Σουβλάκι για πάντα!

Σουβλάκι για πάντα! Facebook Twitter
Eικονογράφηση: Athenean Sailor/LIFO
0

Meatropoleos 3

Σουβλάκι για πάντα! Facebook Twitter

Η νοστιμιά της Ελλάδας στο πιάτο. Στο κέντρο της πόλης, εκεί που η βόλτα συναντά την ιστορία, το MEATROPOLEOS 3 θα σας κάνει να θέλετε κι άλλο. Βιομηχανικός σχεδιασμός και όλα στα κάρβουνα. Επιτέλους, σουβλάκια, τυλιχτές πίτες, μπιφτέκια, καλοψημένες μπριζόλες, πατάτες και σαλάτες, όπως παλιά. Δοκιμάστε χοιρινές πανσέτες και τσιγαρίδα, μια λαχταριστή Πυργιώτικη λιχουδιά με παστό χοιρινό και χωριάτικα αυγά στο τηγάνι και δώστε την ευκαιρία στις παραδοσιακές πίτες, τις φρεσκοκομμένες σαλάτες και τις φρέσκες πατάτες, που κόβονται στο χέρι, να σας ταξιδέψουν στη γεύση του χτες. Δοκιμάζοντας τα ριγανάτα μπιφτέκια, η γεύση και το άρωμα που είχατε φυλάξει από παιδιά στο μυαλό σας ξανάρχονται και πάλι, χρόνια μετά. Ντόπια λουκάνικα, ολόφρεσκα λαχανικά, ελληνική φέτα και ανθότυρο Καλομοίρης, παρθένο λαδάκι από ελιές του Ηλειακού κάμπου, κρέατα από τον Πύργο και φυσικά, η νέα νοστιμιά: 5 υπέροχες τυλιχτές πίτες που ήδη έχουν γίνει η απόλυτη γεύση του κέντρου. Επιστροφή στην ποιότητα των πρώτων υλών και τη γεύση, design και απλότητα στο χώρο, αλήθεια στις τιμές. Αυτά, έχουν μετατρέψει το MEATROPOLEOS 3 σε ένα κλασικό στέκι που σερβίρει από το τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Μητροπόλεως 3, Πλατεία Συντάγματος, 210 3243805- 6, www.meatropoleos3.gr, facebook.com/MEATropoleos3

Street Souvlaki

Σουβλάκι για πάντα! Facebook Twitter


Αναμφίβολα το πιο καινοτόμο σουβλατζίδικο που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, περνώντας στην εποχή των hip & new age ψητοπωλείων. Βρίσκεται στον Πειραιά και στην Αθήνα και η πρωτοπορία του είναι ότι κάνει delivery με roller skates. Το Street Souvlaki είναι ένα μοντέρνο στη διακόσμηση ψητοπωλείο, αλλά συνάμα παραδοσιακό στη γεύση του πιο αγαπημένου γρήγορου φαγητού που λέγεται σουβλάκι. Πέρα από τα κλασικά σουβλάκια με κρέας, θα βρείτε περασμένα σε καλαμάκι ψητά λαχανικά, μανιτάρια αλλά και χαλούμι. Και για εκείνους που θέλουν κάτι ακόμα πιο χορταστικό, θα τα βρουν και τυλιχτά σε πίτα. Θα τα συνοδεύσετε με φρέσκες σαλάτες και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι, όπως άλλωστε παρασκευάζονται και όλα τα εδέσματα του μαγαζιού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις πατάτες με τριμμένη φέτα, ένα από τα πιάτα για τα οποία φημίζεται. Στο μενού του θα βρείτε ακόμα μια σειρά από πλούσιες μερίδες κρεατικών στη σχάρα, σε πολύ προσιτές τιμές που δεν ξεπερνούν τα έξι ευρώ. Εκείνο, όμως, για το οποίο έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές στις γειτονιές του Πειραιά και της Αθήνας είναι ο ξεχωριστός τρόπος που κάνει διανομή. Νέα παιδιά, που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα, βάζουν τα roller skates τους και παραδίδουν τα νόστιμα πακέτα. Η ιδέα ξεκίνησε από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, που σκοπό είχε να στείλει ένα μήνυμα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει φυσική άσκηση και εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη, αλλά και να μειώσει τα έξοδα. Κάνει έκπτωση 10% σε φοιτητές, ανέργους και πολύτεκνους, ενώ έχει καθημερινά και happy hour, από τις 16:00 μέχρι τις 18:00, με έκπτωση 15% για κάθε τηλεφωνική παραγγελία. Extra tip: Με κάθε τηλεφωνική παραγγελία άνω των 10 ευρώ, δώρο δυο κουτάκια Pepsi 330 ml. Ώρες διανομής: 11:30 το πρωί μέχρι 03:00 την νύχτα και Παρασκευή- Σάββατο μέχρι τις 05:00 το πρωί.

Σωτήρος Διός 37, Πειραιάς, 210 4170866, streetsouvlaki.gr
Aκτή Μιαούλη 63, Πειραιάς, 210 4293001 / Κολωκοτρώνη 30, Αθήνα, 210 3253939

Kalamaki Square
burger•steaks•salad

Σουβλάκι για πάντα! Facebook Twitter


Είστε λάτρεις του ποιοτικού κρέατος αλλά και των παραδοσιακών μαγειρευτών πιάτων; Προτιμάτε τις χορταστικές μερίδες σε προσιτές τιμές; Εάν ναι, η νέα πρόταση της Αθήνας ακούει στο όνομα Kalamaki Square 2 και βρίσκεται στον Χολαργό. Μετά την επιτυχία του Kalamaki Square στην Αγία Παρασκευή, που καθιερώθηκε ως στέκι «must» για φρέσκα χειροποίητα καλαμάκια, η νέα ντιζαϊνάτη τραπεζαρία στην πλατεία Φανερωμένης άνοιξε τις πόρτες της με ανανεωμένο μενού και μια μεγάλη γκάμα γευστικών μπιφτεκιών και κρεατικών. Εδώ η γεύση έχει την τιμητική της. Στον φιλόξενο χώρο που θυμίζει κάτι από... κρεοπωλείο μπορείτε να απολαύσετε ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια από κλασικό κιμά και κιμά Angus, ελαφρύ, αλλά και νοστιμότατο μπιφτέκι γαλοπούλας και το μοναδικό μπιφτέκι Μagnum (συνταγή του καταστήματος). Η γκάμα των μπιφτεκιών συμπληρώνεται από το βουβαλίσιο μπιφτέκι που είναι ζυμωμένο με φρέσκο βουβαλίσιο γάλα, καθώς επίσης και από το γευστικότατο βουβαλίσιο κεμπάπ. Μοναδική συνταγή και σπεσιαλιτέ του Kalamaki Square 2 αποτελεί το χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα που συνοδεύεται από καραμελωμένα κρεμμύδια. Επιπλέον, στο Kalamaki Square μπορεί κανείς να απολαύσει διαλεχτά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος επιλεγμένης προέλευσης όπως: Rib Eye, Onglet (διάφραγμα) και Bavette d' aloyau. Σίγουρα θα πρέπει κανείς να δοκιμάσει τα νοστιμότατα μπέργκερ από φρέσκο κιμά Αngus ή από διαλεχτό κοτόπουλο, με μοναδικές χειροποίητες sauce όπως οι Τhousand Ιsland, καπνιστή bbq και blue cheese sause. Όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε με συνοδεία από χειροποίητες πίτες Σκοπέλου (τυρόπιτα, παστουρμαδόπιτα, χορτόπιτα), με την καταπληκτική φωλιά πατάτας με αυγά ή ακόμα και με την υπέροχη ομελέτα με βουβαλίσιο καβουρμά και καυτερά αρμένικα κεφτεδάκια. Για τις μεσημεριανές ώρες, προσφέρεται επιλογή από παραδοσιακή κουζίνα για όσους επιθυμούν σπιτικό μαγειρευτό φαγητό. Ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι. Τιμές κατ' άτομο από 10 ευρώ.

Φανερωμένης 8, Χολαργός, 210 6000919
Ευεργέτη Γιαβάση 3, Αγ. Παρασκευή, 210 6000919

Owl meat on a stick

Σουβλάκι για πάντα! Facebook Twitter


Κρέας σε καλαμάκι, όνομα και πράγμα. Η νέα άφιξη στο Χαλάνδρι λέγεται «Owl Meat on a Stick» και έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον μας.


Στον μοντέρνο και ζεστό του χώρο, που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα κρεατικά περασμένα σε καλαμάκι και όχι μόνο, πηγαίνοντας ακόμα ένα βήμα παραπέρα τη φιλοσοφία των street food restos.
Πέρα από τις κλασικές επιλογές, θα βρείτε σε καλαμάκι κεφτεδάκια, χοιρινή πανσέτα και παϊδάκια αλλά και κοτόπουλο, ενώ τις ίδιες γεύσεις μπορείτε να δοκιμάσετε και σε σάντουιτς.


Θα σας τα σερβίρουν σε ξύλο κοπής και θα τα συνδυάσετε με ζεστές πατάτες, κομμένες στο χέρι, και με διάφορες σος, όπως μπάρμπεκιου, τσίλι, γλυκόξινη ή γιαουρτιού.


Το μενού, φυσικά, δίνει έμφαση στο κρέας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρείτε τα κατάλληλα ορεκτικά, όπως σουβλάκι με ψητά μανιτάρια. Δοκιμάστε οπωσδήποτε καλαμπόκι με βούτυρο, πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι, και διάφορες φρεσκοκομμένες σαλάτες για να τα συνοδεύσετε.


Όλα αυτά σε τιμές value for money, αφού η μερίδα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι 4,5 ευρώ η μερίδα. Στο τέλος θα γλυκαθείτε με τρουφάκια σε καλαμάκι ή με μπανάνα με επικάλυψη σοκολάτας και τριμμένο φουντούκι.
Tip: Έχει και πολύ ωραία hot dogs. Σε λίγες μέρες θα κάνουν και delivery.

Γρηγορίου Γυφτοπούλου 7, Χαλάνδρι, 210 6894316, Facebook/owl.com.gr

Νεοκλασσικό

Σουβλάκι για πάντα! Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Σε έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους του ιστορικού κέντρου, εκεί όπου χτυπάει ο παλμός της πόλης μέρα-νύχτα, υπάρχει αυτή η νόστιμη γωνιά για όλους αυτούς που κινούνται στο κέντρο και ξέρουν να επιλέγουν το καλό φαγητό ανεξαρτήτως ώρας. Στο παραδοσιακό ψητοπωλείο Νεοκλασσικό θα βρείτε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα μια μεγάλη ποικιλία σε ψητά της ώρας, για να καθίσετε με την παρέα σας, αλλά και σουβλάκια, αν θέλετε να κάνετε μια γρήγορη στάση για φαγητό, πολύ γευστικά και σε σούπερ τιμές. Φημίζεται για το καλό του κεμπάπ αλλά και το σουτζούκι, που φτιάχνονται με βάση συνταγή 40 ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μείνετε μόνο σε αυτά. Στη σχάρα του φτάνουν μόνο φρέσκα ελληνικά κρέατα και οι άνθρωποί του φτιάχνουν καθημερινά χειροποίητο κοντοσούβλι και κοκορέτσι. Αξίζει να δοκιμάσετε το γιαουρτλού, που το φτιάχνουν σε τσίγκινο σκεύος και το ψήνουν στα κάρβουνα, αλλά και την ποικιλία κρεατικών με κόκκινη σάλτσα που θα φτάσει στο τραπέζι σας σε πήλινο σκεύος κατευθείαν από τα κάρβουνα. Στο μενού του θα βρείτε ακόμα δροσερές σαλάτες και μια σειρά από ορεκτικά που παρασκευάζονται επίσης εκεί, όπως η κοπανιστή Μυκόνου. Στο τέλος, θα σας κεράσουν και ένα σφηνάκι μαστίχα, έτσι, για να σας αφήσουν μια γλυκιά επίγευση. Και αν σας έρθει η όρεξη στο σπίτι, θα σας τα φέρουν στην πόρτα σας, καθημερινά μέχρι τις 12 το βράδυ. Extra tip: Κάθε Κυριακή βράδυ, στον τρίτο όροφο του όμορφα ανακαινισμένου νεοκλασσικού, διοργανώνουν live με ρεμπετολαϊκά.


*Η ίδια ποιότητα και προσιτές τιμές χαρακτηρίζουν και το «αδελφάκι» του στη Μύκονο, το Κλασσικό, μόλις 1 χλμ. έξω από τη Χώρα στον κεντρικό δρόμο.

Καραγιώργη Σερβίας 20 & Λέκκα, 210 3318810- 210 3318811, facebook: Neoklassiko
Ευαγγελιστράκι - Περιφεριακός, Μύκονος, 22890 24500-10, facebook: Klassiko tis Mykonou

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ