Αθήνα σήμερα: πώς φτάσαμε να φοβόμαστε τα έφηβα παιδιά μας.

Facebook Twitter
0


Κατά τις 12 σήμερα, είκοσι πιτσιρίκια περίπου, από 14-17 χρονών, είχαν μαζευτεί πίσω από μια πλατείτσα στη Λεωφόρο Γαλατσίου (λίγο πιο πάνω από τη Δροσοπούλου), σε μία διασταύρωση όπου δίπλα βρισκεται το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.


Κάποια από αυτά, όλα αγόρια, στα χέρια τους κρατούσαν μάρμαρα, πέτρες, δύο μπουκάλια σαν μολότωφ που ουδέποτε χρησιμοποιήσαν και στρακαστρούκες που χρησιμοποιήσαν μία φορά. Ένας κρατούσε ένα ξύλινο κοντάρι. Δεν ήξεραν τί ακριβώς ήθελαν να κάνουν. Νόμιζαν ότι άμα τη εμφανίση τους θα έσκαγαν οι αστυνομικοί να τους πλακώσουν στο ξύλο και πιθανόν να τους σκοτώσουν. Αλλά οι αστυνομικοί δεν ήρθαν. Γι' αυτό αποφάσισαν να τους προκαλέσουν λίγο παραπάνω. Έσυραν δύο κάδους σκουπιδιών στη μέση της Γαλατσίου.
Και φώναξαν ΜΙΑ φορά Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι. Τρομερό.

Τα αυτοκίνητα σταμάτησαν. Οι περαστικοί, οι οδηγοί και όσοι περίμεναν το λεωφορείο κοίταζαν. Η αστυνομία πουθενά. Ευτυχώς. 

Πήγα και σήκωσα τους κάδους και τους έβαλα στην άκρη. Τα παιδιά τους ξανάβαλαν. Τους ξαναέβγαλα. Και στο τέλος άρχισα να παραμιλάω. Μίλησα και στα παιδιά. Τους είπα μη τυχόν κάνετε καμιά μαλακία και πετάξετε εδώ τη μολότοφ. Θα γίνει παρανάλωμα, το βενζινάδικο είναι μπροστά στους κάδους. 

Ένας γέρος σταμάτησε. Σας παρακαλώ, του λέω, ελάτε να σηκώσουμε τους κάδους. 
Μου απάντησε "μα είμαι 75 χρονών κοπέλα μου θα με σκοτώσουν." 
Του λέω: "μα δεν τα βλέπετε 16 χρονών παιδιά είναι, με τους μπάτσους τα έχουν όχι με μας, ούτε ξέρουν γιατί τα κάνουν αυτά. "

Με ακολούθησε. Σηκώσαμε τους κάδους τους βάλαμε στην άκρη. Κάποιος στη γωνία έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία. Ήρθαν σε 3 λεπτά. Κάθησαν στην άλλη γωνία και κοιτούσαν. Τα παιδιά ξανάβαλαν τους κάδους στη μέση του δρόμου και έφυγαν. 

Οι αστυνομικοί δεν ξανασήκωσαν τους κάδους. Μέχρι τη στιγμή που έφυγα όλοι κοιτούσαν σταματημένοι σα χάνοι.

Τελικά είμαστε φοβισμένα αδιάφορα βόδια. Φοβόμαστε ακόμα και τα έφηβα παιδιά κι εγγόνια μας που κάνουν μια ανοησία και δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε μια πρωτοβουλία για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Περιμένουμε το κράτος, την αστυνομία, το Θεό ίσως.

Σε όλη αυτή τη σημερινή περιπέτεια, δεν άκουσα από τους οδηγούς ούτε ένα ευχαριστώ. Δεν το περίμενα, αλλά τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται περίεργο. Σα να νόμιζαν ότι αυτή ήταν η δουλειά μου. Να σηκώνω κάδους από τη μέση του δρόμου. 

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ