Σύμφωνα με τον «Guardian», τα αποτελέσματα μιας από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν γίνει ποτέ για τις διατροφικές μας συνήθειες έδειξαν ότι οι χορτοφάγοι έχουν 45% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του αίματος και 12% να πάθουν οποιαδήποτε μορφή καρκίνου από όσους προτιμούν το κρέας. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα για την επιρροή της τροφής στην ανάπτυξη του καρκίνου του στομάχου . Η έρευνα αφορούσε κυρίως χορτοφάγους και άτομα που τρώνε ψάρι και κρέας. Διήρκησε 12 χρόνια και πήραν μέρος 61.000 άνθρωποι. Μιας και είναι ακόμη στα πρώιμα στάδια της, δεν πρέπει να βγαίνουν γρήγορα συμπεράσματα, μας παρηγορούν οι επιστήμονες.
Μ.Π.
σχόλια