Αρχείο

Facebook Twitter
0
1Σε διαβάζω συνέχεια γιατί μου φτιάχνεις το κέφι. Ακόμα και για τα δύσκολα γράφεις με αισιοδοξία. Πες μου, λοιπόν, τι να κάνω τώρα που με χώρισε αυτός που θα παντρευόμουν, που είχαμε βρει όνομα για τα μελλοντικά παιδιά μας, και ξαφνικά του τη βάρεσε ότι μάλλον η αγάπη μας δεν είναι αρκετή για να συνεχίσουμε την καταθλιπτική μας (όπως λέει) σχέση; Και μετά το μετανιώνει; Δεν πάει πολύ να διεκδικήσω κάτι που έχει χαθεί (εκ μέρους του); Και το κλάμα πώς σταματά όταν μαζεύεις τα πράγματα από το πρώην κοινό σπίτι; Georgia

Τζόρτζια, ζητάς το αδύνατο: πώς να σου φτιάξω το κέφι; Χώρισες. Και χώρισες άσχημα. Έχεις τρακάρει μετωπικά με νταλίκα, είσαι τελείως χάλια, ένα κομμάτι πατημένη πίτσα. Εδώ εγώ κλαίω που σε σκέφτομαι να μαζεύεις τα κομμάτια σου από το «πρώην κοινό σπίτι», δεν θα κλαις εσύ, που είσαι και η αρ- μόδια; Το έχω δει το έργο και είναι φρίκη. Όταν συμπληρώσεις τα κλαψο-ένσημα (δεν ξέρω σε πόσο χρόνο, ανάλογα τα βαρέα και ανθυγιεινά), μην ξεχάσεις να επισυνάψεις την απάντηση αυτή στον λεγάμενο: να του πεις, λοιπόν, ότι η Ρίκα («Ποια Ρίκα; Να μη σε νοιάζει, ζώον!»), η Ρίκα, λοιπόν, λέει, ότι φέρεσαι σαν ασύλληπτα ανώριμος μαλάκας. Ή θα συνέλθεις και θα 'ξηγηθείς σαν άντρας και όχι σαν γελοία γκομενίτσα, μπας και το σώσουμε, αν υπάρχει κάτι εδώ να σωθεί, ή άντε στα κομμάτια. Εντάξει, σ' αγαπήσαμε, σε πονέσαμε, σε κλάψαμε, αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Άμα δεν γουστάρεις, στον αγύριστο κι ακόμα παραπέρα. Ε, μα, πια, με τις αηδίες του τύπου «η αγάπη μας δεν φτάνει για να συνεχίσουμε την καταθλιπτική μας σχέση». Αυτά δεν τα λένε ούτε στα σίριαλ του Παπακαλιάτη, έτσι πες του, χαιρετίσματα.

ΥΓ.: Εννοείται ότι ο δικός σου ή κάπου ξενοπηδάει ή έπαθε πανικό στην ιδέα του στεφανιού και μουρλάθηκε (κι ως εκ τούτου, επίσης, κάπου ξενοπηδάει). Κάνε τα κουμάντα σου και ξαναγράψε. Με όλη μου την αγάπη, Ρίκα. («Ποια Ρίκα»; Να μην τον νοιάζει!)

2Πειράζει να λέμε πάντα αυτό που σκεφτόμαστε, έστω κι αν είναι μπαρούφα, ανούσιο, άτοπο, λυπηρό ή κινδυνεύει να στείλει τον άλλο για χάπια λόγω αφοπλιστικής ειλικρίνειας; Τι έχει μεγαλύτερη σημασία: να μην πληγώνουμε κόσμο ή σε όποιον αρέσουμε και οι υπόλοιποι στα τσακίδια; (Ανώνυμος)

Γιούπι, ωραία ερώτηση. Η θρυλική διευθύντρια της «Vogue», η Νταϊάνα Βρίλαντ, ξεκινούσε πάντα τις συσκέψεις της με την -σε ελεύθερη μετάφραση- δήλωση: «Όποιος έχει να πει μαλακία να βγει από την αίθουσα τώρα». Εγώ, γενικά, μισώ την αλήθεια και αποφεύγω την ειλικρίνεια, κυρίως όταν πρέπει να πω κάτι που ξέρω ότι θα στενοχωρήσει τον άλλον. «Σου άρεσε η παράσταση;», «Ουουου, πολύ, πολύ!» - μετάφραση: κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό από τη βαρεμάρα. «Πώς ήταν το φαγητό;», «Νοστιμότατο» - μετάφραση: θα ξεράσω το παστίτσιο-ναπάλμ. «Με χοντραίνει αυτό το φόρεμα;», «Καλέ, καθόλου!» - μετάφραση: δεν σε χοντραίνει το φόρεμα, είσαι θεόχοντρη από μόνη σου. Έχω και άλλη μια πλευρά: ανήκω στους ανθρώπους που πολύ συχνά λένε ακριβώς αυτό που σκέπτονται, με αποτέλεσμα συχνά να με παίρνει ο διάολος και να με σηκώνει. Έχω βρει μια λύση γι' αυτό: δεν εφαρμόζω το «σκέψου πριν μιλήσεις», αλλά το «σκέψου πριν σκεφτείς». Αν αξίζει τον κόπο να ανοίξω το στόμα μου, τα λέω χύμα - αλλά σπανίως αξίζει. Τις πιο πολλές φορές, λοιπόν, κάνω την παλαβή και δεν λέω τίποτα για να μη στενοχωρήσω τον άλλο.

3Αγαπητή Ρίκα, αφορμή για την επικοινωνία αυτή έλαβα από απάντησή σου σε αναγνώστη που ρωτά αν θα ξαναπεριγράψει αγώνα ο Γ. Διακογιάννης στη LifO της περασμένης εβδομάδας. Όχι, Ρίκα, εγώ δεν θα σκότωνα τη γιαγιά μου για να βρεθώ στο σαλόνι σου όταν παίζει Champions League η TV. Απλώς δεν έχω γιαγιά, έχουν αποδημήσει εις Κύριον και οι δύο. Όμως... Σίγουρα θα ήταν όνειρό μου να βρεθώ εκεί τη σωστή στιγμή! Ακόμα μεγαλύτερη θα ήταν τιμή αν ο «μεγάλος» Διακογιάννης μπορούσε να βρεθεί στο δικό μου το σαλόνι... Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να τον συναντήσω (ακόμα και σε αγώνα Γ' Εθνικής...); Περικλής Κ. Παπαβασιλείου

Αγαπητή διεύθυνση της LifΟ, αγαπητή διεύθυνση, λοιπόν, θέλω να σας πω ότι παίρνω πολλά φαν μέιλ για τον μπαμπά κι αρχίζω να αισθάνομαι λίγο αμήχανα. Να σας στείλω το κινητό του να τον ρωτήσετε αν θέλει να γράφει τίποτα; Βρείτε τα μεταξύ σας, δεν μπορώ να κάνω άλλο το ταχυδρομικό περιστέρι, φαίνεται ότι τον ζητάει το κοινό του! Εντάξει, Περικλή, επανέρχομαι σε σένα. Με το πολύ ευγενικό σου γράμμα ξύπνησες το πειραχτήρι μέσα μου. Καλά, σοβαρός άνθρωπος και μου γράφεις ότι δεν θα σκότωνες τη γιαγιά σου για να δεις ματς μαζί με τον Διακογιάννη... επειδή, αν κατάλαβα καλά, η γιαγιά είναι ήδη μακαρίτισσα; Δηλαδή, αν είχες πρόχειρη, θα το συζητούσες το φονικό; Σε ματς Γ' και Δ' Εθνικής δεν ξέρω αν πάει ο «Μεγάλος». Εγώ, όμως, πάω. Είναι τα μόνα ελληνικά ματς που μου αρέσουν γιατί έχουν υπέροχες βρισιές και μπουνοκλοτσίδια, πάθος αληθινό. Παίζουν ακόμα για τη φανέλα, όπως παλιά.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ