Αρχείο

Αρχείο Facebook Twitter
James Gandolfini
0

» To ζευγάριπου έχει ξεχάσει πόσες φορές τα 'χει φτιάξει, πόσες φορές τα 'χει χαλάσει -ίσωςγιατί πλέον έχουν χάσει το μέτρημα, ίσως γιατί όπως κάποτε έλεγε ο Richard Ashcroft «Τhe drugs don't work»- δηλαδή ο Pete Doherty καιη KateMoss, ανέβασανδυο ολοκαίνουργια βιντεάκια τους στο You Tube - δύο εκδοχές ενός (ο Θεός να το κάνει) ντουέτου με τίτλο ΚP Nuts (ΚP Nuts είναικάτι φιστίκια που πωλούνται σε σακουλάκια - αγαπημένο σνακ  κάθε σαφρακιασμένου γέρου που μπεκροπίνειμπύρες στην τοπική pub).Στο πρώτο, ο Pete Doherty παίζει την κιθάρα του μέχρι που ανοίγει η πόρτα και μπαίνειη KateMoss με έναολόσωμο διάφανο φόρεμα και μαύρο βρακί - κάπου εκεί βαρεθήκαμε και σταματήσαμενα βλέπουμε. Στο δεύτερο, δίπλα στον Pete, που γρατζουνάει την κιθάρα του ντυμένος με στρατιωτικόκασκέτο και παρδαλό πλαστικοποιημένο σακάκι, εμφανίζεται παραπαίοντας η Κέιτ,ντυμένη με κατακόκκινη πελώρια στολή με σιρίτια και με μια πελώρια αγγλικήσημαία  την οποία ανεμίζει με χαρά, ότανκαταφέρνει να σταθεί όρθια και δεν τρεκλίζει ή δεν βγαίνει από το πλάνο. Θαθέλαμε να τους κοροϊδέψουμε, αλλά το θέαμα είχε κάτι σχεδόν συγκινητικό.

» Μετά από 6 κύκλουςεπεισοδίων και εφτά χρόνια γεμάτα ψυχανάλυση, έγκλημα και χρυσά δακτυλίδια, οι Sopranos μαςείπαν αντίο. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, οπού ο καημένος ο Τόνυ έπαιζε στις 2 τοπρωί στην κρατική τηλεόραση άντε και στο Filmnet, οι Αμερικάνοι είδαν την αναχώρηση του Τόνυ με δάκρυα σταμάτια. Το New Yorker αφιέρωσε το εξώφυλλό του στο τέλος των Sopranos, ενώ το άρθρο του David Remnick, εκτός από αναφορές σταμυθιστορήματα του Philip Roth και του John Updikeνσυνέκρινε τον δημιουργό των Sopranos David Chase με τον Dickens.«Whaddya gonna do?»που θα έλεγε και ο Τόνυ.

» Ένας από τους πιθανούς αγοραστές του υπέρκομψου έργου τέχνης«For the love of God», του κρανίου καλυμμένουμε διαμάντια που έχει φιλοτεχνήσει ο άνθρωπος που βαριέται πλέον να βάλει καρχαρίεςστη φορμόλη -ο Damian Ηirst-φέρεται να είναι, σύμφωνα με τα αγγλικά tabloids, ο George Michael.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ