Πάτα κάτω την ακρίβεια.

Πάτα κάτω την ακρίβεια. Facebook Twitter
0
Από τις 9 έως τις 19 Ιουνίου το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν φρέσκο γάλα αν η τιμή του λίτρου ξεπερνάει το 1 ευρώ.
Λαμβανομένων υπόψη και των δύο πρόσφατων παρόμοιων κινητοποιήσεων, μία για τα μακαρόνια που εμείς στην οικογένεια το μάθαμε μετά τη λήξη της κινητοποίησης αλλά ευτυχώς δεν είχαμε καταναλώσει ζυμαρικά στο ενδιάμεσο διάστημα [οπότε εν αγνοία μας ήμασταν συνεπείς ως καταναλωτές], και μίας για τα πολυκαταστήματα που εγώ μεν κρατήθηκα αλλά δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τη μητέρα η οποία αν και στις 6μιση συμφώνησε με την πρωτοβουλία, στις 8 είχε πάει για ψώνια επειδή το ξέχασε, πιθανολογώ ότι ούτε αυτή η κινητοποίηση θα έχει μεγάλη επιτυχία.
Αν συνεχιστεί αυτή η μορφή αντίδρασης στα καρτέλ και την ακρίβεια που μας μαστίζει και κάνει έξω φρενών τον Αυτιά και το Βερύκιο, προβλέπω σε λίγους μήνες να βγαίνει ημερήσιο δελτίο μποϊκοταρούμενων [μποϊκοτούμενων;] προϊόντων. Και επειδή ως Έλληνες, όπου δούμε απαγόρευση υποσυνείδητα θα επιδιώξουμε την παράκαμψή της, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν γνωρίζουμε ότι π.χ. την επόμενη Παρασκευή θα μποϊκοτάρουμε τα αλουμινόχαρτα, τα απορρυπαντικά πλυντηρίου σε σκόνη άνω των 60 μεζούρων, τα πράσινα απορρυπαντικά πιάτων, τις μουστάρδες ντιζόν και τις ζωοτροφές με γεύση κουνέλι, κυριευμένοι από το κατοχικό μας σύνδρομο θα πάμε να τιγκάρουμε την προηγούμενη ημέρα τα καρότσια και θα έχουμε να πλένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ σε πιθανό επόμενο τσερνομπίλ θα έχουμε στοκ από γατοτροφές και αρκετό αλουμινόχαρτο να ντυθούμε ντισκομπάλες για προστασία από την ακτινοβολία.
Επίσης επειδή τα πάντα είναι ακριβά τη σήμερον και δεν έχει τόση σημασία το προϊόν αφού ότι και να μποϊκοτάρεις μέσα θα πέσεις, μπορεί οι καταναλωτικές οργανώσεις να ανακοινώνουν ότι "την Τετάρτη δεν αγοράζουμε προϊόντα που αρχίζουν από Λ" [κινητοποιήση που θα έχει σταθερό 24ήμερο κύκλο], οπότε όλοι θα επιδιδόμαστε σε ένα άτυπο πρόσωπο-ζώο-πράγμα προκειμένου να βρούμε τι δεν πρέπει να αγοράσουμε την επόμενη ημέρα. Φυσικά μαϊμουδιές του στυλ ρολόι-ωρολόγιο ή φυτό από Ξ ξυλαγγουριά-φαγητό από Ξ ξυλαγγουρόπιτα που κάναμε όταν παίζαμε αυτό το παιχνίδι είναι βέβαιο ότι θα γίνουν, αλλά το εύρος του μποϊκοτάζ θα είναι μεγάλο και με εξαιρετικής λεπτότητας εξειδίκευση [θα καταλαμβάνει από λαμαρίνες, λακέρδες και λαξατόλ μέχρι λουμίνια για τα καντήλια και τη Μαίρη Λίντα]. Έτσι θα μπορούμε να μποϊκοτάρουμε τα λινγκουίνι με λαχανικά [2πλος πόντος] αλλά να τρώμε μακαρόνια με κιμά [0 πόντοι στο point system] οπότε δεν θα στερούμαστε ζυμαρικό [εκτός και αν είναι η μέρα του Ζ]. Επιπλέον με αυτό τον τρόπο θα αντικατασταθεί η δικαιολογία "κάνω δίαιτα" με το "κάνω μποϊκοτάζ στο Κ σήμερα, δεν παίρνω καρμπονάρα, θα πάρω μια σαλάτα" και έτσι ο γκόμενος δεν θα περνάει για υστερικιά αλλά για κοινωνικά ευσυνείδητη [σε αυτή την περίπτωση βοηθάει να λες ότι βλέπεις ΣΚΑΙ, η ΝΕΤ είναι λίγο πασέ πλέον για να πουλάς κουλτουρομούρη].
Στο τέλος κάθε 24ήμερης περιόδου όποιος έχει μαζέψει τους περισσότερους πόντους [θα ακολουθούμε το μέτρημα του παιχνιδιού, 5 για τα κοινά, 10 για τα διαφορετικά, 20 αν έχεις γράψει μόνο εσύ και κανείς άλλος] θα κερδίζει μία ημέρα να πάει να χλαπακιάσει ό,τι τραβάει η ψυχή του ανεξαρτήτως αρχικού γράμματος. Επίσης μπορεί το παιχνίδι να παίζεται και με οικογένειες με έπαθλα 3ήμερα ταξίδια σε ακριτικά νησιά ή ηχοσύστημα Raks petrakis άλφα έψιλον.
Έτσι και θα κλάσουν μέντες τα καρτέλ και οι μεγαλοβιομήχανοι που βγάζουν βρώμικα λέφτα [στο λαιμό να τους κάτσουν] και θα διασκεδάζουμε και θα τα περνάμε φίνα γιατί η φτώχεια θέλει καλοπέραση κι η πουτανιά φτιασίδι. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να μετονομάσουν τα προϊόντα σε αριθμούς ή σε σύμβολα [σαν τον Prince] οπότε άντε βγάλε άκρη.
Σαν επίλογο θα ήθελα να σημειώσω ότι στο facebook υπάρχει αυτό το group το οποίο προτείνει να μην πετάμε τα χρησιμοποιημένα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών αλλά να τα αφήνουμε επάνω στα μηχανήματα για να τα χρησιμοποιήσουν οι επόμενοι μέχρι τη λήξη της μιάμισης ώρας. Επίσης είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει η φάμπρικα με την πώληση των χρησιμοποιημένων εισιτηρίων σε χαμηλότερη τιμή για την εξασφάλιση της δόσης από τα τζάνκια αν ξεπεραστεί ο σκόπελος της απαγόρευσης του να γυρνοβολάς στο μετρό και να μαζεύεις εισιτήρια. Σήμερα θέλοντας να πάω ένα βήμα παραπέρα την προτροπή του γκρουπ, κράτησα το εισιτήριο και βγαίνοντας από το σταθμό πλησιάσα έναν πριν πάει να βγάλει στο μηχάνημα και του το πρόσφερα γιατί το θεώρησα εξαιρετική ιδέα για γνωριμία [βλέπει ο άλλος ότι είσαι κοινωνικά ευαισθητοποιημένος άνθρωπος πάνω απ' όλα]. Και μου είπε όχι δεν το θέλω. Βρε α να χαθείς, εγώ φταίω.
Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ