόραμα από πολυτελείς γεύσεις σχεδιασμένες, ειδικά για τις δύο πιο λαμπερές βραδιές του χρόνου. Καπνιστός σολομός Βalic, εξωτικά σορμπέ, ζουμερή γαλοπούλα, και μοναδικά μπαχαρικά θα περάσουν μπροστά σας.
* Μενταγιόν από ζαρκάδι και φρικασέ από μανιτάρια Μorilles.
Tιμή: 75 ευρώ (Χριστούγεννα), 85 ευρώ (Πρωτοχρονιά)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.
THE LIFO TEAM
Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Σε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μακαρούνες καρπάθικες με το «χερικό» της κυρίας Μαγκαφούλας

Γεύση / Μακαρούνες: Τα χειροποίητα ζυμαρικά της Καρπάθου

Η νοστιμιά του πιο παραδοσιακού καρπάθικου φαγητού αρχίζει να πλάθεται πολύ πριν το πιάτο με τα «χερίσια» ζυμαρικά –αρτυμένα με τριμμένο κεφαλοτύρι και «τσίκνωμα»– φτάσει στο τραπέζι μας.  
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ