Το πιο δημοφιλές αναψυκτικό του κόσμου

Facebook Twitter
0

Εναλλακτικές χρήσεις κι άλλα

  1. Ανακαλύφθηκε από τον φαρμακοποιό John Pemberton στις 8 Μαΐου 1886 για την αντιμετώπιση του πονοκέφαλου στο φαρμακείο του στην Ατλάντα της Τζόρτζια.
  2. Ανακουφίζει από το τσίμπημα τσούχτρας
  3. Μπορεί να καθαρίσει από σκουριασμένες κατσαρόλες μέχρι βρώμικες λεκάνες (ρίξτε ένα κουτάκι, αφήστε το για 1 ώρα.)
  4. Αφαιρεί την τσίχλα από τα μαλλιά.
  5. Το αρχικό της χρώμα ήταν πράσινο.
  6. Περιείχε ινδική κάνναβη αλλά αφαιρέθηκε το 1905 για λόγους δημόσιας υγείας.
  7. Σε μερικές πολιτείες των ΗΠΑ η τροχαία έχει στα φορτηγά της 2 γαλόνια coca-cola για να καθαρίζει αίμα από τα τροχαία ατυχήματα.
  8. Το σήμα της Coca Cola αναγνωρίζεται από το 94% του παγκόσμιου πληθυσμού και είναι η δεύτερη πιο αναγνωρίσιμη λέξη μετά το “OK”.
  9. Η γραμματοσειρά της Coca Cola λέγεται “Spencerian Script.”
  10. Τα πορτρέτα του καλλιτέχνη Haddon Sundblom που χρησιμοποιήθηκαν στις χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις στη δεκαετία του ’30 βοήθησαν στο σχηματισμό της ασπροκόκκινης στολής του Άη Βασίλη.
  11. Οι χώρες που εμφιάλωσαν Coca-Cola μετά τις ΗΠΑ ήταν η Κούβα και ο Παναμάς.
  12. Περίπου 10.450 προϊόντα της εταιρίας καταναλώνονται κάθε δευτερόλεπτο, καθημερινά.
  13. Στο Χονγκ-Κονγκ σερβίρεται μερικές φορές ζεστή, ως φάρμακο κατά του κρυώματος.

Coca-Cola / κατασκευαστής επίπλων = καρέκλες

Η εταιρία Emeco, της οποίας η καρέκλες έγιναν επιτυχία μετά την εμφάνισή τους στο Sex and the City, συνεργάστηκε το 2010 με την εταιρία αναψυκτικών προκειμένου να συνεργαστούν σε καρέκλες κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα αλουμινένια κουτάκια. Το μοντέλο λέγεται «111 Navy Chair».

Το μυστικό συστατικό λέγεται "διαφήμιση"

 

Η μυστική συνταγή που δεν είναι και τόσο μυστική

Η ομάδα της ραδιοφωνικής εκπομπής This American Life με μεγάλη της έκπληξη ανακάλυψε  πέρυσι ένα παλιό απόκομμα εφημερίδας στο οποίο υπήρχε η μυστική συνταγή της Coca Cola. Ένας ιστορικός απεφάνθη ότι είναι πολύ πιθανό να είναι η αυθεντική, ενώ η εταιρία το αρνήθηκε.

Fluid extract of Coca: 3 drams

USP
Citric acid: 3 oz

Caffeine: 1 oz

Sugar: 30 (unclear quantity)


Water: 2.5 gal


Lime juice: 2 pints, 1 quart


Vanilla: 1 oz


Caramel: 1.5 oz or more for color

The secret 7X flavor (use 2 oz of flavor to 5 gals syrup):

Alcohol:  8 oz


Orange oil: 20 drops


Lemon oil: 30 drops

Nutmeg oil: 10 drops

Coriander: 5 drops

Neroli: 10 drops

Cinnamon: 10 drops

Μπορείτε να ακούσετε τη σχετική εκπομπή εδώ:

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ