O Garfierld, οι Le Page...

Facebook Twitter
0

O  Garfield είναι ένα κόκερ σπάνιελ και σήμερα είναι σχεδόν δέκα μηνών. Είναι κοινωνικός, τρυφερός, μα κυρίως υπερκινητικός. Τρέχει ασταμάτητα και κουνάει συνεχώς την αδίκως κομμένη του ουρά. Το όνομα του οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε φανατικοί οπαδοί του τεμπέλη γάτου. Επιπλέον, όταν τον πρωτοπήραμε είχε μια μεγάλη κοιλιά και κοιμόταν συνεχώς σε μια περίεργη στάση, σχεδόν καθισμένος, κάτι που τόνιζε ακόμα περισσότερο την ομοιότητα με τον αγαπημένο μας ήρωα. Βοήθησε λιγάκι και το ότι πιο συχνά τον ακούς να κάνει κάτι περίεργους ήχους που θυμίζουν νιαούρισμα, παρά να γαυγίζει.

Έπειτα από δύο μήνες άκαρπων προσπαθειών να βρούμε για να υιοθετήσουμε ένα κουτάβι από καταφύγια ζώων και αγγελίες, καταφύγαμε στην λύση του να πάρουμε ένα κουτάβι από pet shop. Δεν υποστηρίζουμε αυτή τη κίνηση, όμως θέλουμε να πιστεύουμε ότι τουλάχιστον τον σώσαμε από ένα αβέβαιο μέλλον (σε περίπτωση που δεν τον αγόραζε κάποιος).

Η αγαπημένη του θέση στο σπίτι, είναι κάτω από ένα τραπέζι που βρίσκεται στην γωνία του σαλονιού. Κάθεται εκεί όλα τα ήσυχα απογεύματα που βρισκόμαστε σπίτι. Πιστεύουμε πως του αρέσει εκεί επειδή δεν μπορούμε να δούμε εύκολα αν αυτό που μασουλάει είναι κάτι που δεν πρέπει ( και συνήθως είναι κάτι που δεν πρέπει).

Ένα από τα πράγματα που αγαπάμε σε αυτόν είναι το πόσο εύκολα μπορεί να μας ψυχολογήσει. Μπορεί να καταλάβει αμέσως αν έχουμε νεύρα, ειδικά αν έχουμε νεύρα μαζί του επειδή έκανε κάποια αταξία. Φυσικά ξέρει ακριβώς πώς να μας τουμπάρει: Ξαπλώνει ανάσκελα στο πάτωμα και μας κοιτάζει με ένα βλέμμα που λιώνει και σίδερο. Είναι γενικά πολύ δύσκολο να μην αγαπήσεις οτιδήποτε πάνω του. Είναι τόσο τρυφερό και δοτικό σκυλάκι. Κάθε πρωί μας ξυπνάει γλύφοντας  τα χέρια μας και μερικές φορές και τα πρόσωπά μας και αυτό είναι από τα ωραιότερα ξυπνήματα που υπάρχουν.

Ο Garfield προτιμά τα παπούτσια και τις παντόφλες παρά τα κόκαλά του, αλλά περισσότερο απ’ όλα προτιμά τα έπιπλα. Λατρεύει το ξύλο πιο πολύ κι από το φαγητό του.

Η Αθήνα είναι πολύ δύσκολη και σκληρή  πόλη όχι μόνο για να έχεις ένα σκύλο αλλά και παιδί, ποδήλατο, αναπηρία, ευαισθησίες. Το πιο αστείο όμως είναι να βλέπεις ανθρώπους να περνάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο επειδή φοβούνται μην τους «φάει» ένα μικρό κουτάβι. Μαθαίνουμε από μικροί να φοβόμαστε τα σκυλιά χωρίς κανένα απολύτως λόγο.

Μας αρέσει όμως που οι Αθηναίοι, οι οποίοι έχουν κατοικίδια, μαζεύονται στα πολύ λίγα σημεία που μπορείς να βγάλεις το σκύλο σου βόλτα χωρίς λουρί και δημιουργούν κάτι σαν κοινότητα όπου γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να γνωρίσεις κόσμο όταν βγάζεις βόλτα ένα σκύλο. Ξαφνικά συναναστρέφεσαι τους ανθρώπους της γειτονιάς σου με τους οποίους ζεις απέναντι για πολλά χρόνια και όμως ποτέ δεν τους είχες μιλήσει. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο για τον οποίο πήραν κατοικίδιο. Για να το έχουν σε ένα μπαλκόνι που καλά- καλά δεν χωράει;

Τι είναι αυτό που ενώνει ανθρώπους και σκυλιά; Νομίζουμε το βλέμμα. Μερικά σκυλιά έχουν αυτό το βλέμμα που σε κάνει να πιστεύεις ότι καταλαβαίνουν ακριβώς τι σκέφτεσαι. Φαίνεται τόσο ανθρώπινο. Επίσης, τα σκυλιά όπως και οι άνθρωποι έχουν το καθένα την δική του προσωπικότητα. Δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει. Αν θα είναι υπάκουο, νευρικό, καλοσυνάτο, καχύποπτο, φοβιτσιάρικο, πιεστικό, κοινωνικό ή σνομπ. Όσο και να προσπαθήσει κανείς η προσωπικότητα δεν αλλάζει.

Στην αρχή o θόρυβος των οργάνων μας, φόβιζε τον Garfield. Τώρα πια βέβαια τον έχει συνηθίσει και όποτε παίζουμε έρχεται και κάθεται στον καναπέ για να μας παρακολουθήσει. Αν και έχουμε εύλογες υποψίες ότι λιμπίζεται το toy piano. Είναι φανταχτερό, κόκκινο και φτιαγμένο από ξύλο. Ίσως στα μάτια του να μοιάζει με έναν λαχταριστό ξύλινο μεζέ. Φέτος το καλοκαίρι πάντως μας είδε και live!

ι. Οι  Le page είναι το ντουέτο του Tony και της Τερψιχόρης. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2007 και από τότε έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα και έχει παρουσιάσει και την δουλειά της ζωντανά και στην Μεγάλη Βρετανία.
www.myspace.com/lepagemusic

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ