Αrtsy Nudes: Φοιτητές εμπνέονται από διάσημα γυμνά και τα αναδημιουργούν (nsfw)

Αrtsy Nudes: Φοιτητές εμπνέονται από διάσημα γυμνά και τα αναδημιουργούν (nsfw) Facebook Twitter
0

 

Πριν από μερικούς μήνες ο φωτογράφος Matthew Leifheit ανέθεσε στους μαθητές του στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης, να εμπνευστούν από διάσημα γυμνά έργα τέχνης ή φωτογραφίες και να δημιουργήσουν τη δική τους σύγχρονη εκδοχή. 

"Η δημιουργία του πρότζεκτ που πρόσφατα εκτέθηκε στην Σχολή ξεκίνησε ως μια ανάθεση εργασίας. Στη συνέχεια η τάξη χωρίστηκε σε ομάδες και ο Matthew Leifheit μας έδωσε από μια εικόνα ενός διάσημου γυμνού έργου την οποία κληθήκαμε να αναδημιουργήσουμε σε φωτογραφία" αναφέρει στο LIFO.gr η Allison Schallerη επικεφαλής των μαθητών της τάξης που ανέλαβε όλη την διεκπεραίωση της εργασίας και το οργανωτικό κομμάτι της έκθεσης. 

"Το να εμπνευστούμε από τις επιλογές που μας δόθηκαν ήταν τελικά το εύκολο κομμάτι. Το γυμνό δεν ήταν θέμα μια και είναι ένα από τα συχνά πεδία μελέτης μας και αναπόσπαστο μέρος της τέχνης από την γέννησή της. Ωστόσο, η πραγματική δημιουργία των εικόνων ήταν μια απίστευτη πρόκληση. Έπρεπε να κατανοήσουμε το φως μέσα από δοκιμές και λάθη, να οικοδομήσουμε το σύνολο σωστά και να σκηνοθετήσουμε τα μοντέλα. Γενικά ήταν μια πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους μας και νομίζω πως μας δίδαξε πολλά από τεχνικής άποψης. Επίσης θεωρώ πως το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ ανώτερο των προσδοκιών μας."συμπληρώνει η Allison.

 

Ο εμπνευστής του πρότζεκτ Matthew Leifheit, μας αναφέρει πως αυτή η εργασία ήταν εκτός από μια διαδικασία δημιουργίας και μια διαδικασία αποδόμησης. Για να αναδημιουργηθεί η κάθε εικόνα, οι μαθητές έπρεπε ουσιαστικά να ανακαλύψουν την αρχική διαδικασία δημιουργίας του πρωτότυπου. Ο ίδιος θυμάται πως όταν σπούδαζε τον αποθάρρυνε η σκέψη πως όλες οι αξιόλογες εικόνες είχαν ήδη δημιουργηθεί. Στόχος αυτής της εργασίας ήταν να αποδείξει πως όσο σκληρά και αν προσπαθήσει κανείς να αντιγράψει το έργο κάποιου, οι εικόνες που θα κάνει δεν θα είναι ποτέ ίδιες.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ