Αναζητώντας τον έρωτα στη Νέα Υόρκη

Αναζητώντας τον έρωτα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Το Άγαλμα της Ελευθερίας, η μητρική φιγούρα που καλωσορίζει όλους όσους αναζητούν την τύχη τους: όλες οι καρδιές σκιρτούν με το ποίημα της Έμμα Λαζάρους, «ο Νέος Κολοσσός»: («Φέρτε μου τους κουρασμένους, τους φτωχούς, τα ταπεινωμένα πλήθη που ζητούν ελευθερία, τους απόκληρους των πλούσιων ακτών σας. Αυτούς να στείλετε, τους άστεγους, τους θαλασσοδαρμένους...»)
1

1.

Αναζητώντας τον έρωτα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Όταν ο Έρωτας κοιμάται, όλα είναι γκρι. Και μετά γνωρίζεις κάποιον, και ξυπνάει: χάλκινο άγαλμα ελληνιστικής εποχής

2.

Αναζητώντας τον έρωτα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Συχνά όλα ξεκινούν με το φλερτ, μια διαδικασία που ο Βερμέερ αποτύπωσε στον πίνακα «Ο Στρατιώτης και το Κορίτσι που Γελάει», 1657

3.

Αναζητώντας τον έρωτα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Πολλά έργα της Τζόρτζια Ο’ Κιφ ερμηνεύτηκαν ως καλυμμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις. Το έργο «μουσική, ροζ και μπλε, Νο 2» του 1918 προσφέρεται σίγουρα για ερωτική ερμηνεία.

4.

Αναζητώντας τον έρωτα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Η αγάπη μπορεί να είναι ιδιοσυγκρασιακή, ακόμα και διεστραμμένη. Ένα από τα πιο αλλόκοτα ερωτικά έργα ζωγραφικής στη συλλογή του ΜοΜΑ είναι το ‘I See Again in Memory My Dear Udnie’ του Francis Picabia (1914)

5.

Αναζητώντας τον έρωτα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Στη χριστιανική Δύση, η αγάπη και το σεξ τείνουν να διαχωρίζονται, το ένα ιερό, το άλλο βλάσφημο. Τα πράγματα είναι διαφορετικά στην κλασική ινδική τέχνη, όπου κανεις μπορεί να βρει αμέτρητες εικόνες με ζευγάρια σε έκσταση. Ένα παράδειγμα είναι αυτό το άγαλμα που βρίσκεται στο Met.

6.

Αναζητώντας τον έρωτα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους, τα περισσότερα σκυλιά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Μερικά όμως ξεχωρίζουν, και ένα από αυτά είναι απαθανατισμένο στο Σέντραλ Παρκ, ως χάλκινο άγαλμα, το “Balto”, του Frederick G. R. Rot (1925)

7.

Αναζητώντας τον έρωτα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Αργά η γρήγορα, η ερωτική αγάπη φτάνει στο τέλος της, το οποίο είναι λυπηρό για τους συμμετέχοντες, αλλά είναι καλό για την τέχνη, όπως δείχνει το άγαλμα του 18ου αιώνα που παρουσιάζει τον ποιητή Robert Burns.

8.

Αναζητώντας τον έρωτα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Σχετικά με τη μεταφυσική του έρωτα, ο «Άγγελος των Υδάτων» της Emma Stebbins. Ολοκληρώθηκε το 1868, και είχε στόχο τον εορτασμό του πρώτου αγωγού πόσιμου νερού στη Νέα Υόρκη, ο οποίος συντέλεσε στη μεγάλη μείωση των ασθενειών.

9.

Αναζητώντας τον έρωτα στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Το γλυπτό «Love» του Robert Indiana βρίσκεται στο σταυροδρόμι Avenue of the Americas and 55th Street, όπου ζευγάρια συχνά σταματούν για να φωτογραφηθούν

10.

[via]

Αρχείο
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια