Αρχείο

Αρχείο Facebook Twitter
0

» Η εκδίκηση των «παράσιτων»: Δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση για έναν «παπαράτσο» από το να καταφέρει όχι μόνο να αποκτήσει ανάλογο οικονομικό στάτους με τους celebrities τους οποίους κυνηγούσε τόσα χρόνια αλλά να μένει και ακριβώς δίπλα τους, στην πιο ακριβή γειτονιά του Μπέβερλι Χιλς. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του ζεύγους Φρανσουά και Μπράντι Ναβάρ, ιδιοκτητών ενός από τα μεγαλύτερα «πρακτορεία παπαράτσι» (ή «media εταιρείας», όπως επιθυμούν να το αποκαλούν οι ίδιοι) του Λος Άντζελες, του X17inc. Στο σχετικό προφίλ που δημοσίευσαν οι κυριακάτικοι «Times» του Λ.Α. περιγράφεται η πορεία του γάλλου δημοσιογράφου Φρανσουά Ναβάρ, που έφτασε το 1992 στην πόλη ως ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», αλλά γρήγορα μπήκε στο πνεύμα της «γρήγορης μπίζνας», ενώ στο πρόσωπο της Αμερικανίδας Μπράντι αναγνώρισε τόσο τη σύντροφο της ζωής του όσο και τον ιδανικό συνεταίρο με παρόμοια (κυνική) φιλοσοφία. «Η αγαπημένη μου ταινία όταν ήμουν νέα ήταν το "Wall Street"» δηλώνει η Μπράντι στο άρθρο. «Συμφωνούσα απόλυτα με το σλόγκαν του πρωταγωνιστή: Η απληστία είναι καλό πράγμα». Θυμάται επίσης με νοσταλγία την πρώτη μεγάλη επιτυχία του συζύγου της, όταν για μια αποκλειστική φωτογραφία του που έδειχνε τη Νικόλ Κίντμαν να βγαίνει περιχαρής από το δικηγορικό γραφείο που διευθέτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες του χωρισμού της με τον Τομ Κρουζ πήρε 300.000 δολάρια! «Άκουγα την καρδιά του να χτυπά από το τηλέφωνο! Θυμάμαι πως μου είπε «δεν έχεις ξαναδεί τέτοια έκφραση χαράς και λύτρωσης, σαν να λέει "είμαι τόσο ευτυχισμένη που είμαι ελεύθερη απ' αυτόν το μαλάκα!"». Εδώ και μερικούς μήνες το X17 έχει και τον δικό του online χώρο, και παρ' όλο που δεν συγκρίνεται σε «κυκλοφοριακό» με τα διάσημα κουτσομπολίστικα sites, όπως το TMZ.com και το Perezhilton.com, έχει πολύ περισσότερα hits από τους επίσημους ανταγωνιστές του, όπως το Splash News. Προσπαθούν επίσης να δώσουν έμφαση στο βίντεο, επιδιώκοντας συνεργασία με γνωστά web portals και παρακινώντας τους φωτογράφους τους να κάνουν στους «διάσημους» ερωτήσεις με «νόημα», που μπορεί να εξελιχθούν σε «ζωντανά» streaming videos. Με την προϋπόθεση φυσικά να μην τους έχουν πάρει στο κυνήγι προηγουμένως. Ο Φρανσουά Ναβάρ έχει άλλη άποψη επί του θέματος: «Αν είσαι διάσημος και δε θες να σε φωτογραφίζουν, μία είναι η λύση: Σήκω και φύγε απ' το Λος Άντζελες. Ο Σον Πεν αυτό έκανε. Από τότε ούτε εμείς τον ενοχλήσαμε ξανά, ούτε αυτός εμάς...»

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ