Όλα τα μπαρ που σέβονται τον εαυτό τους έχουν Αγκοστούρα. Είναι αυτό το μικρό μπουκαλάκι τυλιγμένο με χαρτί. Προστίθεται σε κοκτέηλ όπως το Μανχάταν ή το Πινκ Τζιν και δίνει άρωμα καθώς και μια πικράδα στο ποτό. Οι προμήθειες όμως από αυτό το πολύτιμο απόσταγμα φαίνεται να εξαντλούνται παγκοσμίως αφού η εταιρεία που το παράγει στα νησιά Trinidad and Tobago, που βρίσκονται στον κόλπο της Καραϊβικής, έχει προσωρινά σταματήσει τη παραγωγή λόγω έλλειψης πρώτων υλών.
Η Αγκοστούρα προέρχεται από μια μυστική συνταγή που περιέχει μυρωδικά, βότανα, φλούδες από κορμούς φυτών, ρίζες και ρούμι και εφευρέθηκε το 1824 από έναν Γερμανό γιατρό ονόματι Johann Siegert ο οποίος συνταγογραφούσε το σκεύασμα ως φάρμακο για τον στομαχόπονο. Πήρε το όνομά του από μια την πόλη της Βενεζουέλας στην οποία ζούσε ο εν λόγω γιατρός.
Όσοι αγαπούν τα κοκτέηλ θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι η εταιρεία House of Angostura να ξαναβρεί τους ρυθμούς παραγωγής της.
Μ.Κ.
σχόλια