Αρχείο

Facebook Twitter
0
1Α) Ερώτηση: Τι λέει κάτω; Ναρθουμε; Β) Σημαντική πληροφορία: The under-boob is called «australian cleavage» because it’s well, down under. Aνακατωσούρας

Α) Απάντηση: Έτσι κι έτσι. Μη φουλάρεις ακόμα τα τεπόζιτα, ο ξεριζωμός πέφτει κομμάτι βαρύς στο στομάχι. Εκτός κι αν υπάρχει πολύ καλή άκρη για δουλειά, παρέα ή οικογένεια. Στην περίπτωση αυτή, λέγε τι ώρα να βάλω το γιουβέτσι.

Β) Σημείωση: Ευχαριστώ για την πιο απολαυστικά άχρηστη πληροφορία που έχω μάθει ποτέ. Ειλικρινά, Ανακατωσούρα, ποτέ στη ζωή μου δεν περίμενα ότι θα ευλογηθώ να μάθω πώς λέγεται στα αγγλικά το κάτω μέρος του βυζόμπαλου. Να είσαι πάντα καλά.

2Ξέρετε τίνος υποκοριστικό είναι το «Κίτσος»; Σε 6 λεξικά έχω ψάξει. Το μεγάλο Papyros Larousse το έχει ως επώνυμο 4 αγωνιστών του ‘21 (υπάρχει αγωνιστής Κίτσος Κωνσταντίνος). Ευχαριστώ. Πέτρος Ν.

Το «Κίτσος» είναι χαϊδευτικό του Χρήστος και απαντάται συχνότερα στη Θεσσαλία, αλλά και στην Ήπειρο. Οι Σουλιώτες, ει- δικά, είχαν την μπερδευτική συνήθεια να χρησιμοποιούν το βαπτιστικό όνομα του πατέρα ως επίθετο του γιου (π.χ. ο Κίτσος Μπότσαρης έκανε γιο και τον βάφτιζε Κώστα, ο οποίος κανονικά θα λεγόταν Κώστας Μπότσαρης, αλλά στο Σούλι τον φώναζαν «Κώστα Κίτσο»). Οπότε, το «Κίτσος» προέκυπτε τακτικά και προκύπτει μέχρι σήμερα, τόσο ως όνομα αλλά και ως επώνυμο. Αυτό μας οδηγεί κατευθείαν στο ενδεχόμενο να κυκλοφορεί ανάμεσά μας ένας άνθρωπος που λέγεται Κίτσος Κίτσος (του Κίτσου;). Αν αυτός ο άνθρωπος υπάρχει, θέλω να τον γνωρίσω τώρα, τώρα αμέσως όμως.

3Να πω στους γονείς μου ότι είμαι γκέι ή όχι; Θα ήθελα να το ξέρουν και να έχουμε μια πιο ειλικρινή σχέση. Να μη με ρωτάνε αν έχω κοπέλα και να μπαίνω στη διαδικασία να τους λέω ψέματα. Αν, όμως, δεν το αποδεχθούν ποτέ και τα πράγματα γίνουν χειρότερα; Γιώργος

Γιώργο, διαβάζω το γράμμα σου και χαμογελάω, γιατί στην ερώτησή σου απαντάς μόνος σου. Από τώρα ήδη ξέρεις τι θα κάνεις. Δεν γνωρίζω, βεβαίως, τίποτα για το σπίτι και την οικογένειά σου, ούτε πώς θα συνεννοηθείτε τελικά μεταξύ σας - δεν είμαι μέντιουμ. Μπορώ, όμως, να σου πω κάτι με απόλυτη σιγουριά: δείχνεις τόσο ευθύς, τόσο καθαρός και γενναίος, που, προσωπικά, θα ήμουν τρελά περήφανη να είμαι μαμά σου. Αν, λοιπόν, πλακωθείς με τους δικούς σου για έναν τόσο βλακώδη λόγο, ευχαρίστως να σε υιοθετήσω εγώ.

4Γιατί το χνούδι που μαζεύεται στον αφαλό είναι πάντα γαλάζιο, ό,τι χρώμα ρούχα κι αν φοράμε; Μακης Κούρος

Μάκη, το χνούδι που μαζεύεται στον αφαλό δεν είναι μπλε, συνήθως είναι γκριζουλοκρεατί, διότι μαζεύει κύταρα της επιδερμίδας. Είσαι σίγουρος ότι το δικό σου είναι γαλαζωπό; Πού δουλεύεις, Μάκη μου; Στη Φουκουσίμα;

5Έχω βαρεθεί να διαβάζω σχόλια γνωστών μου σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (για να μην πω social media networks και με χαρακτηρίσουν Αμερικανάκι) ή γνωστών των γνωστών μου, που χαρακτηρίζουν διάφορες καταστάσεις ως «αμερικανιά». Μένοντας στην Αμερική τα τελευταία 3,5 χρόνια, έχω, πιστεύω, πολύ πιο εμπεριστατωμένη άποψη για την κατάσταση εδώ, από ό,τι έχουν όλοι οι «σχετικοί» Ελληνάρες που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στην ήπειρο, ούτε καν ως τουρίστες. Ποια νομίζεις θα ήταν η συνώνυμη λέξη για να εκφράσω την άποψή μου για την «ελληνική-τα-ξέρω-όλα μαγκιά», που μας διακατέχει ως λαό; «Ελληναριά»; TC

Έλα, βρε φιλενάδα, μη χάνεις το χιούμορ σου. Εδώ οι ίδιοι οι Αμερικανοί αυτο-κοροϊδεύονται ως χαζο-φωνακλάδες. Είναι πετυχημένη λέξη η «αμερικανιά», δεν είναι προσβολή, έχει πλάκα. Εκφράζει έναν σαχλο τσαμπουκά, μια τζούρα σάιενς-φίξιον, μια τσιχλόφουσκα στο κρανίο, γενικώς. Να σου δώσω ένα παράδειγμα: έχεις δει την ταινία Ανακόντα; Δεν την έχεις δει και καλά έκανες γιατί ήταν μαλακία. Έχεις δει την ταινία Ανακόντα 2: Η επιστροφή του Ανακόντα; Δεν την έχεις δει και καλά έκανες γιατί ήταν τεράστια μαλακία. Έχεις δει την ταινία Ανακόντα 3: Τώρα είναι πολλά; Και να είχες δει τις προηγούμενες δύο, δεν θα έβλεπες την τρίτη, για τον απλούστατο λόγο ότι και η μαλακία έχει τα όριά της. Ε, αυτό το «και η μαλακία έχει τα όριά της», το λέμε ελληνικά «αμερικανιά». Δεν μπορεί ένα έθνος να έχει γυρίσει τρεις «Ανακόντες» μονοκοπανιά και να μην τραβάει ο οργανισμός του λίγη καζούρα. (Από την άλλη, κι εμείς δώσαμε στην ανθρωπότητα τη Ρόδα, τσάντα και κοπάνα. Αλλά, τουλάχιστον, είχαμε κάποια τσίπα, φτάσαμε μόνο ως το Νο 2.)

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ