Ένα διαφορετικό ταξίδι στην ιστορία, τη διαδρομή και τις διαφορετικές ποικιλίες καφέ, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμμετέχοντες στο πρωτότυπο σεμινάριο Καφεγνωσίας που διοργάνωσε η Nespressoστη Βoutiqueτης Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 36 & Πλουτάρχου).
Με ξεναγό τον κ. Πασχάλη Καστανά, διευθυντή Καινοτομίας και Νέων Προϊόντων της Nestle, οι εκλεκτοί καλεσμένοι της Nespressoμυήθηκαν στα μυστικά των διάφορων ποικιλιών καφέ, τις οποίες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αφηγηθεί την ξεχωριστή διαδρομή του κάθε κόκκου καφέ απαράμιλλης ποιότητας από την παραγωγή και τη συγκομιδή μέχρι τη δημιουργία μιας κάψουλας Nespresso, αλλά και να αναδείξει το μοναδικό χαρακτήρα κάθε ποικιλίας,ώστε να αναδειχθεί το εύρος των επιλογών που προσφέρονται στους καταναλωτές. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη εξειδίκευση της Nespresso στο κομμάτι του καφέ και την παρασκευή των Εκλεκτές Ποικιλιών, για τις οποίες επιλέγονται κόκκοι καφέ που αντιπροσωπεύουν το καλύτερο 1-2% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ.
Με νότες λουλουδιών, που εμπνέονται από το άρωμα φυτών όπως το γιασεμί, νότες ξύλου,μελιού ή δημητριακών, φρουτώδη αρώματα ή τις νότες καλοψημένου καφέ κάθε Εκλεκτή ΠοικιλίαNespressoέχει τη δική της συναρπαστική αφήγηση, αποτελώντας μια απόλαυση των πέντε αισθήσεων από την κυκλοφορία της μέχρι τη στιγμή που γίνεται το απαραίτητο συστατικό για έναν απολαυστικό καφέ της Nespresso.
Τα σεμινάρια Καφεγνωσίας αποτελούν έναν πρωτότυπο θεσμό, που ξεκίνησε η Nespressoστην Ελλάδα την τελευταία διετία, επιθυμώντας να αναδείξει όλες τις ξεχωριστές πτυχές που συνδέονται με τον καφέ, από τη γευστική δοκιμή μέχρι την τέχνη και την μαγειρική, συστήνοντας τη φιλοσοφία του καφεζείν στα μέλη της.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη επιτυχία αρκετά σεμινάρια, τα οποία έχουν αποκτήσει το δικό τους πιστό κοινό. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις Καφεγνωσίας είναι δωρεάνκαι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στις NespressoBoutique.
σχόλια