ADVERTORIAL
Σάββατο νωρίς το απόγευμα. Η πόλη έχει παγώσει από τις σιβηρικές θερμοκρασίες και είναι απορίας άξιον ποιοι πήραν την απόφαση να ξεμυτίσουν από το σπίτι. Αυτό το παγωμένο πλάνο δεν φαίνεται να πτόησε όλους τους χιλιάδες που βρέθηκαν στη HORECA 2017. Πηγαίνοντας εκεί με τον Νίκο, είχαμε την αίσθηση ότι πηγαίναμε σε μεγάλη ποπ και ροκ συναυλία μαζί, μόνο που αντί για τους Stones είχε μεγάλες εταιρείες στον κλάδο των τροφίμων, καφέδων, ροφημάτων και όχι μόνο, ενώ αντί για την Madonna θα έβρισκες περίπτερα εξοπλισμού ξενοδοχείων.
Η έκπληξή μας μεγάλη, αφενός από το μέγεθος της έκθεσης και αφετέρου από την ποιότητα των περιπτέρων και του στησίματος γενικότερα. Εμείς ως κλασικοί λάτρεις του καφέ πήγαμε σε ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα, που ήταν αυτό της Nestlé Professional. Και τι δεν είχε να προσφέρει και τι δεν είχε να προτείνει στα νέα ευφάνταστα μενού.
Πετύχαμε το Brew Bar του Buondi Caffe με όλες τις νέες τάσεις στον χώρο του καφέ και δημιουργίες με βάση τον μονοποικιλιακό BUONDI Single Origin Honduras, το αγαπημένο όλων old time classic spot του Λουμίδη Παπαγάλου, που πρόσφερε τον ελληνικό όπως τον ξέρετε αλλά όχι μόνο. Το μενού είχε Λουμίδη Παπαγάλο με ροδόνερο, Λουμίδη Παπαγάλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο, Λουμίδη Παπαγάλο Cold Brew.
Τα μενού ήταν πολλά και σε κάθε γωνιά του περιπτέρου. Κάπου στη μέση πετύχαμε και την αγαπημένης μας σοκολάτα. Μαύρη με ρούμι, πορτοκάλι – Cointreau, Spicy με καγιέν, Λευκή τριαντάφυλλο. Τι να πρωτοδιαλέξεις. Οι γυναίκες μάθαμε αγάπησαν τη λευκή με τριαντάφυλλο, εγώ πάλι την καυτερή. Αλλά δεν μείναμε εκεί.
Η μεγάλη μας χαρά όμως μας περίμενε στο μπαρ του Nescafé. Εκεί είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον Ola Persson, Head Barista Nestlé Professional. Ο Σουηδός αναγνωρισμένος Barista, με 6 και ένα 7ο βιβλίο συνταγών με βάση τον στιγμιαίο καφέ που θα κυκλοφορήσει σε ένα μήνα, μας μίλησε και το κυριότερο μας έφτιαξε τρία διαφορετικά κοκτέιλ με βάση όλα τον Nescafé. Παρότι όλη μέρα μιλούσε, ενημέρωνε, περνούσε το πάθος του για τον καφέ και βεβαίως έφτιαχνε, πέρασε μαζί μας πάνω από μία ώρα συζητώντας τα πάντα. Παράλληλα με τη δημιουργία συνταγών που γινόντουσαν μπροστά μας, δοκιμάζοντας και σχολιάζοντας τα υλικά, μιλήσαμε για την Ελλάδα, την Σουηδία και τον κόσμο γενικότερα. Μας μίλησε για τον ενθουσιασμό των Ελλήνων που ότι κάνουν το κάνουν με πάθος και περηφάνια, για την απαιτητική δουλειά του που πρέπει τον περισσότερο χρόνο να τον περνάει μεταξύ χωρών, για την αγάπη του για την μουσική (είναι επίσης μουσικός/dj και graffiti artist!). Δοκιμάσαμε το Nescafé Volcano cocktail με Nescafé, ζαχαρούχο γάλα, ξύσμα πορτοκαλιού και καγιέν (αν και το τσίλι δίνει ακόμα καλύτερο άρωμα από όσο μας ενημέρωσε) και μας κέρδισε το ρουμάτο κοκτέιλ σε ποτήρι κονιάκ που το «κάπνισε» σε γλυκάνισο που έκαψε μπροστά μας, με Nescafé, κανέλα, κάρδαμο και στιγμιαίο καφέ.
Εκεί μας εξήγησε πως το χαρμάνι του Nescafé έχει πλούσια γεύση που σου γεμίζει το στόμα και την κατάλληλη ένταση ώστε να σου προσφέρει την τόνωση. Στη συνέχεια μας έφτιαξε και ένα δροσιστικό κοκτέιλ με Nescafé, βανίλια και lime! Το καλύτερο κλείσιμο για μια τόσο ενδιαφέρουσα επίσκεψη. Εμείς τον αποχαιρετίσαμε αφού πρώτα τον αγαπήσαμε για την φιλοξενία, την γλυκύτητα και την αμεσότητά του ως άνθρωπο αλλά και ως επαγγελματία και κλείσαμε ραντεβού στην επόμενη επίσκεψή του.
Το 4ήμερο στο περίπτερο της Nestlé Professional πέρασαν, πέρα από τον Ola Persson, και τα σημαντικότερα ονόματα της χώρας μας, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής Coffee in Good Spirits 2016 Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο έτερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Cezve/Ibrik (καφέ σε μπρίκι) Σταύρος Λαμπρινίδης, ο επίσης βραβευμένος και αναγνωρισμένος mixologist/bartender Θοδωρής Πύριλλος και ο γνωστός σε όλους μας Chef/ Patissier Στέλιος Παρλιάρος. Όλοι βρέθηκαν εκεί για να παρουσιάσουν μοναδικές συνταγές και να μυήσουν στον ιδιαίτερο αυτό κόσμο και τους λιγότερο σχετικούς.
Εμείς ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου, γιατί αυτή η έκθεση είχε πραγματικά τα πάντα και μάλιστα με τον επαγγελματισμό που θα ζήλευαν άλλες διεθνείς αντίστοιχες εκθέσεις.
σχόλια